POLİTİKA - 03 Şubat 2024 Cumartesi 14:41

Kocaeli’nin AK Parti belediye başkan adayları tanıtıldı

A
A
A
Kocaeli’nin AK Parti belediye başkan adayları tanıtıldı

AK Parti, Kocaeli’nin 12 ilçe belediye başkan adayını düzenlenen görkemli programla tanıttı. Vatandaşların tıklım tıklım doldurduğu salonda sık sık sloganlar atıldı.


30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kocaeli adayları belli oldu. AK Parti, Kocaeli’nin 12 ilçe belediye başkan adayını düzenlenen programla tanıttı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen salon dolup taştı. Salondan şarkılar ve sloganlar yükselirken, Türk ve AK Parti bayrakları havada sallandı. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, milletvekilleri de hazır bulundu. Programda konuşan Şahin Talus, "Cumhurbaşkanına söz verdiğimiz gibi 13-0 yapmak için hazırız. Biz sizlere güvenerek bu sözü verdik. Allah’ın izniyle kendi rekorumuzla yenileyerek hizmet ve eser siyasetinin bayrağını bir kez daha Kocaeli semalarında dalgalandıracağız. Bugün itibariyle ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Şunun altını çizmek istiyorum. AK Parti davasına gerçekten gönül vermiş her kişi belediye başkanı olacak şartlara haizdir. Aday adayı olan arkadaşlarımız öncelikle bir adayın olacağını biliyordu. Ben özellikle burada tüm aday adayı olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kriz, kaos, karmaşamız hiç olmadı. Allah’ın izniyle olmayacak. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Özellikle Bu süreçte Cumhur İttifakı ortaklarımız olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve burada hem büyükşehir hem ilçelerde de aday çıkarmayan Büyük Birlik Partisi teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Her zaman için omuz omuza olduk" diye konuştu.



"İlk gün işe başladığımızda, ’Bu hayat şehre adanmış hayattır’ dedik"


"Bu davada hep yanımızda oldunuz" diyen Tahir Büyükakın, "Hem size, hem kadın kolları başkanlığımıza teşekkür ediyorum. MHP’ye, Büyük Birlik Partisi Teşkilatlarına teşekkür ediyorum. İlk gün işe başladığımızda, ’Bu hayat şehre adanmış hayattır’ dedik. Bu anlayışı Cumhurbaşkanı’mızdan, genel başkanımızdan öğrendik. Millete efendilik etmek değil, millete hizmet etmek vardır. Bu emanet makamı bize emanet edildi. Mutlaka bu koltuklardan kalkılıyor. Emanet olduğunu unutmadan devam edenler milletin arasında yüz akıyla da gezmeye devam ediyor. Biz 5 yıl boyunca bunu aklımızdan hiç çıkarmadan hareket ettik ve dedik ki ’Biz bu milletin emanetini yere düşürmemek için varız ve bunun için çalışacağız’. Bu 5 yıl zarfında sadece ama sadece belediyecilik yaptık. Gerçek belediyecilik ’AK Parti’dir’ dedik. Gerçek belediyecilik dediğimiz şey bu. Çünkü bir başka şeyi geçtiğimiz seçimlerden sonra gördük. Gerçek belediyecilikten başka belediyecilik mi var? Evet var. Sosyal medya belediyeciliği var mesela. Algı belediyeciliği var. Yalan belediyeciliği var. Var da var. Şehri sel götürürken Bodrum’da tatilde olan mesela. Kar her yeri kaplamışken, trafik açılmamışken bütün arabalar yollarda beklerken büyükelçilerle yemek yeme belediyeciliği var mesela. Belediye başkanlığını son 6 ayda hatırlayanlar var. 5 yıl sonra seçimleri 6 ay kala ’Ben bu şehre hizmet ediyorum’ vesaire diyenler var. Sürekli algı oluşturmaya çalışan, ’Mağdurum da mağdurum, beni çalıştırmıyorlar, beni çalıştırmıyorlar’ diyen bir belediyecilik de var. Seçimden önce vatandaşa sözler verip seçimden sonra unutan bir belediyecilik de var. Tutamayacağımız hiçbir sözü bu millete vermeyeceğiz. Bu millete şimdiye kadar hiç yalan söylemedik. Allah’ın izniyle bundan sonra da söylemeyeceğiz. Belediye başkanı şehrin eminidir" diye konuştu.



"Nice olmaz denilen şeyler yaptık"


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise "Seçimlere 57 gün var. Kocaeli destek anlamında, teşkilat anlamında göz bebeği bir şehir. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Dava bilinci içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz makamlara bağlı olamayız biz davaya bağlı olabiliriz. Makam olsun olmasın bu davada çalışmaya mecburuz. Nice olmaz denilen şeyler yaptık" şeklinde konuştu.



Adaylar belli oldu


AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın olurken, Başiskele Belediye Başkan Adayı Mehmet Yasin Özlü, Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Derince Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin, Dilovası Belediye Başkan Adayı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, İzmit Belediye Balkan Adayı Muharrem Tutuş, Kandıra Belediye Başkan Adayı Erol Ölmez, Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mesut Çetinkaya, Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt oldu.



