GÜNDEM - 02 Temmuz 2024 Salı 10:55

Tarım arazilerini aykırı kullananlara ceza yağdı

A
A
A
Tarım arazilerini aykırı kullananlara ceza yağdı

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de, İmar ve Toprak Koruma Kanununa muhalefet edenlere yaklaşık 50 milyon lira ceza kesildi.


Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini il genelinde sürdürüyor. Şehirde tarım arazilerinin aykırı kullanımıyla ilgili ’İmar Toprak Koruma Kanununa Muhalefetten’ kamu alanları da dahil yaklaşık 50 milyon lira ceza kesildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım arazilerinin korunması ve sürdürülebilir tarım uygulanmalarının sağlanması amacıyla amacı dışında kullanılan izinsiz yapıları tespit ederek sorumlular hakkında yasal işlemleri devam ettiriliyor.


Cezaların ana amacında toprağın korunması ve kanuna muhalefetin önüne geçilmesi oluşturuyor. Ayrıca kanuna muhalefet konusuyla ilgili de belediye ve diğer kamu kurumlarıyla ilgili yazışmalar sürüyor.



Tarım arazilerini aykırı kullananlara ceza yağdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TrendFinans ve Odeabank servis modeli bankacılığı için BDDK’dan izin aldı Trendyol çatısı altında yer alan TrendFinans uygulaması ile Odeabank bankacılık hizmetlerinin servis modeli bankacılığı kapsamında sunulması için, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onay süreci tamamlandı. Kullanıcıların Trendyol uygulaması üzerinden erişim sağlayacakları TrendFinans markasıyla hayata geçecek uygulama, müşteri ve iş ortaklarının deneyimini uçtan uca güçlendirecek. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, teknoloji ve kullanıcı deneyimindeki uzmanlığını finansal teknolojilere taşıyor. Yapılan açıklamaya göre BDDK, Trendyol’un finansal teknolojiler alanındaki şirketi TrendFinans’a, Odeabank’ın lisanslı bankacılık altyapısı ile hizmetlerini servis modeli bankacılığı kapsamında sunması için izin verdi. Bu izinle birlikte TrendFinans arayüz sağlayıcı olarak, Odeabank’ın sunduğu bireysel ve KOBİ bankacılığındaki yenilikçi ürünleri çok yakında kullanıcılarının deneyimine açacak. Yeni nesil finansal deneyim tek çatı altında Açıklamaya göre, Trendyol uygulaması içerisinden erişilebilecek TrendFinans, bireysel müşteriler ve KOBİ’lere yönelik Odeabank ürün ve servislerini yüksek teknoloji ile desteklenmiş bir platform üzerinden sunarak bankacılık hizmetlerini kolaylaştıracak. KOBİ’lerin finansmana erişimini güçlendirmeyi amaçlayan TrendFinans, bireysel müşteriler için de birçok yenilikçi ürün ve hizmeti hayata geçirmeyi hedefliyor. Bireysel müşteriler ve iş ortakları, kesintisiz ve entegre bir kullanıcı deneyimini TrendFinans ile tek bir çatı altında yaşayacak. E-ticaret platformu, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım fonu ADQ, dünyanın önde gelen dijital ödeme sistemleri ve finansal teknoloji sağlayıcılarından Ant International ve dünyanın en büyük insansız hava aracı üreticisi Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar ile birlikte, Türkiye pazarına yönelik yeni nesil bir finansal teknoloji platformu kurmak için stratejik bir işbirliğine imza attığını duyurmuştu. TrendFinans, kurulacak olan bu finansal teknoloji platformunun ilk adımı olma özelliğini taşıyor.