POLİTİKA - 26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:40

CHP Milletvekili İlhan: "Olumsuzlukların olmaması için aşılama hızlandırılmalı"

A
A
A
CHP Milletvekili İlhan: "Olumsuzlukların olmaması için aşılama hızlandırılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, olumsuzlukların oluşmaması için aşılamanın hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, olumsuzlukların oluşmaması için aşılamanın hızlandırılması gerektiğini söyledi.


Milletvekili İlhan, "Pandemi süreci gerek dünyada gerekse de ülkemizde henüz atlatılamadığı gerçeği ortadadır. Toplum olarak sosyal ortamlarda hiç salgın yokmuş gibi yol almaktayız. Aşılama süreci yüzde 70 üzerine çıkıncaya kadar devlet tedbiri elden bırakmamalıdır" dedi. Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre 23 milyon kişinin henüz aşılanmadığını da aktaran İlhan, "Bakanlığın açıkladığı verilere göre 23 milyon kişi henüz hiç aşı olmamış. 2. dozu olmayanların sayısı ise 17 milyondur. İkinci dozu olmuş kişi sayısı ülke nüfusunun yüzde 25’ine ancak ulaşmıştır. Aşılama yüzde 70’i aşana kadar devlet kontrolü bırakmamalıdır" diye konuştu.


Kendisi de doktor olan CHP Milletvekili İlhan, yaz dönemlerinin salgının seyrinde görülen azalmanın da toplumu rehavete sürüklememesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Patlamaya ilişkin Adana Valiliği’nden açıklama Adana’nın Seyhan ilçesinde bir binanın damında çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın ardından Adana Valiliği açıklama yaptı. Akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın damında istiflenen çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda ağır yaralanan İbrahim M. (22) ve Şefik Ü. (37), ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Şefik Ü. hayatını kaybetti. Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise inceleme ve araştırma titizlikle devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 21.00 sıralarında ilimiz Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil maddesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Olayın ardından, bölgeye derhal 112 acil sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen patlamada yaralanan (2) vatandaşımız, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış olup, olayda yaralanan (1) kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde ilgili birimler tarafından başlatılan inceleme ve araştırma titizlikle devam etmektedir."