YEREL HABERLER - 21 Ocak 2016 Perşembe 12:12

Kırklareli Belediyesi Zabıta Ekiplerinin 2015 Yılı Çalışmaları

A
A
A
Kırklareli Belediyesi Zabıta Ekiplerinin 2015 Yılı Çalışmaları

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli şehir merkezinde zabıta ekipleri tarafından 2015 içerisinde gerçekleştirilen denetim ve yardımlar açıklandı.
Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere 2015 yılı içerisinde 22 adet manuel ve 5 Adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim ettiği belirtildi. Zabıta ekiplerinin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte 2015 yılı içerisinde vefat eden 319 vatandaşın evine pilav ve ayran ulaştırarak baş sağlığı dilediği ifade edildi. Kırklareli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“Yıl içerisinde ruhsat talebinde bulunan 434 adet iş yeri yönetmelik kapsamında değerlendirilerek, 38 adet umuma açık istirahat ve eğlence yerine, 30 adet GSM iş yerine ve 227 adet sıhhi iş yerine olmak üzere toplam 295 adet iş yerine iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlendi. 11 adet iş yerine unvan değişikliği, 40 adet iş yerine adres değişikliği, 7 adet iş yerine faaliyet düzeltme, 10 adet iş yerine faaliyet ilavesi ve 11 adet iş yerine de adres güncellemesi nedeniyle ruhsat işlemi yapıldı. 60 adet ruhsat müracaat dosyası iş yerinde ve evraklarda görülen eksikliklerden dolayı işlemden kaldırıldı. İş yeri sahiplerinin kendi talepleri doğrultusunda 139 adet sıhhi, 8 adet GSM ve 22 adet umuma açık istirahat ve eğlence yeri olmak üzere toplam 169 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi. 320 adet iş yerine de 394 sayılı hafta tatili kanunu kapsamında hafta tatili ruhsatı, 3 İş yerine mesul müdür belgesi ve 1 iş yerine canlı müzik izin belgesi düzenlendi.”
Açıklamada ayrıca, “Denetim, şikayet dilekçesi ve gelen şifai şikayetler üzerine gidilen yer veya iş yerlerine toplam 88 adet zabıt varakası tanzim edildi. Zabıt varakalarına istinaden Belediye Encümenince 29 adedine uyarı, 56 adedine de idari para cezası uygulandı. 3 adet zabıt varakası suç unsuru ortadan kaldırıldığından işlem görmedi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 18 iş yeri hakkında yasal işlem yapılırken, bu iş yerlerinden 8 adedine uyarı, 9 adedine de idari para cezası uygulandı. 1 iş yeri de süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen 1 adet iş yeri hakkında 4207 sayılı kanuna muhalefetten dolayı kapatma kararına istinaden 1 iş yeri süreli olarak mühürlenerek faaliyetten men edildi. Zabıta Müdürlüğü canlı müzik yapan iş yerlerine de sıkı denetim uyguladı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 21 adet iş yeri hakkında canlı müzik izni olmadan faaliyette bulunması nedeniyle gelen yazılara istinaden, belediye encümeni tarafından 8 adet iş yerine uyarı ve 13 adet iş yerine de idari para cezası uyguladı.
938 ADET SIHHİ İŞ YERİ VE 78 ADET GAYRİ SIHHİ İŞ YERİ DENETLENDİ
5326 sayılı kabahatler kanunu ilgili hükümlerine aykırı hareket eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında toplam 84 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi. Yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda faaliyette bulunan iş yerlerine yönelik olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılı içerisinde 938 Adet Sıhhi İş yeri ve 78 Adet Gayri Sıhhi İş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı. Bunun yanı sıra 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında ve 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında bin 17 adet iş yeri denetlenerek yapılan denetimler tutanak altına alındı. 04.10.2011 tarih ve 165 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren “Kırklareli Belediyesi Şehir içi Taşıma Yönetmeliği” kapsamında Belediyemizden belge alması gereken iş yeri ve araç sahiplerine yönelik olarak 73 Adet Denetim, 05.04.2011 tarih ve 69 sayılı Belediye Meclis Kararıyla kabul edilerek yürürlüğe giren “Kırklareli Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliği” kapsamında 890 adet İş yeri denetlemesi gerçekleştirildi” denildi.
