GENEL - 15 Mayıs 2020 Cuma 13:32

Kaymakam Duman’dan başvuru tepkisi

A
A
A
Kaymakam Duman’dan başvuru tepkisi

Kilis’in Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, evleri, otomobilleri, traktörleri, tırları, yüzlerce dönüm tarlaları, 100’den, 200’den fazla küçükbaş hayvanları, aylık 10 bin ile 20 bin TL’ den fazla düzenli geliri olanların yardım için başvurduğunu söyledi.

Kilis’in Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, evleri, otomobilleri, traktörleri, tırları, yüzlerce dönüm tarlaları, 100’den, 200’den fazla küçükbaş hayvanları, aylık 10 bin ile 20 bin TL’ den fazla düzenli geliri olanların yardım için başvurduğunu söyledi.


Kaymakam Kadir Duman, Korona virüs salgını ile mücadele sürecinde çok zor durumda kalan hanelerimiz, işini kaybeden, iş yerlerini açamayan insanların olduğunu belirterek, "Salgının hem kamu sağlığı hem kamu esenliği hem de ekonomik maliyetleri bulunmaktadır. Devletimiz bu süreçte Salgın nedeniyle birçok hanemize 1000 TL ile destek olmaya çalışmaktadır. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki bu süreçte bazı başvurularda hane içinde evleri, otomobilleri, traktörleri, tırları, yüzlerce dönüm tarlaları, 100’den, 200’den fazla küçükbaş hayvanları, aylık 10 bin ile 20 bin TL’ den fazla düzenli geliri gözüken hanelerin başvuruda bulunduğu görülmektedir. Şaka yaptığınızı düşünmeye itiyor bu tarz başvurular bizi, bu başvuruların kabul edilmeyeceğini biliyorsunuz lütfen SYDV’lerin iş yükünü arttırmayalım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Soma’da Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Şuayip Deniz Demir, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çağlaroğlu, Ege Şube Başkanı Recep Çakmak’tan oluşan heyet, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Türk Enerji-Sen heyetini, Ege Şube Başkan Yardımcısı Bayram Başbay, Soma İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Çakmak ve işyeri sendika temsilcileri karşıladı. ELİ İşletme Müdürü Ali Ulu’yu ziyaret eden Demir, ELİ konferans salonunda memurlarla bir araya gelerek memurların ve memur emeklilerinin sorunları ve çözümleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Çalışanların talep ve görüşlerini dinleyerek not alan Demir, Kamu-Sen’in sendikacılıkta 32 yıllık tecrübesine ve donanımına atıfta bulunarak bir sonraki toplu sözleşme masasında yetkili sendikacılığın nasıl yapılacağını göstermek için memurları Kamu-Sen’e üye olmaya davet etti. Üyelerin sorunlarının çözümü ve haklı taleplerinin neticelenmesi için her zaman samimiyetle ve gayretle yanlarında olduklarını, sözde değil özde sendikacılık yaptıklarını ifade eden Demir, her zaman hakkın ve hakkaniyetin savunucusu olduklarını; memurlara, üyelik için görülen bir sayı gözüyle değil, hangi ünvan ve mevkide olursa olsun devleti temsil eden vazife ehli olarak değer verildiğini bu bakış açısıyla yaklaşılan bir sendikacılık anlayışına sahip olduklarını, özellikle Türk Enerji-Sen üyelerine karşı yapılacak herhangi bir haksız davranış ve baskı karşısında, genel merkez olarak sorumlular hakkında hem idari merciiler yoluyla hem de adli yönden konunun bizzat müdahili olacaklarının altını çizdi. Genel Başkan Demir; toplantıya katılım sağlayan çalışanlara, kurum amirlerine ve programda katkısı geçen herkese teşekkür ederek Soma ziyaretini tamamladı.