GENEL - 06 Mayıs 2020 Çarşamba 23:37

Kırıkkale’de vaka sayısı artınca denetimler arttırıldı: 91 kişiye 66 bin lira ceza

A
A
A
Kırıkkale’de vaka sayısı artınca denetimler arttırıldı: 91 kişiye 66 bin lira ceza

Kırıkkale’de son 2 haftada sıfırlanan korona virüs vaka sayısının ziyaretler nedeniyle 1 günde ciddi artış göstermesinin ardından emniyet güçlerince gün boyunca yapılan denetimlerde Covid-19 tedbirlerine uymayan 91 kişiye toplamda 66 bin lira idari yaptırım uygulandı.

Kırıkkale’de son 2 haftada sıfırlanan korona virüs vaka sayısının ziyaretler nedeniyle 1 günde ciddi artış göstermesinin ardından emniyet güçlerince gün boyunca yapılan denetimlerde Covid-19 tedbirlerine uymayan 91 kişiye toplamda 66 bin lira idari yaptırım uygulandı.


Kırıkkale’de son 2 haftada sıfırlanan korona virüs vaka sayısı, ziyaretler nedeniyle 1 günde ciddi artış göstermesinin ardından kent genelinde denetimler arttırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yapılan korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında devriye uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama sonuçlarını paylaşan Kırıkkale Valiliği, 65 yaş üstü 11 kişi, 20 yaş altı 20 kişi, park bahçe ve mesire alanı yasağı 3 kişi, sosyal mesafe kuralına uymamaktan 30 kişi olmak üzere toplamda 80 kişiye idari yaptırım uygulandığını bildirdi.



İş hanına operasyon düzenlendi


Öte yandan bir iş hanına düzenlenen kumar operasyonunda da sosyal mesafe kuralı ve salgın tedbirlerine uymadıkları için 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince kişi başı 3 bin 150’şer lira olmak üzere toplamda 34 bin 650 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.



"Vatandaşlarımızın Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uyması toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir"


Kırıkkale Valiliğince yapılan açıklamada, korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere ilişkin denetimler artarak devam edildiği ifade edildi. Açıklamada, "Kolluk kuvvetleri tarafından tedbir ve yasakların uygulanmasına yönelik olarak ilimiz merkezinde 06.05.2020 tarihinde toplam 80 şahsa idari yaptırım tutanağı tanzim edildi. Kolluk personelimize; zabıta, sağlık ve tarım personelimizde eşlik etti. Yenidoğan Mahallesi’nde kumar oynandığı ihbarı üzerine belirlenen adrese düzenlenen operasyonda ise aynı mekânda bulunan ve sosyal mesafe kuralına uymayan 11 kişiye, Covid-19 tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına muhalefet etmekten toplam 34 bin 650 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Vatandaşlarımızın Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uyması toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşımda motorize ekip kurdu Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımında güvenliği ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla motorize ekip kurdu. Motorize ekipler, arızalara ve trafik yoğunluklarına daha hızlı müdahale edecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde ulaşım hizmetlerinin daha güvenli, hızlı ve konforlu şekilde yürütülmesi için sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde sinyalizasyon arızaları, kavşak yoğunlukları ve trafik işaret levhalarındaki sorunlara daha hızlı müdahale edilmesi amacıyla motorize ekipler kuruldu. Motorize ekipler, özellikle trafiğin yoğun olduğu pik saatlerde ve uzaktan erişim ya da akıllı kavşak sisteminin bulunmadığı noktalarda görev yapacak. Ekipler 7/24 görev başında Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Sinyalizasyon Birim Sorumlusu Onur Yıldız, ekiplerin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirterek "Gerek bölge saha sorumlusu arkadaşlarımızın kontrolleri sırasında, gerekse Trafik Kontrol Merkezi’ndeki operatörlerimizin kontrolleri neticesinde arızalara müdahale edecek. Yeni kurulan motorize ekiplerimiz sayesinde özellikle pik saatler başta olmak üzere uzaktan erişim ve akıllı kavşak sisteminin olmadığı noktalarda daha etkin görev alınacak. Arızalara ve kavşak yoğunluklarına çok daha hızlı ve anlık müdahaleler sağlanacak. Yeni motorize ekiplerimiz sayesinde kavşaklarda oluşan anlık yoğunluklara ve arızalara daha hızlı müdahale sağlamış olacağız" dedi. Toplu taşıma araçlarına denetim Öte yandan, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü ekipleri de vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden güvenli, konforlu ve sağlıklı şartlarda faydalanabilmesi amacıyla halk otobüslerin yönelik denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yoğun kullanılan duraklarda yapılan uygulamalarda, araçların ve sürücülerin belirlenen kurallara uyup uymadığı titizlikle incelendi. Denetimlerde halk otobüslerinin klima sistemleri, engelli rampaları, engelli koltuk kemerleri, araç içi hijyen, sürücü evrakları ve sürücülerin kılık kıyafet kurallarına uygunluğu kontrol edildi. Otobüs duraklarında denetim yapıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görevli Saha Şefi Hüseyin Yavuz, denetimlerin hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti için sürdürüldüğünü ifade ederek, "Sürüş ve yolcu güvenliğini etkileyebilecek gereksiz aksesuar kullanımı, havalı korna gibi eklemeler, otobüslerin klima sistemleri, engelli rampaları, engelli koltuk kemerleri, hijyen, sürücü evrakları ve sürücülerin kılık kıyafetleri denetimlerde tek tek kontrol edildi. Mevzuat kurallarına uygun olmayan uygulamalar için cezai işlem uygulandı" diye konuştu.
Kütahya İlkbahar ortasında kış, çiçek açan ağaçlar kar altında Kütahya’da bahar mevsiminin ortasında etkili olan kar yağışı, kentte hem şaşkınlık oluşturdu hem de tarımsal üretim açısından endişeleri beraberinde getirdi. Mayıs ayında nadir görülen yağış, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırırken, doğa adeta yeniden kışa döndü. Kent genelinde hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışı, başta Radar bölgesi olmak üzere yüksek rakımlı alanlarda yoğun şekilde görüldü. Kısa sürede etkisini artıran yağışla birlikte bölgedeki yollar beyaza bürünürken, sürücüler için de zaman zaman ulaşımda zorluklar yaşandı. Karla kaplanan doğa, görsel olarak kartpostallık manzaralar oluştururken, özellikle çiçek açmış ağaçların kar altında kalması dikkat çekti. Elma, erik ve badem ağaçlarının çiçeklenme döneminde karla kaplanması, üreticiler açısından riskli bir tablo ortaya koydu. Aynı şekilde ekili tarım arazileri ve tarlalar da beyaz örtü altında kalırken, zirai don ihtimali gündeme geldi. Uzmanlara göre, bu dönemde yaşanacak ani sıcaklık düşüşleri ve gece saatlerinde sıfırın altına inen değerler, çiçeklerin yanmasına ve dolayısıyla ürün kaybına neden olabiliyor. Bölgede üretim yapan çiftçiler ise gelişmeleri tedirginlikle takip ediyor. Kütahyalı üretici Mehmet Akıncı, yaşanan kar yağışının alışılmışın dışında olduğunu belirterek, umutlu ancak temkinli olduklarını ifade etti. Mehmet Akıncı, "İnşallah meyvelerimize herhangi bir zarar gelmez. Rabbim hayırlısını versin. Şu anda ağaçlarımız çiçek aşamasında, aslında tomurcuk döneminde olması gerekiyordu. Bu durum bizi düşündürüyor. Eğer hava sıcaklıkları eksi 4-5 derecelere düşmezse büyük bir zarar olmayacağını umut ediyoruz. Geçtiğimiz yıl su sıkıntısı yaşamıştık, bu yıl da benzer bir durumla karşılaşmayız inşallah" dedi.
