YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 11:05

BÜYÜKŞEHİR, ÇAYIROVA`YA YAYA KÖPRÜSÜ YAPACAK

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR, ÇAYIROVA`YA YAYA KÖPRÜSÜ YAPACAK

Kocaeli genelinde şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla birçok başarılı projeye imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şimdi de Yenimahalle’ye girişteki eski yay a köprüsünün yerine yenisi yapacak. Yeni köprü eskisi yıkıldıktan sonra yerine kurulacak. Büyükşehir daha önce Çayırova da Yenimahalle’ye yaptığı araç köprüsü ve kavşak düzenlemesiyle ilçeye giriş çıkış trafiğini düzene sokmuştu
D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve Mc Donalds arasında uzanan eski köprü yerini modern köprüye bırakacak. 70 metre uzunluğa sahip olacak yaya üst geçidi çelik malzemeden imal edilecek. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunacak. Yaya köprüsünde üç adet de panoromik yolcu asansörü yer alacak.
Büyükşehir Belediyesi yay üst geçidinin yapılması için ihale gerçekleştirdi. Dört firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklifi 2 milyon 825 bin TL ile Efeoğlu Ticaret verirken, en yüksek teklif de 4 milyon 996 bin TL ile TYK İnşaat’tan geldi. İhalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yapılarak yay üst geçidi işi çalışmalarına başlanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir