SPOR - 08 Haziran 2024 Cumartesi 14:29

Körfezli yüzücü milli takıma seçildi

A
A
A
Körfezli yüzücü milli takıma seçildi

Muğla’da düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu Gelişim Grubu Yaz Şampiyonası ve Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Kadro Belirleme Yarışları’na katılan Körfezli sporcu milli takıma seçilerek ilçesine gurur yaşattı.



Türkiye Yüzme Federasyonu Gelişim Grubu Yaz Şampiyonası ve Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Kadro Belirleme Yarışları 6-7 Haziran tarihinde Muğla’nın Marmaris İlçesinde yapıldı. Yarışlarda başarılı olan Körfez Gençlerbirliği sporcusu Ece Su Samastı, milli takıma seçildi. Müsabakalara Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü 7 sporcu ve 2 antrenörle katıldı. 24 ilden 59 kulüp ve 399 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda Körfez Gençlerbirliği SK’dan 12 yaş sporcusu Ece Su Samastı, yüzmüş olduğu derece ile yaş grubunda 10’uncu olarak milli takıma seçildi. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, "12 yaş grubu sporcumuz Ece Su Samastı, elde ettiği derece ile milli takıma seçilmeyi başardı. Ece Su, 28-29 Ağustos tarihinde Makedonya’nın Ohrid Gölü’nde düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Ece Su Samastı; Emre Fatih Kartal ve Meyra Kocaman’dan sonra Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübümüzün yüzme branşında bu dönem çıkardığı üçüncü milli sporcumuz oldu. Diğer genç sporcularımız Ömer Eymen Toptaş, Emre Oturgan, Meyra Kocaman, Ahsen Tanrıverdi, Elif Konukçu ve Atilla Aras Aydın da yarışma tecrübesi olarak başarılı sonuçlar aldı ve önemli kazanımlar elde etti. Yakında daha çok sporcumuzu milli takımda göreceğimize olan inancımız arttı. Bizlere ve sporcularımıza her zaman maddi ve manevi olarak destek veren başta Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt olmak üzere kulüp idarecilerimize ve büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu yarışlarda görev yapan baş antrenörümüz Samet Işık’ı ve grup antrenörümüz Elif Acar’a da teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulunuldu.



Körfezli yüzücü milli takıma seçildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.
İstanbul İstanbul’da kar göremeyenler Atatürk Arboretumu’na gitti İstanbul’da dün etkili olan kar yağışı kentin kuzey kesimlerini beyaza bürüdü. Bazı ilçelerde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edilirken, "Canlı Ağaç Müzesi" olarak da adlandırılan Atatürk Arboretumu’nun beyaza bürünmüş hali kartpostallık bir görüntü ortaya çıkardı. Kar hasreti çeken vatandaşlar ise Atatürk Arboretumu’nda keyifli vakit geçirdi. İstanbul’da etkili olan kar yağışı Sarıyer’de bulunan Atatürk Arboretumu’na beyaz gelinlik giydirdi. Ortaya çıkan eşsiz manzara havadan çekilen görüntülere yansıdı. Beyaza bürünen İstanbul’un canlı bitki müzesi ziyaretçilerini ağırladı. Kar yağışıyla birlikte Atatürk Arboretumu beyaz örtüyle kaplandı. Ormanlık alan içerisinde yer alan göletin yüzeyinin donduğu görüldü. Karla kaplanan ağaçlar ve gölette yüzen kuğular masaldı görüntüler oluşturdu. Kar manzarasını görmek ve fotoğraf çekmek için bölgeye gelen vatandaşların, yoğunluk oluşturduğu görüldü. "Karlı olduğunu bilmiyorduk" Ailesi ile birlikte gezmeye geldiğini söyleyen Şinasi Çiftçi, "Tatil dolayısıyla buraya geldik. Bu kadar karlı olduğunu bilmiyorduk. İyiki de gelmişiz. Yani güzel bir manzarası var. Göl de güzel gözüküyordu. Yarım saatlik yoldan geldik ama bizim orada kar yok. Burası daha güzel oldu. İstanbul’a bu kadar kar yağacağanı tahmin etmedik. İstanbul’da bazı bölgelerde okulları tatil ettiler. İnternette gördüğümüzde böyle değildi, yaz manzarası vardı. Şaşırdım, zaten çok da güzel olmuş. Çok harikabir yer. Geldiğimize memnunuz" dedi. "Kar yağışını beklemiyorduk, bize de sürpriz oldu" Yılbaşı tatili dolayısıyla gezdiklerini ifade eden Fidan Çiftçi ,"Ailemizle beraber buraya gezmeye geldik. Çok güzel oldu. Burayı biliyorduk ama daha önce gelmemiştik. Fotoğraflardan manzarası çok güzel gözüküyordu. Biz de tatili fırsat bilerek buraya geldik. Kar manzarası ayrı bir hava katmış. Kar yağışını beklemiyorduk. Bize de sürpriz oldu" diye konuştu. "Bu manzara şaşırtıcı oldu" İstanbul’da yaşadığı bölgede kar yağışının olmadığını ifade eden Berrin Ay Çiftçi ise, "Burayı bembeyaz beklemiyordum. Aslında ben burada hiç kar beklemiyordum. Benim için bu manzara şaşırtıcı oldu. Manzarası çok güzel. Burayı internetten fotoğraflarda görüyorduk. Gelmek bugüne kısmetmiş" dedi. (AFS-RU
Osmaniye Osmaniye’de 7 Ocak coşkusu, ortaokullar arası şiir yarışmasıyla taçlandı Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ortaokullar arası "7 Ocak ve Millî Mücadele" temalı şiir okuma yarışması tamamlandı. Yarışmaya Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu’ndan katılan Hatice Feyza Didin, Mehmet Akif Ersoy’un "Ye’s" adlı şiirini okuyarak birinci oldu. Osmaniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde 7 Ocak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 14’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ortaokullar arası şiir okuma yarışması düzenlendi. Belediye Nikâh Salonu’nda ki yarışmaya 11 kız öğrenci katıldı. Osmaniye’de Milli Mücadele ve 7 Ocak konulu şiirlerin okunduğu yarışmanın jüri üyeliklerini Ahmet Yılmaz, Ahmet Hayva, İsmet İpek, Mustafa Bardak ve Mehmet Çetinkol yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen duygu yüklü performansların sergilendiği şiirleri pür dikkat dinleyen jüri üyeleri okunan şiirlerin ardından performans değerlendirmesi yaptı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda Şehit Bekir Evren İmam hatip Ortaokulundan Hatice Feyza Didin, okuduğu "Ye’s" şiiriyle birinci, Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulundan Durdane Deniz Yur "Osmaniye’nin kurtuluşu" adlı şiiriyle ikinci ve 75. Yıl Ortaokulundan Asya Yılık ise "Mustafa Kemal’in Kağnısı" adlı şiiriyle üçüncü oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren ilk üç öğrenciye ödüllerini Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Ak Parti İl Başkan Vekili Muhammet Doğan, diğer öğrencilere ise madalyaları jüri üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışma sonunda konuşan Başkan İbrahim Çenet, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar dileyerek şunları söyledi: "104 yıl önce eşsiz kahramanlarımız Rahime Hatun, Palalı Süleyman, Osmaniye’mizin Kuvâ-yi Milliyecileri ve Kaymakam Saim Beylerin o gün diktikleri bayrağın gölgesinde yetişip büyüyen evlatlarımızın, 7 Ocak ruhunu bu şiir yarışmasıyla süslediklerini görmek bizleri gururlandırıyor. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. 7 Ocak ruhunu daima canlı tutmalarını yürekten diliyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum. 7 Ocak Kurtuluş Bayramımız şimdiden kutlu olsun" dedi.