Kocaeli’nin AK Parti belediye başkan adayları tanıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Şampiyonluk maçının sonunda gerginlik yaşandı Bilecik 1. Amatör Lig’in şampiyonunun belli olacağı final maçını penaltı atışları sonucu Osmanelispor kazanırken, son penaltının ardından oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Bilecik 1. Amatör Lig’in şampiyonun belli olacağı play-off final müsabakasına Osmaneli ilçesinin 2 güzide kulübü Osmanelispor ve Osmaneli Gençlerbirliği Spor kaşı karşıya geldi. Osmaneli İlçe Stadı’ndan maç kapalı gişe oynanırken, maçı Osmaneli Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çobanoğlu, ASKF Başkanı Nusret Tosun, kurum müdürleri ve çok sayıda taraftar izledi. Maçın normal süresi berabere bitti Maç öncesi iki takım taraftarların dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Her iki takım da kendilerine ayrılan yerleri doldururken maçın 90 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sonuçlandı. 15’er dakikalık 2 uzatma devresinde de gol olmazken maç penaltılara gitti. Penaltılarla Osmanelispor 4-3 kazarak, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Saha bir anda karıştı Maç sırasında taraftarlar birlik ve beraberlik içinde maçı izlerken, maç sonundan saha içi bir anda karıştı. Maçın ardından Osmanelisporlu bir futbolcu elindeki yeşil-kırmızı kulübün bayrağı ile saha içine girince Osmaneli Gençlerbirliği Spor bir futbolcu kendisini saha içinde kovaladı. Ardından 2 takımın oyuncuları saha içinde çıkan kavgada adeta sahayı ringe çevirdiler. Olaylar soyunma odasının önünde de devam ederken, polis olayları güçlükle sonlandırdı.
İzmir İZKA destekli "Bergama Ziyaretçi Yönetim Planı" hazırlıkları başlıyor İzmir’in Bergama ilçesinde, Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Başkanlığının UNESCO Dünya Miras Alanı’nın sürdürülebilir turizm hedefleri doğrultusunda korunması ve geleceğe taşınması adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilecek olan "Bergama Dünya Miras Alanı Ziyaretçi Yönetim Planı Hazırlanması" projesi için teknik destek hizmet alımı sözleşmesi, İZKA ile yüklenici firma İkarya Danışmanlık A.Ş. arasında imzalanarak resmi süreç başlatıldı. Şehir Plancısı Serdar Nizamoğlu ve ekibi tarafından hazırlanacak olan planın 6 ayda tamamlanması hedefleniyor. Bergama’nın önümüzdeki yıllarda ziyaretçi yönetimi açısından yerine getirmesi gereken çalışmaların ortak akılla değerlendirileceği proje kapsamında; araştırma, raporlama, paydaş iletişimi, veri temini ve katılımlı toplantı organizasyonları Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk ve Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar Yüksel Altuğ koordinasyonunda yürütülecek. Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Başkanlığı olarak, UNESCO Dünya Miras Alanımızın sürdürülebilir turizm hedefleri doğrultusunda korunması ve geleceğe taşınması adına yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ’2025 Yılı Teknik Destek Programı’ kapsamında yaptığımız başvurumuzun olumlu sonuçlandığını ve projemizin kabul edildiğini kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duyarız" dedi. Sürecin tüm paydaşların katılımıyla yürütüleceğinin altını çizen Dr. Emre Ataberk, "Proje sürecinde paydaşlarımızın ve halkımızın görüşleri en büyük rehberimiz olacaktır. Katılımlı toplantılarla Bergama’nın gelecekteki ziyaretçi vizyonunu hep birlikte şekillendireceğiz. Alan Başkanlığımız olarak, sağladıkları destekten dolayı İzmir Kalkınma Ajansı’na (İZKA), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer’e ve sürece katkı sunacak olan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, çalışmaların Bergama’mıza hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu.
Rize Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, hokeyde Türkiye 3.’sü oldu Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Okul Sporları Gençler A Hokey Türkiye birinciliği müsabakasında 3. oldu. Gaziantep’te düzenlenen Okul Sporları Gençler A Hokey Türkiye Birinciliği müsabakalarında Rize’yi temsil eden Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 3.sü oldu. 25-29 Nisan tarihleri arasında 3 farklı bölgeden gelen 9 seçkin takımın mücadelesine sahne olan şampiyonada Ardeşen ekibi, turnuva boyunca sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Turnuva süresince normal sürede hiç mağlup olmayan Rize temsilcisi, yarı finalde seri penaltı atışları sonucunda final kapısından döndü. Finali kaçıran Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülük müsabakasında İstanbul temsilcisi ile karşı karşıya geldi. Sahadan galibiyetle ayrılan Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Rize’ye bronz madalya ile dönme başarısı gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, elde edilen bu başarının ardından teknik ekip ve sporcuları tebrik ederek, "Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi en iyi şekilde temsil eden, turnuvayı namağlup tamamlayıp sadece penaltılarla finalin kıyısından dönen Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bu başarıda emeği geçen teknik ekibimizi, antrenörlerimizi ve okul idaremizi tebrik ederim. Gençlerimizin sporun her branşında gösterdiği bu azim, bizler için en büyük gurur kaynağıdır." İfadelerini kullandı.