YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 13:04

DOОU MARMARA BÖLGESİNDE TURİZM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

A
A
A
DOОU MARMARA BÖLGESİNDE TURİZM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara bölgesinde turizm yatırımlarını hızla devam ettiğini söyledi.
Ayan, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesinde Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde 53 farklı turizm çeşidine yönelik ilgili kurumlarla koordinasyon halinde turizm yatırımcılarına ve girişimcilerine yönelik özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti.
Kocaeli`nin Başiskele ilçesi Yeniköy mevkiinde inşaatı devam eden 5 yıldızlı termal otel inşaatında incelemelerde bulunan Ayan, Türkiye`nin en önemli sanayi şehri olan Kocaeli`nin aynı zamanda antik kentleri, tarihi hamam ve konakları, köprüleri, kaplıcaları, plajları, mesire yerleri ile önemli kültürel ve turizm kavşak noktalarında yer alan bir kültür ve turizm şehri olduğunu kaydetti. Otelin projesinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mimar Türkan Öztürk, Ayan`a otel hakkında bilgiler verdi.
Yazlık mevkiinde çıkan termal su ile termal otel ve SPA merkezi olarak işletilecek olan otelde aynı zamanda 1000 kişilik konferans salonu olacak. 200 üzerinde odası olacak otelde suit odalar bulunacak. Eylül ayı içerisinde hizmete açılması planlanan otel Kocaeli`nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Yapılan yatırımdan dolayı teşekkürlerini ileten ve birçok detayın özenle çalışıldığını söyleyen Ayan, yeni teşvik sistemi ile onaylı turizm koridorlarında yapılacak yatırımlara ilave teşvikler geldiğini hatırlattı ve tüm yatırımcıları bölgeye bilgi almak için de MARKA Yatırım Destek Ofislerine davet etti. Ayan, turizm yatırımcılarına ve girişimcilerine yönelik özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını belirterek, 2011 yılında mevcut 21 bin 315 adet yataklı konaklama kapasitesine 10 bin 921 adet yataklı konaklama kapasitesi ilave yatırımların başladığını ve yatırımcıların Doğu Marmara`yı keşfettiklerini ifade etti. İlgili kurumlarla yapılan işbirliği ve planlı çalışmalar neticesinde şu an 11 adet 5 yıldızlı, 11 adet 4 yıldızlı, 7 adet 3 yıldızlı, 8 adet butik ve apart otel yatırımının devam ettiğini belirten Ayan, Doğu Marmara`nın günübirlik turizm çeşitlerine ek olarak konaklamalı turizm yatırımlarına geçişinin hızlandığını ve bu yatırımların bir kısmının 2012 yılında faaliyet geçeceğini kaydetti.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) olarak turizm yatırımcılarına yönelik olarak mevcut Bölge Planı ve Kalkınma Planı kapsamında özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ayan, bölgenin tanınırlığının arttığını ve daha çok tercih edildiğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir