GÜNDEM - 05 Ağustos 2025 Salı 14:24

Kırşehir’de yaz döneminde zayıflama ürünlerine ilgi arttı

A
A
A
Kırşehir’de yaz döneminde zayıflama ürünlerine ilgi arttı

Kırşehir’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte aktarlarda zayıflama çayları ve bitkisel ürünlerin satışında artış yaşandı. Esnaf, vatandaşları sosyal medyada önerilen ürünlerden çok, uzman tavsiyelerine göre hareket etmeleri konusunda uyarıyor.



Yaz aylarında zayıflama ürünlerine rağbet artıyor. Tarihi Uzun Çarşı esnaflarından aktar Arif Karaboğa, özellikle yaz aylarında zayıflama ve diyet ürünlerine talebin arttığını ifade ederek, "Zayıflatıcı ürünler oldukça fazla. İnsanlar özellikle yaz döneminde bu ürünlere yöneliyor" dedi. Aktarlardan Özgen Öz ise, zayıflama ürünlerini kullanmadan önce mutlaka doktor ya da diyetisyen görüşü alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kışın hastalıklara, yaz döneminde ise diyet ve zayıflama ürünlerine rağbet var. Maalesef sosyal medyada anlatılan her ürünün herkeste etkili olabileceği düşünülüyor. Bu çok yanlış" diye konuştu.


"Ananas sirkesi ve maça çayı revaçta"


Öz, yaz aylarında satışlarında artış gözlenen ürünler hakkında da bilgiler vererek, "Yaz dönemlerinde en çok tercih edilen ürünler diyet ürünleri oluyor. Özellikle ananas sirkesi, sandoloz sakızı ve maça çayı gibi bitkisel ürünlerin satışlarında ciddi artış var" şeklinde konuştu. Esnaf, bilinçsiz ürün kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini hatırlatarak, vatandaşlara uzman desteği almadan zayıflama ürünlerine yönelmemeleri çağrısında bulundu.


(EÖ-AG-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da gençler "Proje Yazma" eğitiminde buluştu Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü’nün düzenlediği "Proje Yazma Eğitimi" 200’ün üzerinde başvuruyla gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü tarafından gençleri proje üretmeye teşvik etmek ve teknoloji alanında cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen "Proje Yazma Eğitimi" düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Eğitim kapsamında katılımcılara proje fikri geliştirme, başvuru süreçleri ve proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Teknofest’te derece elde eden takımlar da deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Program sonunda düzenlenen yarışmayla katılımcılara ödüller verileceği belirtildi. Üniversite öğrencileriyle birlikte Teknofest’e yönelik proje yazma eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Fırat Üniversitesi Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Enes Erçel, "Bugün burada katılımcı üniversiteli arkadaşlarla birlikte Teknofest’e proje yazma eğitimi gerçekleştireceğiz. Bu eğitimde öğrencilerin projeyi daha iyi yazmaları ve ülkeye katkı sağlamaları adına ve Teknofest’te daha iyi başarılar elde etmeleri için hem alanda uzman hocalarımız hem de bu sene Türkiye ikinciliği alan İnsansız Deniz Aracı Gelidonya Takımı, Orcik Takımı ve Roba Atölye takımları tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Hem eğleneceğiz, daha sonrasında öğreneceğiz ve en sonunda bir yarışmamız olacak. Bu yarışmanın sonunda da arkadaşlara ödüllerimiz olacak. Şu anda katılımımız gerçekten yoğun ve güzel. Arkadaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hatta biz en başta bunun katılımını, geçmiş senelerden edindiğimiz tecrübeyle, düşük tutmayı düşünüyorduk. Fakat çok yoğun bir talep oldu. 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bundan dolayı gerçekten katılımdan mutluyuz" dedi.
Elazığ Elazığ’da gençler "Proje Yazma" eğitiminde buluştu Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü’nün düzenlediği "Proje Yazma Eğitimi" 200’ün üzerinde başvuruyla gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Teknofest Kulübü tarafından gençleri proje üretmeye teşvik etmek ve teknoloji alanında cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen "Proje Yazma Eğitimi" düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Eğitim kapsamında katılımcılara proje fikri geliştirme, başvuru süreçleri ve proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Teknofest’te derece elde eden takımlar da deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Program sonunda düzenlenen yarışmayla katılımcılara ödüller verileceği belirtildi. Üniversite öğrencileriyle birlikte Teknofest’e yönelik proje yazma eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Fırat Üniversitesi Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Enes Erçel, "Bugün burada katılımcı üniversiteli arkadaşlarla birlikte Teknofest’e proje yazma eğitimi gerçekleştireceğiz. Bu eğitimde öğrencilerin projeyi daha iyi yazmaları ve ülkeye katkı sağlamaları adına ve Teknofest’te daha iyi başarılar elde etmeleri için hem alanda uzman hocalarımız hem de bu sene Türkiye ikinciliği alan İnsansız Deniz Aracı Gelidonya Takımı, Orcik Takımı ve Roba Atölye takımları tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Hem eğleneceğiz, daha sonrasında öğreneceğiz ve en sonunda bir yarışmamız olacak. Bu yarışmanın sonunda da arkadaşlara ödüllerimiz olacak. Şu anda katılımımız gerçekten yoğun ve güzel. Arkadaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hatta biz en başta bunun katılımını, geçmiş senelerden edindiğimiz tecrübeyle, düşük tutmayı düşünüyorduk. Fakat çok yoğun bir talep oldu. 200’ün üzerinde başvuru aldık. Bundan dolayı gerçekten katılımdan mutluyuz" dedi. (RY-CK-