ASAYİŞ - 26 Kasım 2012 Pazartesi 16:56

TEM`DE HIRSIZ POLİS KOVALAMACASI

A
A
A
TEM`DE HIRSIZ POLİS KOVALAMACASI

Bartın`da, bir pidecinin evinden çaldıkları çelik kasayla kaçmaya çalışan 4 kişinin içinde bulunduğu lüks cip, Sapanca mevkiinde terk edilmiş olarak bulundu. Polislerin, aracı lastiklerine açtıkları ateş sonucu durdurabildiği belirtildi.
Bartın`da pidecilik yapan M.Ç. isimli şahsın ikametine giren hırsızlar, içerisinde yaklaşık 400 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası ve para bulunan çelik kasayı kiraladıkları lüks cipe alarak kayıplara karıştı. Aracın Kocaeli`ye gelebileceği ihtimali üzerinde duran polis, Sakarya sınırı olan Sapanca`da beklemeye başladı. Kocaeli polisinin irtibata geçtiği Sakarya Polisi de TEM Otoyolu gişelerinde önlem aldı. Sapanca gişelerine TIR çekerek kapatan polis, şüphelilerin il merkezine gelme ihtimaline karşı Arifiye gişelerinde de önlem aldı. Arifiye gişelerindeki ekipleri gören hırsızlar otoyola girerek kaçmaya başlayınca polisler peşine düştü.
Lüks cipi durdurmak isteyen ekipler, araca ateş açarak sağ ve sol ön lastiğini patlattı. Bir süre daha patlak lastikle TEM`de ilerleyen kasa hırsızları, Sapanca Maşukiye sınırında aracı terk ederek yaya olarak kaçtı. Terk edilen cip ise içindeki çelik kasa ile birlikte Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü`ne götürüldü. İçindeki kasa ise Bartın`dan gelen sahibi M.Ç.`ye teslim edildi. Polis ekipleri, kayıplara karışan dört zanlının yakalanması için soruşturma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı Tekirdağ Çorlu’da süresi geçmiş ehliyetle direksiyon başına geçen otomobil sürücüsü trafik kontrolüne takıldı. Direksiyondan men edilerek araçsız kalan sürücü ve arkadaşlarının neşesini hiç bozmaması dikkat çekti. Çorlu Bölge Trafik ekipleri, gece saatlerinde Çorlu çevre yolunda yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere taviz vermedi. Denetimler vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul’dan Edirne’ye yola çıkan bir otomobil sürüsünün ehliyetinin süresi geçtiği belirlendi. Sürücü Bilal A., araçtan men edildi. Otomobil de çekiciye konularak yedi emin otoparkına bırakıldı. "Altımızda araba gitti, yaya kaldık" 2 yıl tanınan süre içinde herhangi bir işlem yapmadığı için kendisini eleştiren sürücü Bilal A., "Silivri’ye gezmeye diye gitmiştik, sonra Edirne’ye doğru yola çıktık. Polis ekipleri Çorlu girişinde durdurdu. Yani süresi geçmiş ehliyetle direksiyona geçemeyeceğimi biliyordum. Devlet bize 2 yıl süre vermişti. Biz o sürede değiştirmedik ve böyle de sonuçlarına katlanıyoruz. Şimdi sürücü belgesi de gitti, altımızdan araba da gitti ve yaya kaldık. Çağırdığımız taksiye binip yola çıkacağız." diye konuştu. "Ben de seni haber yapacağım" diyerek kameraya el salladı Kameraya el sallayan sürücü Bilal A.’nın, çağırdığı taksi ile yola çıkarken muhabire de, "Bak sen arabaların yanında çok geziyorsun, ben de seni haber yapacağım." demesi gülümsetti.