SPOR - 28 Mart 2025 Cuma 18:52

Murat Şahin: "Bugün tamamen hak ettiğimiz bir mağlubiyet oldu"

A
A
A
Murat Şahin: "Bugün tamamen hak ettiğimiz bir mağlubiyet oldu"

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Murat Şahin, 5-0 mağlup oldukları Kayserispor maçının ardından mağlubiyeti tamamen hak ettiklerini söyledi.


Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Atakaş Hatayspor, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor’a 5-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Murat Şahin, değerlendirmelerde bulundu. Umutlarının gerçekten üst seviyede olduğunu söyleyen Şahin, "Kendi adımıza şunu söyleyebilirim bugün üzücü bir skor aldık ama futbolun içinde olan şeylerden bir tanesini kötü anlamda yaşıyoruz bugün. Son 4 haftada aldığımız 3 galibiyet bizi bu maça çok umutlu şekilde hazırlandırmıştı aslında. Yani hem oyuncu grubunun hem bizlerin umutları gerçekten çok üst seviyedeydi. Bence bunun biraz daha sıkıntısını yaşadık gibi gözüküyor. Çünkü maçın başında kornerden yediğimiz gol, onun sonunda oyuna tutunmak amaçlı oyuncuların istek, arzu uğraşmaya çalıştılar. Ama maçın başından sonuna kadar bugün tamamen hak ettiğimiz bir mağlubiyet oldu diye düşünüyorum ve hiçbir dakikasında oyuna tutunamadık ne yazık ki. Bu bizim adımıza üzücü. Böyle ağır mağlubiyetler tabii ki üzüyor insanı. Fakat bizim işimiz, maalesef iyisiyle kötüsüyle kabullenmek zorundayız. Buradan hem oyuncu grubu hem bizlerin ders çıkartmamız lazım. Çünkü futbolda arzuladığınız istediğiniz şeyleri yapamadığınızda veya çok fazla saha içinde oynayan 11 oyuncunun birden istediklerinizi yapamadığında sıkıntılar çok büyüyor. Müdahale etmeye çalıştık ama bugün olmadı. Buradan dediğim gibi yani sadece bunu oyuncu grubuna da bağlayamıyorum tabii ki onlar da kötü oynama hakları var ama hem onlar adına hem kendi adıma Hatayspor halkından özür diliyorum" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çubuk’taki tarihi konak ilçedeki kadınların yeni dünyası oldu Ankara’nın Çubuk ilçesinde kadınlara yönelik hayata geçirilen Kadın El İşleri Atölyesi, Türkiye’ye örnek gösterilen bir sosyal dönüşüm projesine dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesinin ardından Çubuk Belediyesi, aile yapısını güçlendirecek, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artıracak örnek bir projeye imza attı. Yavuz Selim Mahallesi Hükümet Caddesi’nde yıllarca atıl durumda kalan tarihi Mazhar Balcı Konağı, yapılan restorasyonun ardından Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın talimatıyla Kadın El İşleri Atölyesi olarak hizmete sunuldu. 80 kadının atölyede aktif olarak eğitim aldığı belirtilirken, 6 eğitmenin ise buradaki kadınlara eğitim verdiği açıklandı. Ayrıca tüm malzemelerin belediye tarafından ücretsiz sağlandığı ifade edildi. Unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden canlanıyor Kadın El İşleri Atölyesi’nde aynı zamanda Çubuk’un kültürel kimliğinin yeniden hayat bulacağı düşünülen projede kadınların amigurumi tekniğiyle yaptığı örgü Turşu Canlar, ilçenin meşhur turşusunu mizahi ve sanatsal bir dille yeniden yorumluyor. İlçeye gelen turistler artık sadece turşu değil, Çubuklu kadınların ürettiği hediyelik ürünleri de satın alıyor. "Çubuk’ta aileyi, kadını, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek bir adım atmak istedik" Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, tarihi konağın kadınlara tahsis edilmesinin yalnızca bir kurs değil, ilçenin geleceğine yönelik bir yatırım olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesinin ardından biz de Çubuk’ta aileyi, kadını, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek bir adım atmak istedik. Mazhar Balcı Konağı’nı restore ederek Kadın El İşleri Atölyesi’ne dönüştürdük. Bu konak artık bir bina değil; kadınlarımızın hayallerinin, emeğinin, üretiminin ve mutluluğunun merkezi. Burada sadece kurs yapılmıyor. Burası aynı zamanda bir okul, bir terapi merkezi, bir sosyalleşme alanı, bir sanat evi ve bir üretim üssüdür. Kadınlarımız hem meslek ediniyor hem üretiyor hem de hayatın stresinden uzaklaşıp kendilerine değer katan bir ortamda günlerini en verimli şekilde geçiriyor" dedi.
Kocaeli Herkesin "sanayi şehri" olarak bildiği Kocaeli’nin öteki yüzü Türkiye’nin sanayi şehri olarak bildiği Kocaeli, doğada adrenalin yaşamak isteyen binlerce kişiyi hafta sonu ağırlıyor. Kentin ormanları her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzelliklerini sunuyor. Sanayi bacalarından dumanın eksik olmadığı, üretimin en önemli lokomotiflerinden Kocaeli, doğasıyla ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunuyor. Özellikle hafta sonları İstanbul, Ankara, Bursa gibi çevre şehirlerden binlerce yerli ve yabancı turist kentin ormanlarını ziyaret ediyor. Kartepe, Başiskele, Gölcük, Karamürsel gibi doğası ile öne çıkan ilçeler ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Doğanın içinde kahvaltısını yapan ziyaretçiler, UTV ve ATV turları ile adrenalin dolu anlar yaşıyor. Samanlı dağlarının derinliklerinde kaybolan ziyaretçiler, Menekşe, İnönü gibi yaylalarda sonbaharın son izlerini gözlemliyor, kestane keyfi yapıyor, yanan ateşin etrafında ısınıyor. Kamp yapmak isteyenlerin de ilk tercihi Başiskele ilçesindeki yaylalar oluyor. "Sanayi şehri olarak bilinse de, muhteşem manzaralar var" Samanlı dağlarının zirvesinde keyifli dakikalar geçiren Emine Çakır, "Sonbaharın son günleri. Gezmek için Menekşe yaylasına geldik. Adrenalin dolu gün yaşadık. ATV, UTV turu ile kestane pişirdik. Güzel bir gezi oldu. Kocaeli sanayi şehri olarak bilinsede, doğası ile muhteşem manzaralara sahip" dedi. Bir başka doğa tutkunu Semanur Kara ise "UTV ile geziler yaptık. Çok güzel bir gezi oldu. Ateş yaktık, kestane pişirdik. Gayet güzel, keyifli bir gezi oldu" diye konuştu. Yeşilden kahverengine muhteşem dönüşüm Öte yandan ziyaretçiler, doğadan bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor. Yaz aylarında yemyeşil bir manzara sunan Samanlı dağlarının rengi sonbaharla yavaş yavaş kahverengine dönüyor. Ziyaretçiler ise o anları dron, fotoğraf makinesiyle unutulmaz hale getiriyor. Aralık aynın başında kahverengi görüntüsüyle doğa tutkunlarını mest eden Samanlı dağları adeta kış ayına ’Merhaba’ diyor.