“Zabıta ekipleri gıda denetimlerini de 2015 yılı içerisinde sıkı bir şekilde sürdürdü. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile müşterek yapılan denetimlerde usulüne uygun satışa sunulmadığı tespit edilen 94 kilogram istavrit, 66,5 kilogram lüfer, 50,5 kilogram bakalyaro ve 3 adet kalkan balığına tutanakla el konularak, yakılarak imha edildi” denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Yapılan tespitler ve gelen şikayetler doğrultusunda kamusal alanlara bırakılmış vaziyetteki çevre ve görüntü kirliliğine neden olan 30 Adet hurda ve kullanılmayan araç Kırklareli Belediyesi tarafından kaldırılmak suretiyle muhafaza altına alındı. Zabıta Müdürlüğü’nün denetimleri sonucunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uygunsuz amaçlar için kullanılan 18 adet metruk bina yıkıldı. Yapılan tespitler ve gelen şikayetleri değerlendiren Zabıta Müdürlüğü kötü amaçlı olarak kullanılan, 18 adet metruk binayı sahiplerine ulaşarak yıktı. 4 adet metruk bina ise sahiplerine ulaşılamaması nedeniyle giriş çıkışları Kırklareli Belediyesi tarafından kapatılarak emniyet tedbiri alındı. Yıkımı yapılan metruk binalardan arsası müsait olan 6 adet parsel düzenleme yapılarak geçici ücretsiz otopark olarak vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Folkart, Türkiye’nin en iyi işverenleri listesinde Great Place To Work Sertifikası sahibi işverenlerin dahil olduğu Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi açıklandı. Folkart, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi’nde Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında yer aldı. Daha önce iki kez üst üstte Ege’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde yer alan Folkart, Harika İşyeri Ünvanı’nı son başarısı ile taçlandırdı. Saya Grup İnsan Kaynakları Direktörü Kezban Sancak, ödül nedeniyle Folkart çalışanlarına teşekkür etti. Folkart İnsan Kaynakları Müdürü Adile Kutludağ ise iki yıl üst üste Ege’nin en iyileri arasında olduktan sonra, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’ne girerek, başarılı serüvenlerini taçlandırdıklarını söyledi. Çalışan deneyimi İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda global otorite kabul edilen Great Place To Work, 2024 senesinin Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’ni açıkladı. Bu yıl, globalde 20 binin üzerinde organizasyonun nabzını tutan Great Place To Work, Türkiye raporu için bilgi teknolojileri, üretim, finans, perakende, ilaç ve diğer sektörlerden 600’den fazla şirketi analiz etti. Yılın En İyi İşverenleri Listesi, bu 600’ün üzerindeki şirketteki iş yeri kültürü ve çalışan deneyimini ölçümleyen Trust Index anketine dahil olan 160 bin çalışanın yanıtlarına göre oluşturuldu. Çalışan deneyiminin, tüm çalışanlar için ortak pozitif bir deneyim yaşanması anlamına gelen “ForAll” kriterlerinde, en iyi performansı gösteren şirketler listede yer buldu. Başarı taçlandı The Grand Tarabya Otel’de düzenlenen ödül törenine Saya Grup İnsan Kaynakları Direktörü Kezban Sancak Elay ve Folkart İnsan Kaynakları Müdürü Adile Kutludağ ile şirket çalışanları katıldı. Bu yıl Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi, şirketlerin çalışan sayısına göre altı kategori üzerinden açıkladı. Folkart, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisinde Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde yer aldı. Daha önce iki kez üst üstte Ege’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde yer alan Folkart, Harika İşyeri Ünvanı’nı daha da ileriye taşıdı.
İstanbul Hac kurası bekleyenler önce bu türbeyi ve camiyi ziyaret ediyor Osmanlı Cihan Devleti Dönemi’nde İslam dininde kutsal sayılan, cennetten indirildiğine inanılan ve ana parçası Kabe’de bulunan Hacer-ül Esved taşının 5 parçası İstanbul’a getirildi. Hacer-ül Esved’in Türkiye’deki en büyük parçası Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nde, 4 parçası ise Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İstanbul Türbeler Müzeler Müdürü Vekili Ebuzer Gümüş, "16. yüzyılda yapılan onarımlar esnasında 5 parçanın düşmesi sonucu taşlar İstanbul’a getirilmiş. Bugün Kabe’de bulunan Hacer-ül Esved orijinal ve Kabe’nin en eski parçası. Bugün ondan düşen 5 parça da onun gibi dünyada özgün olan tek Hacer-ül Esved” dedi. İslam dininde kutsal sayılan, cennetten geldiğine inanılan ve ana parçası Kabe’de yer alan Hacer-ül Esved taşının 1 parçası Fatih’teki Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nde, 4 parçası ise Kadırga’daki Sokullu Mehmet Paşa Camisi’nde yer alıyor. Kabe’de 16. yüzyılda gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları sırasında Hacer-ül Esved taşından düşen 5 parçayı bir harem ağası İstanbul’a getirdi. Tarih boyunca