GÜNDEM - 01 Mart 2025 Cumartesi 13:27

Kırşehir’de fırınlarda ’Ramazan’ mesaisi

A
A
A
Kırşehir’de fırınlarda ’Ramazan’ mesaisi

Kırşehir’de fırıncılar Ramazan ayı dolayısıyla personel sayısını artırırken, günlük ortalama bin 500 pide üretimi yapacak.


Kent genelinde fırıncı esnafı, personel sayılarını Ramazan ayına özel arttırarak günlük ortalama bin 500 pide üretimi yapacak. Erhan Aydoğan adlı fırın işletmecisi ve ustası Kırşehir’de kuryeleri aracılığıyla sahurda ve yettiği sürece de evlere hizmet götürdüklerini belirtti. Aydoğan açıklamasında ; "30 Yıldır pide ustalığı yapıyorum. Ramazan ayından öncede şehirde insanların pide ürünlerine talepleri fazlaydı. Bizler; kıymalı, kaşarlı, yumurtalı ve kuşbaşı türlerini yapıyorduk. Ramazan ayı ile birlikte mesaimizi ve yaptığımız ürünleri iki katına çıkardık. Talepler artış gösterdi. Akşama kadar gündüz mesaisi sonrası gece mesaisine kalıyoruz. 4 Personelle çalıştığımız iş yerinde personel sayımızı 7’ye çıkardık" diye konuştu.



"Pide fiyatları 12 TL ile 30 TL arasında değişiyor"


Kırşehir’de fırıncılık yapan Abdurrahman Şevik, pide fiyatlarının ortalama olduğunu ve fırıncıların sahur dahil mesai yapacaklarını söyledi. Şevik, "Kırşehir’de 200 gram pide 12 TL, 400 Gram çiftli pide 24 TL, Yumurtalı pide ise 30 TL olacak. Ramazan sezonunu açarak hizmet kalitesi olsun diye de personel sayılarımızı da arttırdık. Fazla mesai uygulaması yaptık. Ramazan ayı boyunca da sahura kadar açık olacağız"dedi.


İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan pideler için fırıncılar sabahın erken saatlerinden itibaren mesaiye başlıyor. Bazı fırıncılar ise iftar ve sahur vakti için mesai düzenlemesi yaptı. Fırıncıların pide mesaisi ise 29 gün boyunca sürecek. Ramazan ayına özel yapılan pide mesaisi ay sonu itibariye sana erecek.



Kırşehir’de fırınlarda ’Ramazan’ mesaisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da yeni yıl tedbirleri masaya yatırıldı Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşan yeni yıl öncesinde il genelinde alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi amacıyla Yeni Yıl Tedbirleri Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile birim amirleri katıldı. Toplantıda, vatandaşların yeni yılı huzur ve güven ortamı içerisinde karşılaması için yürütülecek çalışmalar ele alındı. Toplantıda; yılbaşı gecesi başta olmak üzere öncesi ve sonrasında alınacak asayiş, trafik, kamu düzeni ve güvenlik tedbirleri, yapılacak denetimler ve uygulanacak planlamalar detaylı şekilde değerlendirildi. Özellikle kalabalık alanlar, eğlence mekânları, alışveriş merkezleri, ana arterler ve şehir giriş-çıkışlarında alınacak önlemler üzerinde duruldu. İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, toplantıda yaptığı değerlendirmede, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayarak, tüm birimlerin koordinasyon içerisinde, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini ifade etti. Baybaba, yeni yıl süresince emniyet teşkilatının sahada olacağını belirterek, olası olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli tüm tedbirlerin eksiksiz şekilde uygulanacağını söyledi. Toplantı, birim amirlerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından, yapılacak çalışmaların planlanması ve görev dağılımının netleştirilmesiyle sona erdi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü, yeni yıl süresince vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
Kayseri Başkan Yalçın, dünyadaki 5 kişiden biri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 2025 yılında dünyada sadece 5 kişiye verilen ‘Hizmet Madalyası’nın sahibi olarak Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir Olalım, Birlik Olalım’ çevrimiçi toplantısına katıldı. Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov tarafından toplantıya davet edilen Başkan Yalçın, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi yönünde Talas’ta gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Başta Azerbaycan Şuşa Evi olmak üzere, Azerbaycan Kardeşlik Parkı, Hocalı Parkı, Hocalı Anıtı gibi konularda bilgiler veren Başkan Yalçın, Kayseri’de yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerin her türlü etkinliklerine destek verdiklerini ifade etti. Başkan Yalçın ayrıca Kasım ayı başında düzenledikleri Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşmasına en fazla katılımın Azerbaycan’dan olduğuna dikkat çekti. Azerbaycan Sanat Haftası kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü Kayseri Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Kardeşliğimiz Ebedidir’ programına da değinen Başkan Yalçın, "Çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Gerek Azerbaycan hükümeti ile gerekse şehrimizde yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizle çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Karşılıklı etkileşimle güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov’un da katılımıyla Azerbaycan kültürünü yansıtan çok güzel bir program yaptık. Bir millet iki devlet olarak her zaman işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağız" diye konuştu. Bakan Muradov’dan taltif ve teşekkür Çevrimiçi programda Talas’a ve Başkan Yalçın’a övgüler dizen Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov da, "Biz gerek savaş zamanında gerekse de diğer zamanlarda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her zaman Türkiye’den büyük kardeşlik gördük, dostluk gördük. Siz de o insanlardan birisiniz. Biz her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimize Türkiye’de Talas’ta gidin Azerbaycan Şuşa Evini, Kardeşlik Parkı’nı görün diyoruz. Bunları yaptığınız için size teşekkür ediyoruz" dedi.