EĞİTİM - 27 Aralık 2022 Salı 13:25

Öğrenciler üretim için fırının başına geçti: 6 dakikada 300 ekmek

A
A
A
Öğrenciler üretim için fırının başına geçti: 6 dakikada 300 ekmek

Kırıkkale’de meslek lisesinde kurulan fırın atölyesinde uygulamalı eğitim almaya başlayan öğrenciler, 6 dakikada 300 ekmek üretiyor.

Kırıkkale’de meslek lisesinde kurulan fırın atölyesinde uygulamalı eğitim almaya başlayan öğrenciler, 6 dakikada 300 ekmek üretiyor. Haftanın 5 günü üretimi yapılacak 15 bin "roll ekmek", pansiyonlu okullar başta olmak üzere taşımalı sistem ve bazı eğitim kurumlarına gönderilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerinde ekmek üretimi yapılmasına yönelik başlattığı proje çerçevesinde, Kırıkkale’de Şehit Ali Tonga Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne "fırın atölyesi" kuruldu. Günlük 15 bin "roll ekmek" ve 10 bin "normal ekmek" üretim kapasiteli atölyenin açılışı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu tarafından yapıldı. Atölyeyi gezen Tekbıyıkoğlu, yetkililerden ekmeğin üretim aşamaları hakkında bilgi aldı. Usta öğreticilerden uygulamalı eğitim alan öğrenciler, 6 dakikada 300 ekmek üretiyor. Haftanın 5 günü üretilen ekmekler, pansiyonlu okullar başta olmak üzere taşımalı sistem ve okul öncesi eğitim kurumlara gönderilecek. Öğrenciler bu sayede de hem ekmek yapımını öğreniyor hem de üretime katkıda bulunuyor.


Atölyedeki makinaların meslek liselerinde yapıldığını belirten Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "fırın atölyesi"nin 6 dakikada 300 ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.


Öğrencilerin uygulamalı olarak da eğitim alacağını ifade eden Tekbıyıkoğlu, "Buradaki öğrencilerimiz, Meslek Liselerinde üretilen makinalarla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün pansiyonlarında, yurt binalarında, öğrenci yemekhanelerinde kullanılmak üzere 6 dakikada 300 ekmek üretiliyor. Günde 15 bin roll ekmek, 10 binde normal ekmek üretme kapasitesi olan bir atölye tesis edildi. Hem çocuklarımız ekmeğin nasıl yapıldığına ilişkin süreci yakinen görmüş oldular. Hem geleneksel usulle hem de makinalar vasıtasıyla bir ekmeğin üretim aşamalarını yakından öğreniyorlar" dedi.


Üretilen ekmeklerin lezzetli olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, "Bu sayede de kendi işimizi kendimiz yapmış oluyoruz. Bir taraftan döner sermayesi buradan para kazanacak, bir taraftan da kendi içimizde bir devinime kazanmış olacağız. Tekrardan ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ekmeklerin tadına baktık, hepimiz oldukça memnun kaldık, lezzetli bulduk" diye konuştu.


Fırın atölyesi açılışında; Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.