ASAYİŞ - 04 Şubat 2021 Perşembe 14:20

Afganlı çoban cinayetinde detaylar ortaya çıktı

A
A
A
Afganlı çoban cinayetinde detaylar ortaya çıktı

Kırşehir’de bir mandıra da çalışan Afgan uyruklu çoban Rahmi Hayatullah’ın öldürülmesi olayı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Kırşehir’de bir mandıra da çalışan Afgan uyruklu çoban Rahmi Hayatullah’ın öldürülmesi olayı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre katil zanlısı Ziya Rahman Hüseyini, akrabası Rahmi Hayatullah ile anlaşıp 3 bin lira maaş karşılığında mandırada işe girdi. Daha sonra iki akraba arasında para konusunda anlaşmazlıklar ortaya çıktığı ve akrabası işten çıkarılan Ziya Rahman Hüseyini, işe girmek için verdiği parayı isteyince Rahmi Hayatullah ile tartışmaya başladı. Yaşanan tartışmanın büyümesi sonucunda sinirlerine hakim olamayan Ziya Rahman Hüseyini yanında bulunan ekmek bıçağı ile Rahmi Hayatullah’ı bıçaklayarak öldürüp terminale gitti.



Olay Kaman ilçesi Çuğun köyü yakınlarında bulunan mandırada meydana gelmişti. Olayda kullanılan ekmek bıçağıyla birlikte yakalanan Hüseyini, Rahmi Hayatullah ile aralarında alacak verecek meselesi bulunduğunu söylemişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Sebat Gençlik 2. Ligde Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek "Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak." Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.