çeşitli nedenlerden dolayı parçalanan Hacer-ül Esved taşı birleştirilerek aynı haline getirilirken, kopan taşları İstanbul’a getiren harem ağası bu nedenle cezalandırıldı. Kabe’ye tekrar gönderilmesine karar verilen Hacer-ül Esved, Mimar Sinan’ın uzun uğraşları sonucunda İstanbul’da kaldı. Mimar Sinan tarafından bu taşlardan 4’ü, dönemin sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa adına yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii’ne konuldu. Altın çerçeve ile kaplanan parçalar, caminin giriş kapısı üzerindeki mermer taşların ortasında, mihrabın üst kısmında, minbere giriş kapısının üzerinde ve minber kubbesinin altında yer alıyor. Türkiye’deki en büyük parçası ise Mimar Sinan tarafından Süleymaniye Külliyesi içindeki Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nin girişindeki kemerin kilit taşına yerleştirildi. “Kabe dışında sadece İstanbul’da parçaları bulunuyor" Hacer-ül Esved taşıyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İstanbul Türbeler Müzeler Müdürü Vekili Ebuzer Gümüş, “Hacer-ül Esved, İslam alemi için önemli bir yere sahip olan bir taş. Arapça ‘kara taş’ anlamına gelmektedir. Bu adı da renginin siyaha yakın, koyu kırmızı rengi olması nedeniyle almıştır. İslam’da ‘cennetten indirildiğine’, ‘Nuh Tufanı’nda Mekke’deki Ebu Kuveys Dağı’nda saklanılan daha sonra Kabe’nin yeniden inşası sırasında Hz. İbrahim ve Hz. İsmail tarafından getirilerek, Kabe’nin güney doğu köşesine yerleştirilen bir taş. Hem şu an Kabe’nin en eski parçası olması hem de cennetten indirildiğine inanılan bu taşın İslam alemi için mukaddes bir yeri var. Bugün bu taşın, Kabe dışında sadece İstanbul’da parçaları bulunuyor. Kabe’deki özgün parçasının dışında kalan diğer özgün parçalar sadece Kadırga’daki Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde ve Kanuni Sultan Süleyman Han Türbesi’nin girişinde bulunan kemerin kilit taşında” dedi. “16. yüzyılda yapılan onarımlar esnasında 5 parçanın düşmesi sonucu bunlar İstanbul’a getirilmiş” Hacer-ül Esved taşlarının Kabe’den, İstanbul’a getirilmesini anlatan Gümüş, “Kabe’de tarih boyunca çeşitli dönemlerde bakım-onarım çalışmaları oluyor. Bu esnada Hacer-ül Esved taşı da onarılıyor. Tabii sel, yangın, savaş gibi çeşitli nedenlerle zarar gördüğü de olmuş. Bu nedenle birkaç parçaya ayrılmış. Ancak her defasında bu parçalar birleştirilerek tekrar yerine koyulmuş. Osmanlı Dönemi’nde 16. yüzyılda yapılan onarımlar esnasında Hacer-ül Esved’den düşen 5 parça, bir harem ağası tarafından İstanbul’a getiriliyor. Bu harem ağası cezalandırılmış ve taşların Kabe’ye gönderilmesi istenmiş. Ancak Mimar Sinan’ın uzun uğraşları sonucunda bu taşlar İstanbul’da kalmış. Mimar Sinan bu taşlardan 4 tanesi Kadırga’daki Sokullu Mehmet Paşa Camii’nde, 1 tanesini de bugün bulunduğumuz Kanuni Sultan Süleyman Han Türbesi’nin girişindeki kemerin kilit taşına yerleştirmiştir. 16. yüzyılda yapılan onarımlar esnasında 5 parçanın düşmesi sonucu bunlar İstanbul’a getirilmiş. Bugün Kabe’de bulunan Hacer-ül Esved orijinal ve Kabe’nin en eski parçası. Bugün ondan düşen 5 parça da onun gibi dünyada özgün olan tek Hacer-ül Esved” ifadelerini kullandı. “Onu ziyaret edenlerin, manevi kamerasıyla çekime girdiği ve bize şahitlik edeceğine inanıyoruz” Sokullu Mehmet Paşa Camii cemaatinden Kemal Gözsüz, “Bu camide uzun yıllar görev yapmış müezzinin oğluyum. Babam şu anda hayatta değil. Babamın emekli olduktan sonra da burada toplam 52 yıl bir görevi oldu. 1 Haziran 1963 yılından beri babam burada görev yapıyordu. Yine buraya geliyoruz. Buradaki resmi kadronun dışında en kıdemlisi benim diyebilirim. Hacer-ül Esved taşı Müslümanlarca kutsal sayılan, önemli bir taş. Biz onu ziyaret edenlerin, manevi kamerasıyla çekime girdiği ve bize şahitlik edeceğine inanıyoruz. Düşüncemiz bu yönde. Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) de elini sürdüğü için ondan sonra da diğer halifeler döneminde olsun özellikle de Hz. Ömer ona daha bir ihtimam göstererek ehemmiyetini ortaya koymuştur. Hacer-ül Esved taşının Sokullu Mehmet Paşa Camii’ne gelmesinin en önemli sebebi, bu camiyi Sokullu Mehmet Paşa adına 2. Selim’in kızı İsmihan Sultan’ın yaptırmış olmasıdır. Bundan dolayıdır diye düşünüyorum. Sarayda da kalabilirdi ama Mimar Sinan tarafından buraya koyulması uygun görülmüş. Her gün Hacer-ül Esved’i görüyoruz. Her içeriye girişimizde gözümüz onlara takılıyor. Ziyaretçilerimiz geldiği zaman ona el sürme gibi bir hasletleri var ama burada Kabe’deki gibi sünnet olan vazife olmuyor. Selamlamak bir gerekmiyor. Sadece ona bakılacak ve salavat getirilecek. İnsanlar el sürmek istediği için tedbirler alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü bir camekan koydu” şeklinde konuştu.