SAĞLIK - 20 Haziran 2018 Çarşamba 15:56

Özel İdare Haşereye karşı etkin mücadele başlattı

A
A
A
Özel İdare Haşereye karşı etkin mücadele başlattı

Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, merkez ile 3 ilçeye bağlı köylerde haşere ile mücadelenin sürdüğünü söyledi.

Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, merkez ile 3 ilçeye bağlı köylerde haşere ile mücadelenin sürdüğünü söyledi.


Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, merkeze bağlı köyler ile Elbeyli, Musabeyli ve Polateli ilçelerine bağlı köyler ve güzergahta bulunan sınır karakollarının düzenli periyotlar halinde uçkun haşere ile mücadele için ilaçlama yapıldığını ifade ederek, “Mücadele için kullanmak üzere mevcut ilaçlama makinelerimizi yeniledik. 4 adet yeni sistem makine alarak daha etkin mücadele yapabileceğiz. Yağışımızın bol olduğu bu yıl buna bağlı olarak kırsal kesimlerimizde aşırı artış gösteren sivrisinek ve haşereye karşı vatandaşlarımızın etkilenmesini en aza indirmek için hizmetimiz yaz ayları boyunca devam edecektir” dedi.


Yeni devreye alınan 4 ilaçlama makinesini İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sümer’in incelemesinin ardından köylere ilaçlama için gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.