YEREL HABERLER - 23 Aralık 2016 Cuma 17:15

Minik öğrencilerden anlamlı yardım

A
A
A
Minik öğrencilerden anlamlı yardım

Halep’te yaşanan insanlık dışı olayların ardından Kırıkkale’de bir çok yardım kurum ve kuruluş yardıma muhtaç olan insanlar için yapılan yardım kampanyaları başlattı. Toplanan yardımların büyük bir kısmı Halep’te bulunan müslümanlara verilmek üzere yola çıkarken il genelinde kampanyalar düzenlenmeye devam ediyor. Düzenlenen kampanyalarda yiyecek ve giyecekler toplanırken ‘Ekmeğimin Yarısı Senindir Kardeşim’ ismiyle başlatılan kampanyaya Minik Kalpler Anaokulu’nun minik öğrencilerinden de destek geldi.
Anne ve babalarından aldıkları desteklerle Halep’te bombardıman altındaki çocuklar için giyecek ve yiyecek toplayan kendileri minik ama yürekleri kocaman anaokulu öğrencileri Halep için topladıkları ihtiyaç malzemelerini öğretmenleri eşliğinde kampanya sorumlularına teslim ettiler.
Toplanan malzemelerin teslimi esnasında duygusal anlar yaşanırken okul müdürü Menduha Şahin, minik öğrencilerin gösterdikleri duyarlılığın tüm dünyaya örnek olabilecek nitelikte bir davranış olduğunu ifade etti. Toplanan malzemeler.
İnsanlığın en yüce değerlerinden birisinin kuşkusuz Yardımlaşma ve Dayanışma ruhu olduğunu dile getiren Minik Kalpler Anaokulu müdürü Menduha Şahin, “Her yasımızda bir sorumluluk üstleniriz. Şimdi de Minik Kalpler Anaokulu öğrencileri minicik yürekleri ile büyük sorumluluklar aldılar. Halep için birlik olup "Ekmeğini Yarısı Senindir Kardeşim "projesi ile Halep halkı için gerekli malzemeleri toplayarak yardım da bulundular. Bu sosyal sorumluluk projesinde Okulumuzu yalnız bırakmayan velilerimize ve değerli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Minik öğrencilerimiz bu davranışları ile milletimizin yardımlaşma duygusunun ne kadar ön planda olduğunun birer simgeleri oldular” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi’de kavşaklar güzelleşiyor Melikgazi Belediyesi tarafından yazın yaklaşmasıyla birlikte, ilçedeki kavşaklarda düzenleme ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kavşaklar dikilen ağaçlar, led ışıklar, renkli taşlar ve çeşit çeşit süs bitkileri ile birlikte daha güzel görünüme kavuşturuluyor. Yaz mevsimin yaklaşmasıyla birlikte park ve bahçe çalışmalarına hız veren Melikgazi Belediyesi, ilçenin daha güzel ve renkli görünmesi için çalışmalar yürütüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin birçok noktasındaki dönel kavşaklarda peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyor. Kavşakları led aydınlatma sistemi kurup, diktikleri onlarca çeşit, uzun yıllar kalacak süs bitkileri ile yenilediklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan dönel kavşaklarda peyzaj tasarımları yapıyoruz. Bu tasarımları yaparken su tasarrufuna da dikkat çekmek istiyoruz. Çoğu dönel kavşakta bulunan çim alanları iptal ederek, yerine ‘kuru peyzaj’ olarak tabir ettiğimiz, dekoratif taş uygulamalarını bitkisel materyal ile buluşturup peyzaj çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Bu çalışmalarda bitkilerimizi damla sulama yöntemiyle sulayıp, su israfının önüne geçiyoruz. Mevsimlik çiçek dikilen alanlarımızı azaltıp, uzun yıllar kalıcı bitkiler ekiyoruz. Tasarımlarda ağırlıklı olarak taflan, şimşir, berberis, lavanta, ateş dikeni, phormium, bodur ardıç ve alev çalısı gibi çok sayıda bitki kullanıyoruz. Şimdiye kadar belediyemiz protokol girişi, KCETAŞ önü, Alpaslan Türkeş Bulvarı, İldem Pazar yeri yanı ve Gesi meydan girişindeki kavşaklar gibi birçok yerde çalışmalarımızı tamamladık. Park ve Bahçeler bünyesinde bulunan, 50’ye yakın dönel kavşakta peyzaj çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.
Samsun Başkan Doğan: “19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadık” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105’inci yılını doyasıya yaşadık” dedi. 19 Mayıs kutlamalarını değerlendiren Başkan Doğan, “Güneşin doğduğu şehir Samsun’umuzun dört bir yanını Türk Bayraklarıyla donatarak, tramvaylardan billboardlara her detayda 19 Mayıs ruhunu yansıttık” diye konuştu. ”Samsun kurtuluşa giden yolda önemli bir şehir” diyen Doğan, şöyle devam etti: “19 Mayıs 1919’da ilk adımın atıldığı şehir. Bu nedenle her 19 Mayıs tarihinde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri aynı zamanda. Bizde bu nedenle bu yılda şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte dolu dolu bir program hazırladık. Çok güzel, coşkulu ve milli duyguları en üst seviyede yaşadığımız bir gün oldu. İlk adımın şehrine yakışır bir 19 Mayıs yaşadık. Güneşin doğduğu şehir, Milli Mücadele’nin kenti Samsun’umuzda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugün benim doğum günüm’ dediği 19 Mayıs’ı hemşehrilerimizle bir arada kutladık. Samsun’da yanmaya başlayan kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıl dönümünü hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarımız ile büyük bir coşku ve heyecanla Samsun’umuzun dört bir köşesinde hissettik.” Samsun’u gençlerle daha ileri taşıyacaklarını belirten Doğan, “Bizler; milli ve manevi değerleriyle, içerisinde barındırdığı mozaikleriyle, örnek bir şehir hayata geçirmek, Samsun’umuzu Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapmak için yola çıktık. Bunu gençlerimizle, yaşlılarımızla, kadınımızla, erkeğimizle, gönlü Samsun için gönlü Türkiye için atan her bir ferdimizle bir ahenk içerisinde başaracağımızın da bilincindeyiz. Gençlerimiz bizim hem bugünlerimiz hem de kıymetli yarınlarımız. Bugünlerimizi birlikte tasarlayarak daha güzel yarınlar oluşturabiliriz. 19 Mayıs ruhunu şehrimizin dört bir köşesinde doyasıya hissettik, tramvaylarımızı giydirdik, spor etkinlikleri, konserler, sergiler, gösteriler ve birbirinden farklı etkinlikler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, güneşin doğduğu şehir Samsun’da büyük bir coşku ile kutladık. Bu vesileyle bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.