ÇEVRE - 22 Eylül 2025 Pazartesi 10:50

Zincidere Göleti üstü yürüyüş parkurunda ilk adımlar atıldı

A
A
A
Zincidere Göleti üstü yürüyüş parkurunda ilk adımlar atıldı

Talas Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni sosyal donatı alanlarıyla vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Yapımı tamamlanan Zincidere Göleti üstü yürüyüş parkuru, bu vizyonun en güzel örneklerinden biri oldu. Günün ilk ışıklarıyla birlikte başkan yardımcıları, müdürler ve belediye çalışanlarıyla parkurun açılış yürüyüşünü gerçekleştiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sporun, doğanın ve temiz havanın buluştuğu bu özel anı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.


Başkan Yalçın, "Yapımını tamamladığımız Zincidere Göleti üstü yürüyüş parkurunda ilk yürüyüşü başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve mesai arkadaşlarımızla yaptık. Günün ilk ışıklarıyla sporun, doğanın ve temiz havanın keyfini çıkarttık" sözleriyle hem heyecanını hem de mutluluğunu dile getirdi.


"Yaşamı güzelleştiriyoruz"


Talas Belediyesi’nin yalnızca altyapı ve hizmet odaklı değil, aynı zamanda insanların ruhuna ve yaşamına dokunan projelere imza attığını vurgulayan Başkan Yalçın, "Belediyecilik sadece görev yapmak değil, yaşamı güzelleştirmektir. Zincidere’de yaptığımız yatırımlar da hemşehrilerimizin sağlığına, mutluluğuna ve birlikte güzel vakit geçirmelerine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.


Sabahın serinliğinde yapılan yürüyüş, katılımcılara yalnızca sağlıklı yaşamın değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin de önemini bir kez daha hissettirdi. Göletin çevresini saran doğa manzarası eşliğinde atılan adımlar, etkinliği adeta bir doğa şölenine dönüştürdü. Vatandaşlardan da yoğun ilgi gören yürüyüş parkuru, kısa sürede sağlıklı yaşamın yeni adresi olmaya aday. Yürüyüş yapmak, sporla iç içe olmak ve güne enerjik başlamak isteyen herkesin tercih edeceği parkur, aynı zamanda ailelerin ve gençlerin buluşma noktası olacak.


Zincidere bölgesine son yıllarda kazandırılan 100. Yıl Mesire Alanı ile birlikte, yürüyüş parkuru da bölgenin cazibesini daha da artırdı. Piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet sürme gibi etkinliklere imkân sağlayan mesire alanı, artık yürüyüş parkuruyla da bütünleşerek vatandaşların doğayla iç içe zaman geçirebileceği büyük bir yaşam alanına dönüşmüş oldu.



Zincidere Göleti üstü yürüyüş parkurunda ilk adımlar atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.