GÜNDEM - 26 Aralık 2025 Cuma 14:22

Kilis’teki STK’lardan Gazze için ’1 Ocak Galata Yürüyüşü’ çağrısı

A
A
A
Kilis’teki STK’lardan Gazze için ’1 Ocak Galata Yürüyüşü’ çağrısı

Kilis’te bir araya gelen STK temsilcileri, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde gerçekleştirilecek "İnsanlık Yürüyüşü" için çağrıda bulundu.


Kilis’te bir araya gelen STK temsilcileri, 1 Ocak’ta Galata Köprüsü’nde gerçekleştirilecek ’İnsanlık Yürüyüşü’ne katılım için çağrıda bulundu. STK temsilcileri adına açıklama yapan Ahmet Cihat Aktı, Gazze’de iki yılı aşkın süredir devam eden insani yıkıma dikkat çekti.


Ahmet Cihat Aktı, Gazze’de yaşananların modern tarihin gözler önünde yaşanan en ağır insanlık sınavlarından biri olduğunu ifade etti. Uluslararası hukuk ihlallerinin ve sistematik hak gasplarının normalleştirilmesine karşı kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten STK temsilcisi, yaşananlara karşı uluslararası alanda çifte standart uygulandığını söyledi.


Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) 18 Aralık 2025 tarihli raporuna göre 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de 70 bin 668 kişinin hayatını kaybettiğini, 171 bin 152 kişinin yaralandığını aktaran Aktı, ateşkes döneminde dahi can kayıplarının sürdüğünü ifade ederek ateşkesten bu yana 394 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 75 kişinin yaralandığını ve enkaz altından 634 cenazenin çıkarıldığını kaydetti.


Aktı, Milli İrade Platformu ve İnsanlık İttifakı bünyesinde 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşuyla birlikte kamu vicdanını diri tutmayı amaçladıklarını belirterek 1 Ocak’ta saat 08.30’da Galata Köprüsü’nde düzenlenecek insanlık yürüyüşünü selamladıklarını ifade ederek 1 Ocak sabahı Kayabaşı Camii’nde kılınacak sabah namazı buluşmasına vatandaşları davet etti.



Kilis’teki STK’lardan Gazze için ’1 Ocak Galata Yürüyüşü’ çağrısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.