GÜNDEM - 19 Şubat 2026 Perşembe 16:45

Babaeski’nin yeni müftüsü göreve başladı

A
A
A
Babaeski’nin yeni müftüsü göreve başladı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine müftü olarak atanan Abdullah Uygun görevine başladı.


Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapmakta iken Babaeski İlçe Müftülüğüne atanan Abdullah Uygun, 17 Şubat 2026 tarihi itibarıyla yeni görevine başladı. 1988 yılında İstanbul Fatih’te doğan ve aslen Eskişehirli olan Uygun, ilk ve orta öğrenimini Fatih Fındıkzade İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 2001-2007 yılları arasında İsmailağa Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan Uygun, klasik usulde İslami ilimler tahsil etti. Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay, Hafız Osman Şahin ve Mustafa Demirkan gibi hocalardan özel dersler aldı. 2012 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.


2011-2016 yılları arasında Bursa ve Isparta’daki çeşitli camilerde imam hatip olarak görev yapan Uygun, 2015-2016 döneminde Isparta Uluborlu İmam Hatip Lisesi’nde meslek derslerine girdi. 2016 yılında kazandığı Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nden birinci dönem kursiyeri olarak mezun oldu. Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaklaşık dört buçuk yıl cezaevi vaizliği görevinde bulundu.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı İlçe Müftülüğü sınavlarının yazılı ve sözlü aşamalarını başarıyla geçen Uygun, 6 Şubat 2024 tarihinde Kastamonu Pınarbaşı İlçe Müftüsü olarak göreve başlamıştı. Uygun, 17 Şubat 2026 itibarıyla Babaeski İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.


Görev yaptığı süre boyunca başarılı çalışmaları dolayısıyla kaymakam ve valiler tarafından 5 başarı ve 1 üstün başarı belgesi ile ödüllendirilen Abdullah Uygun’un evli ve bir çocuk babası olduğu, Arapça bildiği öğrenildi



Babaeski’nin yeni müftüsü göreve başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan Kaan Tangöze ile Murat Dalkılıç serbest bırakıldı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kaan Tangöze ile Murat Dalkılıç, modacı Kemal Doğulu ve oyuncu İsmail Hacıoğlu serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen ’uyuşturucu’ soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında ’kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’, ’fuhşa teşvik ve aracılık etmek’ ve ’uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak’ suçlarından 25 şüpheliye yönelik operasyon düzenlenmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu Terzi isimli mekanın işletmecisi Hakan Tunçelli, şarkıcı Murat Dalkılıç, Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, fenomen Hakan Kakız, modacı Kemal Doğulu, ’Bonivex’ isimli işletmenin sahibi Murat Ö., ’Züber’ isimli firmanın ortakları Murathan K. ile Nailcan K., oyuncu İsmail Hacıoğlu, boksör Adem Kılıçcı ve manken Tolga Kulakçı’nın aralarında olduğu 21 şüpheli gözaltına alınmıştı. Öte yandan sanatçı Edis Görgülü hakkında da dosya kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve İstanbul Adliyesi’ne sevk edilerek savcılıkta ifade veren şüphelilerden Kaan Tangöze, Kemal Doğulu, Murat Dalkılıç ve İsmail Hacıoğlu serbest bırakıldı. Şüpheliler Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 21 şüpheliden 12’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.