ÇEVRE - 14 Mart 2019 Perşembe 10:16

Yeraltı çöp konteynerlerinin montajına başlandı

A
A
A
Yeraltı çöp konteynerlerinin montajına başlandı

Kilis’te 300 adet yeraltı çöp konteynerinin montaj ve yerleştirilmesi başladı.

Kilis’te 300 adet yeraltı çöp konteynerinin montaj ve yerleştirilmesi başladı.


Kilis’in Belediyesi tarafından kent genelinde çevreci, koku yapmayan ve modern bir şehre yakışan 300 adet yeraltı çöp konteynerinin montaj ve yerleştirilmesi başladı. Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada “Bugüne kadar 97 adet yerleştirilen yeraltı konteyner inin önümüzdekini haftalar içinde hızlıca tamamının yerleştirilerek halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da ortalığın karıştığı park kavgası kamerada: Gece yumruk ve tekmeler havada uçuştu, kadın sopayla saldırdı Kağıthane’de gece saatlerinde sokak arasında çıkan park kavgasından dolayı araç sahipleri birbirine girdi. Ortalığın karıştığı kavgada, aile fertlerinin de evlerden gelerek dahil olması sonucu yumruk ve tekmeler havada uçuştu. Bir kadın eline aldığı sopayla adama vurmak istedi ancak sopayı kaptırınca itildi. Yaşananlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Kağıthane Çeliktepe Mahallesi’nde dün saat 02.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre işten dönen bir kişi, aracını park etmek için evinin bulunduğu sokağa geldi. Sokağın tamamen araçlarla kapalı olduğunu fark eden sürücü aracıyla girişi yapamayınca duruma tepki gösterdi. Sesin yükseldiğini fark eden diğer araç sahibi ise tartışmaya dahil oldu. Kadın eline aldığı sopayı adama vurmayınca ona kaptırdı İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede tekme ve yumruklu kavgaya döndü. Sesleri fark eden diğer aile üyelerinin de evlerinden inerek kavgaya dahil olmasıyla sokak savaş alanına döndü. Bir kadının ise eline geçen sopayla kavgaya girmesi gözlerden kaçmadı. İki ailenin kavgasını olay yerine gelen polis ekipleri ayırırken, taraflar birbirinden şikayetçi olmadı. Daha sonra birbirlerinden şikayetçi olduğunu söyleyen taraflar evlerine döndü. O anları bir vatandaş cep telefonu kamerasına anbean kaydetti.
Osmaniye Depremzede öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştılar Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Kod 80" projesi çerçevesinde öğrencilerin tasarladığı robotların yer aldığı yarışma düzenlendi. Osmaniye’de ilk defa Samet Aybaba Spor Lisesi spor salonunda 7 farklı kategoride 135 takımın katıldığı Kod 80 Robot Yarışması’nda öğrenciler, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tasarım Beceri Merkezi atölyelerinden 3D yazıcı ve robotik kodlama alanında aldıkları desteklerle yarışmaya katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi tasarladıkları robotlar dereceye girebilmek için yarıştı. Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek vermek amacıyla, Osmaniye’de ilk defa böyle bir organizasyon yaptıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Nail Dayanç, "Türkiye Cumhuriyetinin yapmış olduğu Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek vermek amacıyla, aslında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir projeyi gerçekleştirdik. İlkokuldan liseye kadar öğrencilerimizin aslında buna hazır olduklarını gördük. Çok değişik, çok farklı tasarımlar ve robotlar ortaya çıktı. Öğrencilerimizin yaptığı robotlar burada birçok başarılar elde ediyor. Öğrencilerin o gözlerindeki ışıltılar gerçekten çok farklı. Başarma duygusu dereceye girenlerden ziyade bizim gördüğümüz şu, burada çok ciddi bir tecrübe kazanıyorlar. Bu tecrübelerini gelecek yıllarda gerek robot yarışmalarında, gerekse TÜBİTAK’ın çok çeşitli projeleri var oralarda ve yarışmalarda, Teknofest yarışmasında değerlendirecekler. Osmaniye’de bir başlangıç ama bunu geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Yarışmada üçüncülüğü elde eden Melike Yeşil ve Esra Işıl Karakaş, "Bu sene yarışmada üçüncü olduk ama hedefimiz bir dahaki yarışmalarda birinci veya ikinci olmak" dedi. Pofuduk takımıyla yarışmanın en küçük üyesi olan 8 yaşındaki Ece Naz Kaya, "Kodların çoğunu İngilizce bilmediğim için annemden yardım aldım ama birleştirmenin çoğunu ben yaptım. Eğer bir daha bu yarışma olursa bir daha katılacağım çok güzel yarışma" diye konuştu. Robotlarında birkaç eksiğin olduğunu buna rağmen dereceye girdiklerini söyleyen Yusuf Berke Hozulu ise, "Bundan sonraki hedefim bir tarla projem var onunla Teknofest’te yarışmak istiyorum" dedi.