GENEL - 05 Mayıs 2020 Salı 13:54

Kızılay’dan evde kalana Ramazan pidesi

A
A
A
Kızılay’dan evde kalana Ramazan pidesi

Türk Kızılay, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde evde kalanlar için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Türk Kızılay, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde evde kalanlar için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Türk Kızılay Lüleburgaz Şubesi, korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlara sokak sokak gezerek Ramazan pidesi dağıttı. Pide dağıtımı sırasında yaşlı bir teyzenin “Allah devletimize zeval vermesin, sizlere güç kuvvet versin” sözleri duygulandırdı.


Lüleburgaz’da Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından korona virüs günlerinde evlerinde kalan vatandaşlara ücretsiz olarak Ramazan pidesi dağıtılmaya başlandı. Fırınlarda üretilmiş bin 200 pideyi kamyonet kasasına yükleyen Türk Kızılay Lüleburgaz Şubesi görevlileri, sokak sokak gezerek, “At sepeti çek pideyi” şeklinde seslendi. Sesi duyan vatandaşlar da sepetlerini sarkıtarak, Kızılay’ın ücretsiz dağıttığı pideleri almaya başladı. Yaklaşık bir saat içinde bin 200 pideyi evlerinde kalan vatandaşlara dağıtan Türk Kızılay’ın uygulaması büyük memnuniyetle karşılandı.



Hedefleri 7 bin pide


Konuyla ilgili konuşan Türk Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız, pide dağıtımını 2 günde bir gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hedefimiz Ramazan ayı boyunca 7 bin pide dağıtmak” dedi.



Yaşlı kadından hayır duası


Öte yandan, Kızılay’ın pide dağıtımı sırasında evinin balkonundan sepet sarkıtarak pidesini alan yaşlı bir teyzenin, “Allah devletimize zeval vermesin. Allah hepinize güç kuvvet versin” şeklindeki sözleri duygulandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da jandarma suçlulara göz açtırmıyor Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ergene, Kapaklı, Şarköy ve Malkara ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, sahte alkol ve silah ele geçirildi. Şarköy’e bağlı Mürefte Mahallesi’nde yapılan operasyonda O.T., U.K., A.K. ve Ö.C. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ve şarjör, 1 kuru sıkı tabanca ve şarjör, 15 adet tabanca mermisi, 7.5 litre pet şişe içerisinde viski, 2 litre pet şişe içerisinde şarap ve 16.5 litre pet şişe içinde rakı ele geçirildi. Kapaklı’nın Ömer Halisdemir ve Vatan mahallelerinde yapılan operasyonda ise R.T. ve D.A. isimli kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 17 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 1 adet uyuşturucu hap ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Ergene’ye bağlı Ulaş Mahallesi’nde H.Ş. isimli şahsın evinde yapılan aramada 22 gram esrar (Hint keneviri) ele geçirildi. Ergene Velimeşe Mahallesi’nde faaliyet gösteren D.Ç.’nin tekel işletmesinde yapılan aramalarda ise 5.65 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan nargile, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 3 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Malkara’nın Hacıevhat Mahallesi’nde yapılan operasyonda ise E.A. isimli kişinin evinde içinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet aparat ele geçirildi. Operasyonlar sonucu 9 kişi yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, her türlü suç ve suçluyla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.