İzmir Sultan Burcu Saklı, 4. kişisel resim sergisini Çeşme Kalesi’nde açtı İzmir’in Çeşme ilçesinde sanatseverleri buluşturan yeni bir sergi kapılarını açtı. Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Resim Öğretmeni Sultan Burcu Saklı’nın dördüncü kişisel resim sergisi, Çeşme Kalesi içindeki Ceneviz Kulesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine sunuldu. Sergi, 16 Mayıs’a kadar gezilebilecek. Serginin açılış kurdelesini Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker birlikte kestiler. Sultan Burcu Saklı, Mehmet Maraşlı himayesinde ve Arzu Güleryüz Maraşlı koordinatörlüğünde 2023’ten bu yana düzenlenen "Hayatın Anlamı Kitap" etkinliklerinde yaklaşık 30 canlı resim performansına imza atmış ve bu süreçte ürettiği eserleri de son iki yıldır açtığı sergilerle sanatseverlerle buluşturmuştu. "Kök, dönüşüm ve kadın temaları ön planda" Eserlerinde kök, dönüşüm, kadın ve dişil enerji temalarını işlediğini belirten Saklı, çalışmalarında kadim kolektif hafızaya gönderme yaptığını ifade etti. Sanatçı, Şahmeran figürü ile ağaç ve kök imgelerinin öne çıktığı eserlerinde, düşüncelerini doğrudan değil, tasarımın estetik diliyle aktarmayı tercih ettiğini dile getirdi. Saklı, tabloların zaman içinde izleyiciyle bağ kurduğunu ve her bir eserin farklı anlarda farklı anlamlar kazandığını vurguladı. Atık malzemelerle üç boyutlu dokunuş Eserlerinde farklı teknikler kullandığını da anlatan Saklı, özellikle meslek lisesinde görev yapmaya başladıktan sonra silikonla tanıştığını ve bu sayede çalışmalarına üç boyutlu detaylar eklediğini söyledi. Sanatçı, doğal yollarla elde edilen materyallerin yanı sıra atık malzemeleri de değerlendirerek eserlerine dahil ettiğini, bu yaklaşımın çalışmalarına zenginlik kattığını ifade etti. "Sanatla dönüşüm" anlayışı Büyük boyutlu çalışmalar yapmayı sevdiğini belirten Saklı, son dönemde eser boyutlarını küçültse de üretim sürecinde aynı yoğunluğu koruduğunu dile getirdi. Her şeyi dönüştürme çabasıyla hareket ettiğini belirten sanatçı, sanatın hem bireysel hem de toplumsal bir dönüşüm aracı olduğuna dikkat çekti. Saklı, sergiye destek veren Çeşme Müze Müdürlüğü’ne teşekkür ederken, gönderdiği çiçek dolayısıyla Lal Denizli’ye ve Eğitim-İş 1 No’lu Şubesi’ne de teşekkürlerini iletti.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar’dan kentsel dönüşümde anahtar teslimi ve dev park müjdesi Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet bölgesindeki Ertuğrulgazi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda incelemelerde bulunarak müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüm sürecinde sadece bina değil, eş zamanlı olarak modern bir yaşam alanı inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bu yıl itibarıyla yeni konutların hak sahiplerine teslim edileceğini ve devasa bir park yapacaklarının müjdesini verdi. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Erkilet Ertuğrulgazi bölgesinde hak sahipleri için geri sayım başladığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, hemşehrilerinin en kısa sürede sıcak yuvalarına kavuşacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının eş zamanlı olarak sosyal yaşam alanlarıyla birlikte yürütüldüğünün altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Ertuğrulgazi Kentsel Dönüşüm Alanındayız. Erkilet bölgesindeki kentsel dönüşüm alanımızda artık sonlara doğru yaklaşıyoruz. Bir yandan inşaatlar yapılırken, yeni evler, yeni yuvalar inşa edilirken bir yandan da bölgenin sosyal hayatı için gerekli olan parklar, yeşil alanlar ve sosyal donatılar eş zamanlı olarak inşa edilmeye devam ediyor. İnşallah bu yıl itibarıyla yeni konutların teslimlerini de bu bölgede yaşayan hemşehrilerimize, hak sahiplerine yapmış olacağız. Ama en önemlisi, buradaki insanların oturmaya başlamasıyla birlikte arkamda görmüş olduğunuz boş alandaki parkın da inşaatına başlamış oluyoruz. Bu yaz itibarıyla iş programımız içerisinde yapacağımız parklardan bir tanesi de burada görmüş olduğunuz yeşil alan olacak. Oyun alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla ve yeşil dokusuyla inşallah bu kentsel dönüşüm bölgesine yakışır bir parkı da kazandırmış olacağız. Güzel günlerde oturmak, güzel günlerde spor yapmak, yaşamak ve bu alanda huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamak nasip olsun dileğiyle herkese hayırlı günler diliyorum" ifadelerine yer verdi. Dev projenin oyun alanları, spor sahaları ve yeşil dokusuyla kentsel dönüşüm bölgesine değer katacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Ertuğrulgazi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin hem yaşam kalitesinin yükseleceğini hem de modern şehir dokusuna kavuşacağını sözlerine ekledi.