ÇEVRE - 17 Nisan 2026 Cuma 10:23

Darıca trafiğini rahatlatacak adım: Tuzla-Battalgazi kesişiminde kavşak çalışması başladı

A
A
A
Darıca trafiğini rahatlatacak adım: Tuzla-Battalgazi kesişiminde kavşak çalışması başladı

Darıca Tuzla Caddesi ile Battalgazi Caddesi’nin kesişiminde hayata geçirilecek yeni kavşak düzenlemesi için çalışmalar başladı. Yapılacak düzenlemelerle hem araç hem de yaya güvenliği artırılacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Tuzla Caddesi ile Battalgazi Caddesi’nin kesişiminde hayata geçireceği yeni kavşak düzenlemesi kapsamında terasman kazı çalışmalarına başladı. 2 bin ton asfalt seriminin gerçekleşeceği projede bin 500 metrekarelik alanda yaya kaldırımı imalatı da yapılacak. Yol ve Bakım Dairesi tarafından yürütülen çalışmalar titizlikle yürütülürken proje alanında bulunan mevcut trafo köşkleri, kavşak düzenlemesine uygun şekilde yeniden konumlandırılıyor. Bu kapsamda 2 trafo köşkünün deplasesi yapılacak. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte enerji hatları da yeni düzene uygun hale getirilecek.



Kavşak daha aydınlık ve estetik olacak


Kavşak alanının gece görüşünü ve estetik görünümünü artırmak amacıyla 19 aydınlatma direği montajı gerçekleştirilecek. Yeni aydınlatma sistemiyle birlikte kavşak, sürücüler ve yayalar için daha güvenli hale gelecek. Çalışmalar tamamlandığında Battalgazi Caddesi’nden gelen araçlar, yeni yapılacak dönel ada etrafından dolaşıma katılacak. Tuzla Caddesi üzerinde oluşturulacak erken dönüş cepleri sayesinde kavşakta bekleme süreleri azalacak ve trafik akışı daha düzenli hale gelecek.



Darıca trafiğini rahatlatacak adım: Tuzla-Battalgazi kesişiminde kavşak çalışması başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Aydın Şehir Hastanesi’ne ulaşım çok daha hızlı olacak" Aydın Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin tamamında eş zamanlı olarak yol yapım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından İncirliova ilçesinde Acarlar ile Sandıklı Mahalleleri arasındaki yolda yürütülen çalışmalar kapsamında kazı işlemleri tamamlandı, asfalt serimine başlandı. İncirliova yönünden Aydın Şehir Hastanesi’ne ulaşımı hızlandıracak ve kente yeni bir alternatif güzergah kazandıracak yolda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin ilk etabı olan ve geçtiğimiz aylarda yine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete sunulan Kazakkahvesi mevkiinden Aydın Şehir Hastanesi’ne uzanan güzergahla bağlantı sağlayacak yol tamamlandığında, bölgedeki ulaşım daha akıcı hale gelecek ve hastaneye erişimde önemli bir alternatif yol oluşturulmuş olacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm ilçelerde alt ve üstyapı yatırımlarının süreceğini belirtti. Başkan Çerçioğlu, "Aydın Şehir Hastanesi’ne ulaşımı hızlandırmak, kentimize yeni bir alternatif güzergah kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 17 ilçemizin tamamında yol yapım ve yenileme çalışmalarımızı eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizi yatırımlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz. Hizmetle büyüyen Aydın" ifadelerini kullandı.