POLİTİKA - 24 Ekim 2012 Çarşamba 12:09

(ÖZEL HABER) AK PARTİLİ GENÇLERDEN ARTI 18 AÇIKLAMA

A
A
A
(ÖZEL HABER) AK PARTİLİ GENÇLERDEN ARTI 18 AÇIKLAMA

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları`nın 18 yaşındaki üyeleri, milletvekili seçim yaşının 18`e, partilere üye olma yaşının 16`ya düşürülmesi için basın açıklaması düzenledi. Gençler açıklamaya, üzerinde artı 18 yazan tişörtlerle katıldı.
Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde, "İlk defa buradan seslendiriyorum. 18 yaşına seçme yaşını veren, bu yetkiyi veren anlayışa diyorum ki `Madem 18`e sen bu yetkiyi verdin, gelin 18`e seçilme imkanını da verelim` diyerek seçilme yaşının 18`e düşürülmesi gerektiğini belirtmişti. Başbakan`ın bu sözleri üzerine harekete geçen AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, 18 yaşındaki üyelerini seçimlere hazırlamaya başladı.
AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, üzerinde artı 18 yazan tişörtlerle basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, şunları söyledi: "Neredeyse Avrupa`nın yarısında seçilme yaşı 18`dir, diğer yarısında ya 22 ya da 25`tir. Böyleyken anayasal olarak oradaki gençlere Cumhurbaşkanlığı`na dahi seçilme hakkı veriliyor. Sanırım Türkiye`de anlaşılamayan şey seçmek hakkının seçilmek hakkından daha önemli bir hak olduğu anlaşılamamakta. Zor olan seçilmek değil seçmektir. Biz, seçme hakkını 18 yaşındaki bir gence veriyorsak, aynı gence seçilebilme hakkını da veriyor olmamız lazım. 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verilmesiyle siyasetin dinamizmi, heyecanı, coşkusu artacak."
Öte yandan partilere üye olma yaşının 18`den 16`ya düşürülmesi gerektiğini ifade eden Akın, "Biz, AK Parti Kocaeli Geçlik Kolları olarak nasıl seçilme yaşı 18`e indiriliyorsa, aynı şekilde Siyasi Partiler Kanunu`nda, partiye üye olma yaşının da 18`den 16`ya indirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Yusuf Akın`ın açıklamalarının ardından söz alan 18 yaşındaki Semih Toksöz de, üzerine giydiği artı 18 yazılı tişörtle açıklamalarda bulundu. Gençliğin kot pantolon, futbol, başı boş dolaşmak, asilik yapmak olmadığını söyleyen Toksöz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Biz, gücümüzü, dinamizmimizi, heyecanımızı, enerjimizi kaybetmeden söz sahibi olmak istiyoruz. Bizler, sadece yarınlarınızı emanet edeceğiniz bireyler değil aynı zamanda bugünüz. Bugün yönetimi seçmek en doğal hakkımız ise, yönetimde söz sahibi olmakta o kadar hakkımızdır. Yarınlarda söz sahibi olmak değil, bugün söz sahibi olup yarınları inşa etmek istiyoruz. Basın toplantılarına meze olmak değil, ülke siyasetinde aktör olmak istiyoruz."
Toksöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a da teşekkür ederek, "Bize 18`li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak olan anayasal düzenlemeleri yapacak kadar güvenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğa`na teşekkür ederiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.