ASAYİŞ - 24 Haziran 2025 Salı 14:13

Kuzen cinayetine 20 yıl 6 ay hapis

A
A
A
Kuzen cinayetine 20 yıl 6 ay hapis

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki çay ocağında kuzeni Muzaffer Ece’yi öldüren sanık, 20 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.


Dumlupınar Mahallesi’ndeki Gölcük Otogarı’nda 29 Mart 2024’de meydana gelen olayda, Muzaffer Ece çay ocağında oturduğu esnada kuzeni Osman Ç.’nin tabancalı saldırısına uğradı. Kurşunların isabet ettiği Ece kanlar içinde yere yığıldı, Osman Ç. ise olay yerinden kaçtı. Ece, ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, Osman Ç. de tutuklandı. Cinayetin sebebinin, maktulün ağabeyi ile sanık arasında yaşanan ticari anlaşmazlıktan kaynaklanan husumet olduğu öğrenilmişti.



"Tasarlayarak cinayeti işledi"


Cinayete ilişkin açılan davanın 4. celsesi, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Osman Ç., taraf avukatları ve maktulün ailesi katıldı. Maktulün ailesi, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Katılanların avukatı ise sanığın olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini belirterek, nitelikli kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.



"Defalarca bana küfür etti, pişmanım"


Tahrik altında suçu işlediğini söyleyen Osman Ç., "Muzaffer, olay günü 3 kez bana küfür etti. Olaydan önce onu savcılığa şikayet ettim. Defaatle küfürleri sebebiyle dayanamadım ve olay yaşandı. Pişmanım" diye konuştu.



20 yıl hapis


Mahkeme heyeti, sanığın tahrik altında suçu işlediğine kanaat getirdi. Osman Ç’ye "kasten öldürme" suçundan 18 yıl, "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan" ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.



İlk duruşmada verilen savunma


İlk duruşmadaki savunmasında, pişman olduğunu söyleyen Osman Ç., maktulün abisi İskender ile beraber ortaklaşa arazi satın aldıklarını, burayı iş yeri yaptıklarını ancak bir süre sonra anlaşamadıklarını ve ortaklığı bitirmek istediğini, tapu iptal tescil davası ve alacak davası açtığını söyleyerek, "Ben davayı açtıktan sonra bunlar bana düşman kesildi. İskender Almanya’ya gitmişti. İskender, WhatsApp üzerinden bana küfür etti. Aynı şekilde Muzaffer de beni arayarak küfür etti. Sessiz kalmayı denedim, bir süre sonra telefonla olan tartışmalarımız artmaya başladı. İş yerinde yapılan keşifte Muzaffer bana vurdu. Muzaffer bana vurduğu için darp raporu aldım. Muzaffer yanındaki taksi şoförüne, benim için ’Bu adam buranın bekçisiydi, ne sahibi. Bizim malımıza ortaklık yapmaya çalışıyor’ dediğini bana söylediler. Ben de telefonla Muzaffer’i aradım. Nerede olduğunu sordum. Küfürle cevap vererek terminalde olduğunu söyledi. Terminale gittiğimde yine küfür etti. Ben belimdeki silahı çıkardım 2-3 el ateş ettim. Ondan sonrasını ne yaptım bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da Türk polis Teşkilatı’nın 181. Yılı kutlandı Türk Polis Teşkilatı’nın 181’inci yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen programlarla kutlandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, polis teşkilatı mensupları, emekli polisler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can yaptı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can: " Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür " Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, teşkilatın köklü geçmişine vurgu yaptı. Can, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Asırlar boyunca Türk milleti ebediyen hür yaşasın diye kahramanca asil kanlarını döken aziz şehitlerimizin izinde, hep daha iyisine ulaşmak için hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Türk polisi; 181 yıldır olduğu gibi bugün de devletine ve milletine sadakatle bağlı, şan ve şerefle görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polis Teşkilatı’nın bütün nöbetini bugün nöbeti tutan bizler; vatanseverlik ve vazife aşkıyla emanet aldığımız kutsal bayrağı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elden ele yükseltecek ve daha ileriye taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim vatan sevgimiz ve azmimiz, bu yoldaki en büyük gücümüzdür" dedi. Türk Polis Teşkilatı’nın 181inci yıl dönümü programı resmi törenin ardından, Engelsiz Kafede yapılan bayramlaşma programı ile devam etti. Program; öğle namazı öncesinde Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif ve şehitler için yapılan lokma hayrı ile sona erdi.
Trabzon Trabzonspor’da Paul Onuachu şoku Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı. Süper Lig’in 29. haftasında yarın Alanyaspor’un konuğu olacak Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla bu müsabakanın hazırlıklarını tamamladı ve Alanya’ya hareket etti. Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Muçi, Batagov ve Paul Onuachu kafilede yer almazken, sarı kart cezasını tamamlayan Christ Inao Oulai ise kadroya dahil edildi. Onuachu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, Paul Onuachu’nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu’nun yapılan ilk değerlendirmesi sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maç kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır" ifadelerini kullandı. Kamp kadrosu Trabzonspor’un kamp kadrosunda yer alan 21 futbolcu şöyle: "Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Stefan Savic, Chibuike Nwaiwu, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Okay Yokuşlu, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Boran Başkan, Tim Jabol Folcarelli, Ozan Tufan, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Onuralp Çakıroğlu."