GENEL - 29 Mart 2012 Perşembe 14:32

KOCAELİ`DE KESK`TEN "4+4+4" EYLEMİ

A
A
A
KOCAELİ`DE KESK`TEN "4+4+4" EYLEMİ

Kocaeli`de KESK üyeleri, TBMM`de görüşülen eğitimde "4+4+4" yasa tasarısını davul zurna eşliğinde halaylar çekerek protesto etti.
Meclis`te görüşülen yasa tasarısına karşı çıkan KESK üyeleri, başta Ankara olmak üzere farklı illerde eylemlerine devam ediyor. Kocaeli`de toplanan KESK üyeleri, Merkez Bankası`nda toplanarak kortej halinde Sabri Yalım Parkı`na yürüdü. Sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, "Günlerdir alanlardayız. Bu ülkede seslerini çıkaranlar usta iktidarın usta polisleriyle karşı karşıya geliyorlar. 4+4+4 yasası siyasal iktidarın ideolojik inançları uğruna
hayata geçirilmeye çalışılıyor. Eğitim sisteminin ciddi problemleri var. 4+4`e karşı mücadele ediyoruz. Çünkü bu ülkeye çıkaracağı faturaları biliyoruz. 4+4 çocuklar hafız olsun, ayrı okusunlar istiyor. Biz Türkiye`nin gerçekleri görmesini istiyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye Belediyesi amigurumi eğitimleriyle el sanatlarına destek oluyor Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Akademi Ümraniye, el sanatları alanında nitelikli eğitimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2023’te başlatılan Amigurumi Eğitimi, her dönem artan ilgiyle kursiyerlerini ağırlıyor. Katılımcıların el becerilerini geliştirmeyi, hayal güçlerini desteklemeyi ve mesleki kazanım elde etmelerini amaçlayan Amigurumi kursu, uygulama ağırlıklı yapısıyla dikkat çekiyor. Eğitimler sayesinde kursiyerler hem keyifli bir hobi edinme fırsatı buluyor hem de ürettikleri ürünleri ekonomik kazanca dönüştürebilecek donanıma sahip oluyor. Japon kökenli bir el sanatı olan amigurumi; tığ ile örülen ve içi doldurulan oyuncak ve figürlerin yapımını kapsıyor. Son yıllarda dünya genelinde yaygınlaşan bu sanat dalı, yalnızca oyuncak üretimiyle sınırlı kalmayıp dekoratif süs eşyaları, anahtarlıklar, aksesuarlar, çanta, battaniye ve günlük kullanım ürünlerinin hazırlanmasında da kullanılıyor. Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayı sonuna kadar devam eden eğitimlerde; amigurumiye girişten ileri seviye model geliştirmeye kadar pek çok konu ele alınıyor. Kurs süresince tığ ve ip çeşitleri, temel örgü teknikleri, parça örme ve birleştirme, dolgu ve şekil verme, aksesuar ve detay uygulamaları gibi başlıklarda kapsamlı uygulamalar gerçekleştiriliyor. Ön kayıtlar Ümraniye Belediyesi resmi internet sitesinden yapılabilecek Amigurumi kursları hafta içi günlerde, 09.30-14.00 saatleri arasında düzenleniyor. Gün ve merkez bilgileri dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Amigurumiye ilgi duyan, el becerilerini geliştirmek isteyen, hobi edinmeyi veya bu alanda profesyonelleşmeyi hedefleyen, aile bütçesine katkı sağlamayı amaçlayan 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlar kurslara katılabiliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Eğitim sonunda, kursiyerlerin hazırladığı ürünlerin sergilendiği sergi çalışmaları da katılımcı sayısı ve mekan şartlarına göre planlanabiliyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan Amigurumi Eğitimi’ne kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar; Ümraniye Belediyesi ve Akademi Ümraniye sosyal medya hesaplarında yayımlanan duyuruları takip edebilir ya da Ümraniye Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden ön kayıt formunu doldurabilirler.
Antalya Dövme sildirmek isterken kabusu yaşadı, elindeki dokular öldü Bir güzellik merkezinde elindeki dövmeyi sildirmek isteyen Yasin Taş’ın sol elinde iddiaya göre hatalı uygulama nedeniyle ikinci derece yanık oluştu. Durumu anlattığı güzellik merkezi görevlileri ise Taş’a "Çok ağrın varsa, eczaneden ağrı kesici al" önerisinde bulundu. Antalya’da yaşayan ve araç kaplama işiyle uğraşan Yasin Taş, yılbaşı öncesi memleketi Batman’da olduğu sırada sol elinin üzerinde yer alan gül dövmesini sildirmek istedi. Batman’da yaptığı araştırmada bir güzellik merkezine ulaşan Taş’a, 17 Aralık tarihinde lazer ile dövme silme işleminin ilk seansı uygulandı. Birkaç gün sonra aynı güzellik merkezine giden Taş’a yapılan ikinci işlem sonrası gencin sol elinde lazer uygulaması yapılan bölgede yanık ve deride su toplaması meydana geldi. Elinde ikinci derece yanık oluştu Güzellik merkezi görevlileri Taş’a kendisine verdikleri kremi kullanmasını, ağrı olması durumunda ise eczaneden ağrı kesici alması önerisinde bulundu. Güzellik merkezi görevlilerinin tutumu karşısında hastaneye giden gence doktorlar uygulama yapılan bölgede ikinci derece yanık meydana geldiğini belirterek, Plastik Cerrahiye yönlendirdi. Yapılan kontrollerde Taş’ın elinde meydana gelen hasarın büyük olduğu, deri ve doku nakli yapılması gerektiği belirtildi. Dövme sildirmek için gittiği güzellik merkezinin hatalı uygulaması nedeniyle mağdur olduğunu belirten Taş, firma hakkında savcılığa giderek şikayetçi olacağını belirtti. Hasarlı bölgeye deri nakli yapılacak Güzellik merkezinin işlem öncesi dövmenin silinmesinin ardından her hangi bir iz kalmayacağını ama elinde ileri derecede yanık oluştuğunu ve iz kalacağını belirten Taş, "Dövmemi sildirmek için bir güzellik merkezine gittim. Üçüncü seansta bayağı bir kötü oldu. Elimde ikinci derece yanıklar oluştu. Araç kaplama işi yapıyorum, genelde su ile işimiz oluyor ve şu anda elimi kullanamayacak durumdayım. Doktorlar Plastik Cerrahiye yönlendiriyor. Yanık bölgenin üzerine deri ekleme olacağını söylüyorlar" dedi. Aldığı cevap ile şok oldu Lazer uygulamasının ikinci seansının ardından elinde yanık oluşması nedeniyle güzellik merkezini aradığını ve aldığı cevap karşısında şok olduğunu belirten Taş, "Keşke yaptırmasaydım, keşke sildirmeseydim. İkisine de pişmanım. İz kalmayacağını söylediler, ama şimdi elimde iz kalacak. Aradığımda elim çok ağrıyorsa eczaneye gidip ağrı kesici almamı, verdikleri kremleri kullanmamı söylediler. Yüksek derecede çalıştıklarını ve ondan dolayı bu şekilde olduğunu söylediler. Kendi hatalarının da olduğunu biliyorlar. Mağdurum, güzellik merkezi hakkında da şikayetçi olacağız" ifadelerini kullandı.