SPOR - 03 Şubat 2024 Cumartesi 19:21

Kocaelispor - Adanaspor maçının ardından

A
A
A
Kocaelispor - Adanaspor maçının ardından

Trendyol 1.Lig 21. haftasında Kocaelispor ile Adanaspor’un karşı karşıya geldiği maçın ardından teknik direktörler basın toplantısında açıklamalarda bulundu.



Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Kocaelispor ile Adanaspor’un karşı karşıya geldiği, 1-0 ev sahibi takımın kazandığı maçın ardından teknik direktörler basın toplantısında değerlendirmede bulundu.


Ligde bir hayli ciddi yarış olduğundan bahseden Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “İlk 2’den direkt Süper Lig’e çıkma ve play-off hattı derken yukarıda 8-9 takım arasında ciddi yarış var. Alt tarafa baktığımızda Altay ve Giresun kritik durumda. Tuzla’dan yukarıda 6-7 takım düşme hattından uzaklaşmak için mücadele veriyor. Bugün de alt grubun içinden sıyrılmak için her karşılaşmasını ciddi mücadele ederek, koşarak, savaşarak değerlendiren takım vardı. Adanaspor’un son 2 galibiyetine baktığımızda Bandırma ve Bodrum maçları küçümsenecek maçlar değil. Maçta önde baskı yapalım istedik. Rakibin özgüvenini yukarı çıkarmadan, ‘Buradan size ekmek yok, çıkış yok’ mesajı vermek istedik. Başarılı da olduk. İlk yarı 3-4 pozisyonumuz var. Sonrasında tempo düştü. O kadar baskıdan sonra temponun düşmesi de normal. Biz bu süreyi biraz kaçırdık. Sonrasında rakibin oyunu yavaşlatma düşüncesi, hakemin de buna prim vermesi oyunu iyice yavaşlattı. Biz de açıkçası hızlandıramadık, devre böyle bitti" diye konuştu.



“Gol sayısını artırıp keyifli hale getirebilirdik, beceremedik”


Maçta skoru artırmak için fırsatlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini belirten Sağlam, "İkinci yarıya da iyi başladık. Golü bulunca iş daha rahat oluyor. Yine pozisyonlarımız vardı. Golden sonra haliyle Adanaspor’un çabası, çok net olmayan sönük birkaç atakla geçti. En büyük umutları duran toplardı. Orada da hata yapmadık. Sonuçta kazanmak zorunda olduğumuz, puan kaybına tahammülümüz olmayan karşılaşmadan kazanarak ayrıldığımız için mutluyuz. Hanemize 3 puan daha ekledik. An itibarıyla 2.’yiz. Kazanırken de yapamadıklarımızı görmezden gelerek sonrasında daha farklı sıkıntıyla karşılaşma riskini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Gol sayısını artırarak daha keyifli hale getirebilirdik. Bunu beceremedik. Hedefi şampiyonluk, Süper Lig olan takım için bu uygun bir durum değil. Bunu aşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.



“Amaral’ın tepkisini görmedim"


Basın mensuplarının oyuncular özelinde sorduğu soruları da yanıtlayan ve maçtan çıkarken tepki gösteren Amaral’ın davranışını yorumlayan Sağlam, “Gelen oyuncuların yapısı, pozisyonları, oyun içindeki ihtiyaçlarımıza göre rotasyonlar yapacağız. Yarın ya da pazartesi orta saha oyuncusu geldiğinde, orta sahada farklı dizilişe de geçebiliriz. Oyundan çıkarken Amaral’ın tepkisini görmedim. Oyuncular oyundan çıkmayı istemez. 89’da çıkarırken bile tepki gösterebiliyorlar. Genelde kendilerine tepki gösterdiklerini söylerler. Ama Amaral’ın çıkarken gösterdiği tepkiyi bilmiyorum. Bizim için oyuncunun takım içi otoriteyi bozmadığı sürece tolere edebileceğimiz tepkileri tolere ederiz. En nihayetinde oyuncular da insan. Baskı altındayken tepki verebilirler. Ama görmediğim için neye tepki verdiğin değerlendireceğiz” sözlerini kaydetti.



Mustafa Kemal Kılıç: ”Direnç gösterdik ama kazanamadık”


Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç ise, “İlk oyunuma çıktım. Bizim adımıza çok zor olacağı belli olan maçtı. İlk 15 dakikayı çıkardığımız zaman Kocaelispor gibi güçlü takım için de zor geçmeye aday maç oldu. Biz de ısındık, öne çıkmaya, pas yapmaya başladık. İlk yarının sonuna kadar böyle geçti. Soyunma odasına daha güvenli girdik. 2.yarının ilk 15 dakikasında da çok yoğun baskı hissettik. Birincisini atlattık, ikincisini atlatamadık. Kaybettik. Kaybederken de oyunu beraberliğe getirecek pozisyonlara da çok giremedik. Hücumda eksik kaldık. Zaten eksik oyuncularımız da vardı. Tüm çabalarımıza rağmen kaybettik. Ama oyuncularımız iyi direnç gösterdi. Eyüp’ten sonraki takımlar içinde şampiyonluğun en güçlü adayıyla oynadık. Oyun içinde avunacağımız değil ama ileriye umutla bakabileceğimiz enstantaneler vardı. Rakibimizi tebrik ediyorum. Kocaelispor’u her zamanki kadar güçlü bulmadım. Ön bölgeye çok iyi gidebilen, gol yapma oranı yüksek, gollerin oyunculara dağılımı homojen bir takım. Eyüp’ten sonra da en çok gol atan takım. Ama iyi direndik. İlk yarıyı 0-0 bitirebilmek, güçlü seyirci karşısında bize motivasyon sağladı” şeklinde görüş belirtti.



Kocaelispor - Adanaspor maçının ardından

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.