GENEL - 23 Mart 2012 Cuma 17:47

NEVRUZ ATEŞİ KOCAELİ`DE YANDI

A
A
A
NEVRUZ ATEŞİ KOCAELİ`DE YANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı`nı, Kocaeli`ye gelen 7 ülke vatandaşları ile beraber kutladı. Kazakistan, Başkurdistan, Çuvaşistan, Tataristan, Gagavuz, Kırgısiztan ve Özbekistan`dan gelen misafirler Sekapark`ta yakılan nevruz ateşinden atladı.
Milat`tan Önce 18. yüzyıldan beri Ortadoğu`daki topluluklarda kutlandığı bilinen ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Sekapark`taki nevruz ateşinin üstünden atlayan Türk Cumhuriyetlerinden gelen konuklar, şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi. Ülkelerinin danslarını sergileyen gruplar Sekapark`ı gezen vatandaşların ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediyesine gelen gruplar burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende konuşan Büyükşehir
Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Varlığınızla Kocaeli`de kalplerimiz de şenlendi. Bizlere baharı getirdiniz; Nevruz`u getirdiniz. Ortak bir geçmişin, ortak bir tarihin, ortak bir medeniyetin çocukları olarak bugün sizleri kucaklıyorum" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra konuk ülke gruplarına çiçek takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir