GÜNDEM - 12 Haziran 2025 Perşembe 17:13

Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı kardeş belediye oldu

A
A
A
Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı kardeş belediye oldu

Körfez Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısında Sivas İmranlı ile kardeş belediye olunması kararlaştırıldı.


Meclis toplantısı, Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen festivallerin yapılması ile ilgili Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu ile Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonunun raporları okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.


İlçede yapılacak yeni yatırımların da içerisinde yer aldığı 10 gündem maddesinin tek tek görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı Belediyesi’nin kardeş belediye olmasıyla ilgili de meclis kararı alındı. Oy birliğiyle alınan kararla ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, "Bugün Sivas İmranlı Belediye Başkanı Ali Ürek, Sivaslılar Dernek Başkanı Kadir Zortaş ve meclis üyelerimiz bizleri ziyaret etti. İlçemizde yoğun Sivaslı nüfusu var. Kendileriyle de görüştük, kardeş belediye olma noktasında adım attık. Hayırlı olsun" dedi.


CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun da meclise teşekkür ederek, "Bir Sivaslı olarak başkanımıza ve Körfez Belediyesi’ndeki tüm gruplara teşekkür ediyorum. Sivas İmranlı’da sizleri ağırlamak isteriz" diye konuştu.



Körfez Belediyesi ve Sivas İmranlı kardeş belediye oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.