SPOR - 26 Ocak 2026 Pazartesi 10:00

TKBL: Melikgazi Basket: 68 - ÇBK Mersin: 98

A
A
A
TKBL: Melikgazi Basket: 68 - ÇBK Mersin: 98

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KKBL) maçında Melikgazi Kayseri Basket ile ÇBK Mersin karşılaştı. Müsabaka 98-68 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.



Salon: Kadir Has


Hakemler: Hakan Çoban, Burak Pehlivan, Furkan Keseatar


Melikgazi Kayseri Basket: Merve Arı (16), Doğa Adıcan, Charli Coller (16), Crystal Dangerfield (19), Merve Uygül (6), İdil Türk (3), Feray Dalkılıç (6), Cansu Çolakoğlu (2)


ÇBK Mersin: Sinem Ataş (3), Asena Yalçın (11), Alina Yahupova (17), Esra Ural Topuz (3), Laura Juskaite (11), Büşra Akbaş (4), Kennedy Burke (11), Luisa Christine Geiselsöder (14), Eslem Güler (11), Egle Sventoraite (8), Ayşenaz Harma (5)


Periyotlar:


1.Periyot: 10-31 (ÇBK Mersin)


Devre: 27-53 (ÇBK Mersin)


3.Periyot: 49-77 (ÇBK Mersin)


5 faul alan: Charli Coller (Melikgazi Kayseri Basket)



TKBL: Melikgazi Basket: 68 - ÇBK Mersin: 98

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta kış uzadı, ekim gecikti: Çiftçi zamanla yarışıyor Kars’ta bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden soğuk hava ve uzayan kış, tarım takvimini altüst etti. Her yıl nisan ayında başlayan ekim mesaisi, bu yıl mayıs ayına sarktı. Toprağın geç ısınması ve don riskinin uzun süre devam etmesi, çiftçileri hem zaman hem de verim açısından zorlu bir sürecin içine sürükledi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlalarına giden üreticiler, gecikmenin oluşturduğu baskıyı imece usulüyle aşmaya çalışıyor. Aile bireyleri, komşular ve yakınlar el birliğiyle çalışarak ekim sürecini hızlandırmaya uğraşıyor. Gün boyu süren yoğun mesai, akşam saatlerine kadar devam ederken, çiftçiler bir yandan da hava durumu yakından takip ediyor. Tarlarını imece usulü yardımlaşarak ektiklerini ifade eden Alican Aldım, "Bu yıl geç oldu, kar yağışlarından dolayı, biz de şuan yetiştirmeye çalışıyoruz. 600-700 dönüm sürüyoruz" dedi. Uzayan kış yalnızca ekim takvimini değil, ürün desenini de etkiliyor. Özellikle arpa, buğday ve yem bitkileri gibi temel ürünlerdeki gecikmenin, hasat döneminin de ileri kaymasına neden olacağı belirtiliyor. Üreticiler; bir taraftan yüksek kesimlerdeki soğuk havaya, diğer taraftan yağmura aldırış etmeden ekim mesaisini sürdürüyor. Kars’ta bazı bölgelerde çiftçiler ekimlerini tamamlarken, özellikle 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde ise tarlalar yeni yeni sürülerek ekim yapılıyor. Zamanla yarışan üreticiler, kısa sürede ekim işlerini bitirmeyi hedefliyor.
Kayseri TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz" Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi, yayımladığı mesaj ile hafta sonu hakem Metin Karaca’ya karşı yapılan fiili saldırıyı kınadı. Kayseri U13 Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Buğdaylıspor ile Kayseri Yolspor maçını yöneten hakem Metin Karaca’ya yapılan fiili saldırı tepki çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi yaptığı yazılı açıklama, "2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanan Kayseri Yolspor - Buğdaylıspor U13 Ligi müsabakasında, hakemimiz Metin Karaca’nın vermiş olduğu kararlar bahane edilerek devre arasında bir taraftar tarafından kendisine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Sahada görevini yapan bir hakeme yönelen bu çirkin ve kabul edilemez saldırı; sadece bir kişiye değil, sporun temel değerlerine, adaletine ve gençliğe yapılmış açık bir saldırıdır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakem camiası olarak çıktığımız her müsabakada adaletli olmayı, bu bağlamda cesaretimizden ödün vermeden görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar sürecin sıkı takipçisi olunacaktır. Hakemimiz Metin Karaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm paydaşları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.