GÜNDEM - 19 Eylül 2024 Perşembe 14:25

Gazilere özel günlerinde müjde

A
A
A
Gazilere özel günlerinde müjde

Gölcük Belediyesi, Gaziler Günü’nde ilçedeki gazilere sürpriz yaparak, Adnan Menderes İş Merkezi’ndeki bir bölümün lokal olarak kendilerinin kullanımına sunulacağının müjdesini verdi.


Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gaziler Günü’nde ilçedeki gazilere müjdeli bir haber vererek çifte mutluluk yaşattı. Başkan Sezer, Türkiye Gaziler Derneği Gölcük Şubesi’ni kullanan gazilerin, fiziki şartları nedeniyle binaya çıkarken zorluk yaşamaları üzerine, Donanma Parkı içinde "Gölcük Gaziler Binası" yapılacağını duyurmuştu. Gazilerin daha ferah bir alanda vakit geçirmeleri için arayışlarını sürdüren Sezer, Gaziler Binası yapılana kadar Adnan Menderes İş Merkezi’ndeki ofisi, lokal olarak kullanmaları için gazilere tahsis edileceğini duyurdu.


Gazilere kendi günlerinde hediye gibi bir haber duyuran Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Kahraman Gazilerimize, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, mutlu bir haber vermek istiyorum. Donanma Parkı içinde planladığımız Gölcük Gaziler Binası yapılana kadar, kullanmaları için; ulaşımı daha kolay ve asansörü bulunan, mevcut yerlerinden de daha geniş ve kullanışlı olan, Adnan Menderes İş Merkezi’ndeki ofisi, lokal olarak kullanmaları için kendilerine tahsis ediyoruz. Kahraman gazilerimize, hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.



Gazilere özel günlerinde müjde

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da etkili olan yağmur nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü Ankara’da gün boyunca etkili olan yağmurun ardından bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Edinilen bilgilere olay Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Tarık Apartmanı’nda meydana geldi. Gün boyunca etkili olan yağışın ardından bir inşaat alanındaki istinat duvarında çökme meydana geldi. Duvarın çöktüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda, ekiplerin incelemesi sürüyor. Çökme sonrasında binada oturan Hasan Battal, tedbir alınmadığını belirterek, "Geçen hafta tedbirsizlikler dolayı binamız yıkılıyordu. Bugün yine aynı şekilde içiniz rahat olsun dediler. Bir saat sonra yağan yağmurdan dolayı göçtü. Erciyes İnşaat adlı firmanın tedbirsizliğinden dolayı kayma yaşıyoruz. 4 bloğu da boşalttılar. 100 daire yaşıyor burada. Çok büyük bir tedbirsizlik var daha önce uyarmamıza rağmen bizle geniş geniş konuştular. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi. Bayram öncesinde yaşadıklarının zor olduğunu belirten Hacer Çakmak ise, "Burada bin kişi oturmasına rağmen kaç kere uyardık beton atmadılar. Can güvenliğimiz hiçe sayıldı. Şu yağmurdu bu insanlar dışarıda çoluğuyla çocuğuyla rezil olduk. Girin oturun diyorlar nasıl güvenip oturacağım. İçeride otururken deprem gibi sallandık" şeklinde konuştu.
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.