GENEL - 07 Şubat 2019 Perşembe 13:52

(Özel Haber) Köpeklerin saldırısında ağır yaralanan kadın taburcu oldu

A
A
A
(Özel Haber) Köpeklerin saldırısında ağır yaralanan kadın taburcu oldu

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde kızını okul servisine bindirdikten sonra eve dönerken köpeklerin saldırısına uğrayan Sabahat Karaman taburcu olurken, lise öğrencisi kızı Fatma Karaman, okul servisinin evlerinin önüne gelmediğini belirterek, "Okul servisleri köyün içine girmiyor, ben de köpeklerin saldırısından korktuğum için okula gidemiyorum" dedi.

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde kızını okul servisine bindirdikten sonra eve dönerken köpeklerin saldırısına uğrayan Sabahat Karaman taburcu olurken, lise öğrencisi kızı Fatma Karaman, okul servisinin evlerinin önüne gelmediğini belirterek, "Okul servisleri köyün içine girmiyor, ben de köpeklerin saldırısından korktuğum için okula gidemiyorum" dedi.


Boztepe ilçesine bağlı Çevirme köyünde 10 Ocak 2019 tarihinde kızını okul servisine bıraktıktan sonra köpeklerin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Sabahat Karaman Kırşehir Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda kaldı. Sabahat Karaman gördüğü tedavi sonrasında taburcu oldu ve Çevirme köyüne döndü.


Kızını servise bindirdikten sonra köpeklerin saldırısına uğradığını ve kurtulmak için elindeki çubuğu salladığını söyleyerek, "Köpekleri savuşturmaya çalıştım ama daha fazla köpek saldırdı. Kafamdan ve vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım" dedi.


"Servislerin gelmemesi garibanlığımız" diyen Sabahat Karaman, "Önce kar engel oluyordu şimdi ise çamur. Servis köyden okula 3 çocuk götürüyor. Benim kızı bırakıp gidiyorlar. Ben ne olduğunu da bilmiyorum. Ben saldırıya uğradıktan sonra köydeki bazı köpek sahipleri hayvanlarını bağlıyor" diye konuştu.


Çevirme köyünden Boztepe Lisesi’ne servisle giden ancak annesine köpeklerin saldırması sonrasında aynı korkuyla okula gidemediğini anlatan son sınıf öğrencisi Fatma Karaman ise, "Servisçiler evin önüne farklı bahanelerle gelmiyor. Sabah saat 06.30’da servisi kaçırmamak için evden çıktık. Ben servise bindikten sonra anneme köpekler saldırmış, köpeklerin geldiğini görmedim. Bana ablam haber verdi. Okul servisleri köy içinde yakın evlerdeki öğrencileri alıyor biz ise servise kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Yarıyıl tatili bitti biteli evdeyim çünkü servisler yolların çamur olduğunu bahane ederek bizim evin yakınına gelmiyor. Ben de köpeklerin saldırabileceği korkusu ile okula gitmedim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta kış uzadı, ekim gecikti: Çiftçi zamanla yarışıyor Kars’ta bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden soğuk hava ve uzayan kış, tarım takvimini altüst etti. Her yıl nisan ayında başlayan ekim mesaisi, bu yıl mayıs ayına sarktı. Toprağın geç ısınması ve don riskinin uzun süre devam etmesi, çiftçileri hem zaman hem de verim açısından zorlu bir sürecin içine sürükledi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlalarına giden üreticiler, gecikmenin oluşturduğu baskıyı imece usulüyle aşmaya çalışıyor. Aile bireyleri, komşular ve yakınlar el birliğiyle çalışarak ekim sürecini hızlandırmaya uğraşıyor. Gün boyu süren yoğun mesai, akşam saatlerine kadar devam ederken, çiftçiler bir yandan da hava durumu yakından takip ediyor. Tarlarını imece usulü yardımlaşarak ektiklerini ifade eden Alican Aldım, "Bu yıl geç oldu, kar yağışlarından dolayı, biz de şuan yetiştirmeye çalışıyoruz. 600-700 dönüm sürüyoruz" dedi. Uzayan kış yalnızca ekim takvimini değil, ürün desenini de etkiliyor. Özellikle arpa, buğday ve yem bitkileri gibi temel ürünlerdeki gecikmenin, hasat döneminin de ileri kaymasına neden olacağı belirtiliyor. Üreticiler; bir taraftan yüksek kesimlerdeki soğuk havaya, diğer taraftan yağmura aldırış etmeden ekim mesaisini sürdürüyor. Kars’ta bazı bölgelerde çiftçiler ekimlerini tamamlarken, özellikle 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde ise tarlalar yeni yeni sürülerek ekim yapılıyor. Zamanla yarışan üreticiler, kısa sürede ekim işlerini bitirmeyi hedefliyor.
Kayseri TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz" Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi, yayımladığı mesaj ile hafta sonu hakem Metin Karaca’ya karşı yapılan fiili saldırıyı kınadı. Kayseri U13 Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Buğdaylıspor ile Kayseri Yolspor maçını yöneten hakem Metin Karaca’ya yapılan fiili saldırı tepki çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi yaptığı yazılı açıklama, "2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanan Kayseri Yolspor - Buğdaylıspor U13 Ligi müsabakasında, hakemimiz Metin Karaca’nın vermiş olduğu kararlar bahane edilerek devre arasında bir taraftar tarafından kendisine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Sahada görevini yapan bir hakeme yönelen bu çirkin ve kabul edilemez saldırı; sadece bir kişiye değil, sporun temel değerlerine, adaletine ve gençliğe yapılmış açık bir saldırıdır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakem camiası olarak çıktığımız her müsabakada adaletli olmayı, bu bağlamda cesaretimizden ödün vermeden görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar sürecin sıkı takipçisi olunacaktır. Hakemimiz Metin Karaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm paydaşları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.