GENEL - 16 Mart 2019 Cumartesi 14:20

Emniyet Müdürü Çorumlu: “FETÖ değişik bedenlerde dirilebilir”

A
A
A
Emniyet Müdürü Çorumlu: “FETÖ değişik bedenlerde dirilebilir”

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, FETÖ konusunda mücadelenin verildiğini ifade ederek, “Tehlike kripto FETÖ’cülerde.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, FETÖ konusunda mücadelenin verildiğini ifade ederek, “Tehlike kripto FETÖ’cülerde. Kriptolarda tehlike var. FETÖ değişik bedenlerde dirilebilir. Tespit etmemiz çok zordur” dedi.


Kırıkkale’de yerel bir internet sitesinin canlı yayın konuğu olan Çorumlu, gündeme dair soruları cevapladı. İstihbarat kökenli bir emniyetçi olduğunu hatırlatan Çorumlu, geçmişte FETÖ konusunda önemli tespitler yaptığı dile getirerek, “FETÖ konusunda tehlikenin halen geçmedi. Devletimiz FETÖ konusunda ciddi bir mücadele veriyor. Tehlike kripto FETÖ’cülerde. Kriptolarda tehlike var. FETÖ değişik bedenlerde dirilebilir. Tespit etmemiz çok zordur. İstihbarat olarak bilirsiniz. Ama devlet hukuk devleti. Hukuk nezdinde çalışırız. Buhar olsanız nemden buluruz sizi. Devlet boş değildir. Sabreder ama mutlaka bilir. Türk Devleti kaç bin yıllık geleneği var. Hiçbir terör örgütü başarılı olamaz, olamayacak" diye konuştu.


FETÖ mücadelesinin sulandırılmadan yapılması gerektiğini hatırlatan Çorumlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:


“FETÖ mücadelesini sulandırmadan, sağlıklı yapmak. Hem iftiraya maruz bırakmamak hem de FETÖ’cülere ciddi bir şekilde operasyonlar yapıp yakalayabilmek ve devletten temizleyebilmek. Bu ciddi bir hassasiyet gerektirir. Bu kadar önemli bir konu üzerinde dururken tabi arkasından uyuşturucu geliyor. Çünkü uyuşturucu da FETÖ gibi insanın beynini uyuşturuyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Malazgirt’te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu düzenlendi Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen sempozyumda, Malazgirt ruhu ve Türk milletinin hafıza mekânları kapsamlı şekilde ele alındı. Malazgirt ilçesi, tarih ve medeniyet bilincini yeniden gündeme taşıyan önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu, akademi, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleştirildi. Kapı, Fetih ve Kök Ahlat ile Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü tarafından Malazgirt Kız Öğrenci Yurdu’nun konferans salonunda düzenlenen sempozyumda, Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı tarihi süreç, Malazgirt ruhu ve Türk milletinin hafıza mekânları kapsamlı şekilde ele alındı. Muş Valisi Avni Çakır, Ahlat ve Malazgirt’in Türk milletinin Anadolu’daki varlığını anlamlandıran iki önemli hafıza mekânı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ikinci yüzyılı; aynı tarih şuuru, birlik ruhu ve medeniyet bilinciyle inşa edilecektir" dedi. Fetih ve Kök Ahlat/Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Muhammet Hanifi Macit, Ahlat ile Malazgirt’in Türk milletinin Anadolu’daki hafızasını temsil eden iki büyük merkez olduğunu belirtti. Sempozyumun dikkat çeken sunumlarından biri de Malazgirt Savaş alanında sürdürülen arkeolojik çalışmalar oldu. Malazgirt Kazı Ekibi Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Adnan Çevik, bölgede yürütülen kazı çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Kazılarda ortaya çıkarılan tarihi objeler, savaş alanına dair bulgular ve yürütülen bilimsel çalışmalar da katılımcılarla paylaşıldı.
Kars Kars’ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve uyuşturucu ele geçirildi Kars’ta tefecilik suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda milyonlarca liralık çek ve senetle birlikte tapular, uyuşturucu madde ve fişekler ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde yürütülen TCK-241 "Tefecilik" suçu soruşturması kapsamında bir iş yerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda toplam değeri 21 milyon 695 bin TL olan 15 adet çek ve senet, 10 adet adi sözleşme, 9 adet tapu, çok sayıda ajanda, defter ve not kağıdı ele geçirildi. Mali evrakların yanı sıra, suç unsuru kapsamında değerlendirilen belgelerin detaylı incelemeye alındığı öğrenildi. Operasyonda ayrıca 13 parça halinde toplam 8,26 gram metamfetamin ile 6 tabanca fişeği de bulundu. Ele geçirilen materyallere el konulurken, iş yerindeki dijital ve yazılı dokümanların da soruşturma dosyasına dahil edildiği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan S.B. (43), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nce, kent genelinde tefecilik başta olmak üzere organize suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, halkın huzur ve güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceği ifade edildi.