GÜNDEM - 24 Ekim 2025 Cuma 11:29

İmar sorununu çözemeyen muhtar: "Mahalleye girecek yüzüm kalmadı, hep söz veriyorlar seçimlerden sonra askıya alınıyor"

A
A
A
İmar sorununu çözemeyen muhtar: "Mahalleye girecek yüzüm kalmadı, hep söz veriyorlar seçimlerden sonra askıya alınıyor"

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de 3 dönemdir muhtarlık yapan Kındam Mahallesi Muhtarı Barış Gökçınar, mahallesinde yıllardır süren imar ve altyapı sorununun çözülmemesi nedeniyle çaresiz kaldığını belirterek, "Mahalleye gelecek yüzüm kalmadı, hep söz veriyorlar seçimlerden sonra askıya alınıyor" dedi.


Mahallesinde internet, doğal gaz ve altyapı eksikliklerinin uzun süredir devam ettiğini aktaran Kındam Mahallesi Muhtarı Barış Gökçınar, çevre mahallelerde tüm hizmetlerin tamamlandığını ancak Kındam’ın imar planına dahil edilmediğini söyledi. Gökçınar açıklamasında, "Ben burada 3 dönemdir muhtarım. Devamlı gördükleri muhtar. Otobüste karşılaşıyorum, düğünde karşılaşıyorum, cenazede karşılaşıyorum. ’Muhtarım bizim internet ne oldu, doğal gaz ne oldu, altyapı ne oldu’ diyorlar. Ben çaresiz kaldım. Muhtarla devletin arasında bir köprü kuruyorum. Ben muhtar oldum olalı belediye başkanlarına dilekçe vere vere yıldım. Yanı başımızda 1 kilometre ötede Ökse var, aynı otobüsü, aynı minibüsü, aynı yolu kullanıyoruz. Hemen sol yanımızda Değirmendere Sokağı var, 1 kilometre orası da bize. Orada da internet, doğal gaz, imar var ama bizim Kındam Mahallesi’nde hala imar yok. Toplantılarda ’tamam muhtarım, uğraşacağız’ diyorlar ama seçim bitince dilekçelerime hep ret geliyor. Mahalleye gelecek yüzüm kalmadı. Cenazelerde, düğünlerde bana ters bakıyorlar" diye konuştu.


Mahalle sakini Osman Kara adlı vatandaş ise mağduriyet bölgesinde olduklarını ve zor geçecek bir kış mevsimine girdiklerini söyledi.


Gökçınar, mahalle halkının artık sabrının tükendiğini belirterek yetkililerden Kındam Mahallesi’nin imar planına dahil edilmesini ve temel hizmetlerin bir an önce getirilmesini talep etti.



İmar sorununu çözemeyen muhtar: "Mahalleye girecek yüzüm kalmadı, hep söz veriyorlar seçimlerden sonra askıya alınıyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.