GENEL - 22 Şubat 2018 Perşembe 12:11

İYİ Parti teşkilatları Afrin Şehitlerine Mevlit okuttu

A
A
A
İYİ Parti teşkilatları Afrin Şehitlerine Mevlit okuttu

İYİ Parti Kırşehir teşkilatı, Afrin şehitleri için mevlüt okutup şehitliği ziyaret etti.

İYİ Parti Kırşehir teşkilatı, Afrin şehitleri için mevlüt okutup şehitliği ziyaret etti.


Ahi Evran Cami’inde okutulan mevlitin ardından il ve ilçe teşkilatları Ahmet Tozluklu Şehitliğine giderek dua etti.


Okutulan Mevlit ve şehitlik ziyareti ile ilgili konuşan İl Başkanı Müfit Göçen, "Bu toprakların vatan olmasında, canlarını seve seve feda eden, al bayrağa kanlarıyla renk katan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.


Böyle günlerde milletçe el ele, gönül gönüle olmamız, millî birlik ve beraberliğimizi her vesileyle daha da pekiştirmemiz gerekir. Dün olduğu gibi bugün de Türk ordusu emsalsiz kahramanlıklar gösteriyor. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da nasıl destanlaşan kahramanlıklar gösterdiyse, bugün de aynı ruh ve heyecanla, aynı vatanseverlikle Afrin’de, Türk kahramanlık destanlarına yeni sayfalar ilave ediyor" dedi.


Düzenlenen Mevlit ve Ahmet Tozluklu Şehitliği dua programına Şehit Aileleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tulum peyniri üreticileri dışarıdan getirilen peynirlerden muzdarip Güneydoğu illerinden Erzincan’a getirilerek tulum peyniri olarak satışa sunulan peynirler Erzincan’daki tulum peyniri üreticilerini mağdur ediyor. Erzincan’daki tulum peyniri üreticileri, dışarıdan getirilen süt ve kelle peynir nedeniyle orijinal Erzincan tulum peyniri üreten üreticinin ürününün değer kaybına uğradığını öne sürdüler. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte tulum peyniri üreticileri peynir üretim sezonuna hazırlanıyor. Üreticiler kuzuların büyümesi ile birlikte koyunlarını sağmaya başladı. Sağılan koyunlardan elde edilen süt ile Erzincan tulum peyniri ortaya çıkacak. Erzincanlı üretici sağıma daha yeni başlamışken, Erzincan dışından özellikle güneydoğu bölgesinden Erzincan’a süt malı denilen tonlarca peynir sokuldu. Üreticiler, orijinal Erzincan tulum peynirinin hak ettiği değeri almamasının nedeni olarak ucuza başka illerden süt getirip Erzincan tulum peyniri adı altında satılması olarak değerlendiriyor. Üreticilerden Murat Kamay; “Erzincan dışından, Erzincan coğrafi işaretli ürününe uymayan sütleri, peynirleri getirip Erzincan tulum peyniri diye satıyorlar. Başka illerden ucuza gelen süt ve peynirler yüzünden bizim orijinal ürünümüz hak ettiği değeri almıyor. Tüccarın üreticiye verdiği fiyatta güneydoğudan gelen ürünler etkili oluyor. Orada ucuza veriyorlar diye burada bizim orijinal ürünümüz para etmiyor. Üstüne birde bizim ürünlerimizi onlarla karıştırıp ortaya Erzincan tulumu olmayan bir ürün ortaya çıkarıp Erzincan tulum peyniri diye satıyorlar. Coğrafi işaretli ürünümüzün adını kullanarak ticaret yapıyorlar ancak olan biz üreticilere oluyor ve peynirimizin özelliği kayboluyor, bizlerde emeklerimizin karşılığını alamıyoruz.” diye konuştu.