YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 17:50

Kırıkkale TSO’da ilk aday Orhan Kılıç

A
A
A
Kırıkkale TSO’da ilk aday Orhan Kılıç

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) olağan genel kurul yaklaşırken adaylarda belli olmaya başlıyor.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) olağan genel kurul yaklaşırken adaylarda belli olmaya başlıyor.


Sene sonuna doğru yapılması planlanan Kırıkkale TSO olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığı için ilk olarak iş adamı Orhan Kılıç, adaylığını duyurdu.


Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kırıkkale’nin ekonomik anlamda en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten Kılıç, “MKE’nin kuruluşuyla şehir olma yolunda büyük adımlar atan ve Tüpraş’ın kurulmasıyla şehir kimliğini eline alan Kırıkkale’nin bugünkü sosyoekonomik yapısı göz önüne alındığında Ticaret ve Sanayi Odasının, Kırıkkale’nin elinde bulundurduğu şehir kimliğinin kurumsallaşması açısından önemi son derece büyüktür. Üyeleri göz önüne alındığında, faal olarak işletilmesi durumunda Kırıkkale’nin hem sosyal hem de ekonomik anlamda yeni açılımlar yapabilmesi Ticaret ve Sanayi Odasının ayağı yere basan projeleri ile mümkün olacaktır. Büyük şehirlerde olduğu gibi şehrin ekonomik yapısı göz önünde bulundurularak her ne kadar Ticaret ve Sanayi Odasının birbirinden ayıramasak da ticaret ve sanayinin gücünü birleştirerek şehrimize yeni ufuklar açabiliriz” dedi.


Kırıkkale ekonomisine lokomotif konumunda olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın daha da aktifleşmesinin Kırıkkale’ye sosyal ekonomik ve kültürel anlamda büyük sinerji oluşturarak daha büyük katkılar sağlayacağını ifade eden iş adamı Orhan Kılıç, amaçlarını Ticaret ve Sanayi Odası’nın temsil kabiliyetini arttırmak, üyelere ve şehre yönelik çağın gerektirdiği projelere imza atmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde madde bağımlılığına karşı panel Kastamonu Üniversitesi, gençliği tehdit eden madde bağımlılığına karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üniversitenin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Paneli", öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Teknokent Ilgaz Salonu’nda düzenlenen panel, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programın oturum başkanlığını, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Türkiye Coğrafyası Anabilim Dalı Başkanı ve geçmişte Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Doç. Dr. Evren Atış üstlendi. Panelde, bağımlılığın yalnızca bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir tehdit olduğuna dikkat çekildi. Alanında uzman isimlerden Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Gök ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Erdoğan, madde bağımlılığının fiziksel, psikolojik ve sosyal etkilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmalarda özellikle üniversite gençliğinin bilinçlendirilmesi, aile-üniversite işbirliği ve erken farkındalığın hayati önemi vurgulandı. Etkinliğe ayrıca, akademik danışmanlığını Doç. Dr. Evren Atış’ın yürüttüğü Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Topluluğu da destek verdi. Topluluğun çalışmaları ve sosyal sorumluluk yaklaşımı, gençlerin sağlıklı yaşam bilinci kazanmasına yönelik örnek bir dayanışma modeli olarak değerlendirildi. Yoğun katılım ve güçlü mesajlarla tamamlanan panel, madde bağımlılığıyla mücadelenin yalnızca güvenlik veya sağlık boyutuyla değil; eğitim, bilinçlendirme ve toplumsal dayanışma çerçevesinde ele alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Üniversite yönetimi ve akademisyenler, benzer farkındalık çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.
Muğla Vali Akbıyık, Başkan Karaca’yı hastanede ziyaret etti Muğla Valisi İdris Akbıyık, silahlı saldırı sonucu yaralanan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı hastanede ziyaret etti. Vali Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek, "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.
Muğla Vali Akbıyık: "Şüphelenilen şahıslar var" Muğla’nın Fethiye ilçesinde Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıda yaralanmasının ardından ilçeye gelen Vali Dr. İdris Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.