YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 10:24

BÜYÜKŞEHİR`İN ULAŞIM KARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR`İN ULAŞIM KARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bazı ulaşım kartlarında değişikliğe gidildiği bildirildi. Değişiklikler, meclis kararının imzalanmasıyla birlikte ilgili kooperatiflere bilgi verilmesinin ardından yürürlüğe girecek.
Ulaşım Dairesi tarafından yapılan açıklamada 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşların hem Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslere hem de özel halk otobüslerine ücretsiz bir şekilde binebilecekleri kaydedildi. Açıklamada, “Resmi ve özel tüm toplu taşıma araçlarında Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından verilen kartını elektronik ücretlendirme sistemine okutmak şartıyla ücretsiz seyahat ederler” ifadesine yer verildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan memur, sözleşmeli memur ve yol ücreti almayan kadrolu işçi personelin de Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüsleri ile deniz otobüslerinden ücretsiz faydalanabileceği kaydedildi.
Türkiye veya yurt dışında örgün eğitim kurumlarındaki öğrenciler, YÖK kapsamındaki tüm üniversiteler ile Kocaeli’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, indirimli karttan faydalanabilecek. Ayrıca yeni yönetmeliğe göre Açık Öğretim Fakültesi’nde öğrenci olan 29 yaş altındaki öğrenciler de indirimli kart alabilecek. 29 yaşından büyük olanlar ise SGK kapsamı dışındaysa indirimli kart alabilecek. 3308 sayılı Kanun’un 11’inci maddesi gereği çıraklık okulları öğrencileri de indirimli kart alabilecekler. Devlet okulları ve üniversitelerde 657 sayılı yasaya göre görev yapan öğretim üyeleri ve öğretmenler de indirimli karttan yararlanabilecekler. Öte yandan 60 yaş üzerindeki vatandaşlar ise tam ve indirimli kart arasındaki tarifeden yararlanabilecekler.
Tüm toplu taşım seyahat kart sahiplerinden indirimli veya ücretsiz seyahat edenler, toplu taşım araçlarına binerlerken kontrolörün veya sürücünün uyarısına gerek kalmadan kartı, göstermek zorundalar. Yönetmelikte yer alan toplu taşım indirimli ya da ücretsiz seyahat kartları, kart sahibi dışında ikinci ve üçüncü şahıslar tarafından kullanıldığında ya da süresi dolduğu halde kullanıma devam edilmesi durumunda adı geçen toplu taşım seyahat kartı sürücü ya da kontroller tarafından el konularak alınır ve doldurulan formla beraber en geç iki iş günü içinde Ulaşım Daire Başkanlığına teslim edilir.
Ulaşım kartlarının 4 kere usulsüz kullanımı halinde ise kart sahibinden alınacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’taki patlamada bir kişi hayatını kaybetti Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evine bırakılan sandığın açılması sırasında içine tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı olayda yaralılardan bağ evi sahibinin oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, 18 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında ilçeye bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ile oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, cep telefonuyla beldede devriye görevi yürüten jandarmaların komutanını arayıp, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını, ayrıca içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu belirtti. İhbar üzerine jandarma ekipleri, belirtilen adrese gitti. Ahşap sandığın kapağı açıldığında, içinde piknik tüpüne bağlı, 8 ila 10 santimetrelik inşaat demirleri ve 10’luk çivilerle parça tesirli hale getirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bağ evi sahibi Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile askerler Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) yaralandı. Yaralılardan Sefa Can Karaçoban, tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay sonrası aralarında eşiyle yasak ilişki yaşadığı için husumet bulunan İsmail G. ve ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö. şüpheli olarak yakalanarak adliyeye çıkarılmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede iddiaları reddetmişti. Olayla ilgili inceleme devan ediyor.