SPOR - 01 Eylül 2025 Pazartesi 11:09

Körfez’in futbol okulunda 750 çocuk eğitim görüyor

A
A
A
Körfez’in futbol okulunda 750 çocuk eğitim görüyor

Körfez Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren futbol okulunda, 750 çocuk ve genç profesyonel futbol eğitimi alıyor. 3 farklı tesiste uzman antrenörler eşliğinde verilen eğitimlerle yetenekli sporcuların keşfedilerek lisanslı olarak kulüp altyapılarına kazandırılması hedefleniyor.


İlçedeki 3 farklı spor tesisinde hafta sonları düzenlenen eğitimlere, 2015-2018 yılları arasında doğan çocuklar katılıyor. Yarımca Halı Saha, Körfezkent Spor Tesisleri ve Esentepe-Kuzey Spor Tesisleri’nde uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen antrenmanlarla çocukların erken yaşta sistemli futbol eğitimi alması hedefleniyor.


Körfez Belediyesi Futbol Koordinatörü Bilal Turgut, yaptığı açıklamada, eğitimlerin aralıksız sürdüğünü ve büyük bir futbol ailesi haline geldiklerini belirtti.


Okulda sadece temel eğitim verilmediğini, aynı zamanda yetenekli sporcuları keşfettiklerini vurgulayan Turgut, "Futbol okulumuzda gelecek vadeden yeni yetenekler, akademiye alınarak lisanslı sporcu olma imkanı kazanıyor ve altyapı takımlarımızda kırmızı-beyaz forma ile sahada yer alabiliyorlar" dedi.


Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün spora ve gençlere büyük önem verdiğini, yeni tesislerle ilçeyi bir spor şehri haline getirdiklerini ifade eden Turgut, sadece futbolda değil, 16 farklı branşta 5 binden fazla sporcu yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.



Körfez’in futbol okulunda 750 çocuk eğitim görüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.