GÜNDEM - 15 Ocak 2025 Çarşamba 11:46

Dilovası’na ÖSYM sınav yeri müjdesi

A
A
A
Dilovası’na ÖSYM sınav yeri müjdesi

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, sınava girecek öğrenciler için müjdeyi verdi. Ömeroğlu, ÖSYM Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 2025 yılından itibaren ÖSYM sınavlarının Dilovası’nda yapılacağını duyurdu.


Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç’un ÖSYM Başkanlığına birlikte yaptıkları girişim sonuç verdi. Ömeroğlu ve Tunç’un girişimleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına (ÖSYM) yapılan başvuru sonrası Gebze Sınav Koordinatörlüğü’ne bağlı olarak Dilovası Sınav Merkezi açılmasına onay çıktı. 2025 Eğitim yılı dahil bundan sonraki süreçte ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavların Dilovası’nda da yapılacağı kararlaştırıldı.


Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız başvurular sonucunda ÖSYM Başkanlığının Dilovası’nda sınav merkezinin açılması kararını büyük bir memnuniyetle karşıladık. Dilovası’nda 2025 yılı eğitim öğretim yılından itibaren ÖSYM’nin yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacak. Kararın alınmasında emeği geçen ÖSYM Başkanlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Dilovası’nda son yıllarda eğitim öğretim anlamında yenilikler olmaya devam etmekte ve her geçen gün yeni bir gelişme olmakta. Bugün de Dilovası’nın gençleri için güzel müjdemizi verdik. İnşallah yeni müjdeler vermeye de devam edeceğiz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.