POLİTİKA - 21 Şubat 2017 Salı 21:21

AK Parti’li Külünk KİMDER’in programına katıldı

A
A
A
AK Parti’li Külünk KİMDER’in programına katıldı

KIRŞEHİR (İHA) – AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “15 Temmuz akşamındaki Özel Harekat Daire Başkanlığına bomba atan teröristlerin ne yapmak istediğini anlamazsak 16 Nisan’ı anlayamayız. 2001 yılında bu ülkeyi bir gecede fakirleştiren finansal krizi anlamazsak 16 Nisan’ı anlayamayız” dedi.
Kırşehir İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KİMDER) tarafından organize edilen konferansa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “21. Yüzyılda güncelleyeceğimiz en önemli kavram Ahilik kavramıdır. Felaket kapitalizminin insanlığın bütün değerlerini dişlilerinin arasında erittiği ve yok etmek istediği bir süreçte bu felaket kapitalizmine karşı bizim söyleyeceğimiz en önemli söz Ahilik sözüdür. Kırşehir’le bunun için önce bütünleşmeliyiz.
Merkezi irade ile şehrin yöneticileri de bu anlamda büyük düşünmeli Kırşehir’in medeniyetimizin ana rahmi olması yolunda büyük projelere imza atmalıyız. Görevli iki milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı Kırşehir’i kendileri fark etmişler. “ dedi.
“15 Temmuzu anlamadan 16 Nisan anlaşılamaz”
Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz kalkışmasının anlaşılmadan 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun anlaşılamayacağını ise şöyle anlattı:
“Devlet Bey’e ne oldu? Daha bir yıl evvel sistem değişikliği ile ilgili tartışmalarda çok net tavır ortaya koyarken MHP lideri Bahçeli niye bir anda sistem değişikliği ile ilgili Türkiye ile ilgili algıları bir anda tersine çevirecek şekilde hadi buyurun getirin meclise sistem değişikliğini diyerek Türkiye bu sistemik krizi aşsın niye dedi.
Cumhurbaşkanımız neden 15 Temmuz gibi bir kalkışmanın arkasından neden sistem değişikliği ile ilgili bu kadar çetin bir dönemde Türkiye’yi temelden etkileyecek bir konuyu gündeme getirdi. 18 maddelik bu paket neden TBMM’den geçti ve milletin önüne geliyor. Bu soruların cevapları 15 Temmuz’da gizli, 15 Temmuz akşamındaki Özel Harekat Daire Başkanlığına bomba atan teröristlerin ne yapmak istediğini anlamazsak 16 Nisan’ı anlayamayız. 2001 yılında bu ülkeyi bir gecede fakirleştiren finansal krizi anlamazsak 16 Nisan’ı anlayamayız. CHP’nin tek başına iktidar olduğu dönemdeki ceberrut politikalarını Türkiye’yi yukarıdan aşağıya dönüştürüp bu coğrafyada ‘İslamsız bir Türk kimliği’ inşaa etme çabalarını anlamaz isek 16 Nisan’da neden sandık başına gittiğimiz sorusuna da cevap veremezsiniz” dedi.
“Şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz var. Recep Tayyip Erdoğan’a bu millete liderlik ederek boyun bükmediği için Alparslan’a duyduğumuz vefa gibi Osman Gazi’ye duyduğumuz vefa gibi Fatih Sultan Hazretlerine duyduğumuz vefa gibi Kanuniye duyduğumuz vefa gibi Abdülhamithan Hazretlerine duyduğumuz vefa gibi vefa duyma zorunluluğumuz var” diyen Külünk, şunları kaydetti:
“Kalkışma Ankara, İstanbul ve Marmaris’e sıkıştı. Normal planları işleseydi Allah kurdukları planları başlarına geçirip erkene çekmeseydi darbenin saati 03.00 olacaktı. Oyun saat itibari ile bozuldu. Sokakta Cumhurbaşkanı ile bütünleşen milletle sokakta da bozuldu. Millet, 40 yıldır bu topraklarda ‘iyi çocuklar’ diye bilinen birilerine karşı ayağa kalktı. Küresel para baronlarının tehdidi altındaydı Türkiye, bu örgüt İslam’ı Hristiyanlaştırma projesidir. Bu örgüt Vatikan’ın dişleri nasıl sökülmüş Hristiyanlık nasıl felsefi akım haline dönüştürülmüşse bu örgütünde vazifesi İslam’ı etkisizleştirmek ve felsefi bir hale sokarak İslam’daki adalet, hak, hukuk kavramının konuşulmadığı sadece folklorik bir din haline getirmektir. Bu örgüt bir casusluk şebekesi bu örgüt sol Kemalistlere karşı dindar karakterli versiyonudur.”
28 Şubat sürecine değinen Külünk, “28 Şubat üç ayaklı bir iş. Türkiye’deki dindar karakterli milli siyaset çizgisinin lideri merhum Erbakan Hoca ile birlikte siyasal millicilik çizgisini tasfiye etmektir. İlk yapılan iş milli gençlik vakıflarını kapatmak oldu. FETÖ’yü en iyi tanıyan liderlerden bir tanesi Erbakan’dı.
İmralı üzerinden Türkiye’yi uluslararası camiada köşeye sıkıştırmak için İmralı’dakini teslim ettiler. Haini kendilerine teslim olmuş şekilde alarak ABD’ye götürdüler. Bizler iyi niyetle bakarken Emniyet ve İstihbarat teşkilatı ise bunlar tarafından kontrol altına alınmış. Bizlerde bu adamları iyi çocuklar olarak biliyorduk” diye konuştu.
Programa Vali Necati Şentürk, AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı Mustafa kendirli, KİMDER yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-