SPOR - 25 Kasım 2025 Salı 13:20

Selçuk İnan’dan Gençlerbirliği yorumu: "Güçlü takıma karşı oynayacağız"

A
A
A
Selçuk İnan’dan Gençlerbirliği yorumu: "Güçlü takıma karşı oynayacağız"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Süper Lig’in 14. haftasında karşılaşacakları Gençlerbirliği’nin güçlü bir takım olduğunu ve özellikle Volkan Demirel’in teknik direktörlük görevine gelmesinin ardından ivme kazandıklarını söyledi.


Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında 28 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Kocaelispor, karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ligin ilk yarısında kalan 4 maçlık süreci yorumlayan İnan, "Gençlerbirliği gerçekten çok dirençli, çok güçlü bir takım. Özellikle son haftalarda Volkan hocanın da gelişiyle beraber bir hava yakalamış durumdalar. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Rakiplerimizden biri. Dolayısıyla maça iyi hazırlanmamız, iyi mücadele etmemiz lazım. Son birkaç hafta bu mücadeleyi de sahada fazlasıyla gösterdiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımız bu yönde de hakkını fazlasıyla verdi ama hepsi geçmişte kaldı. İlk yarının bitmesine dört maç kaldı. 4 tane çok çok önemli maç. Yani ben hiçbir zaman paket olarak ya da beşli, altılı maç halinde bakmıyorum. Bir tane maç diye bakıyorum. Benim için çok önemli, çok çok zor bir maç. Ama sahamızda, seyircimizin önünde inşallah kazanan taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.



"Taraftarımızla daha güçlüyüz"


Gençlerbirliği müsabakası özelinde taraftara seslenen Selçuk İnan, "Taraftarımıza şöyle bir çağrım olur; onların takımı ne kadar sevdiklerini biliyorum. Ama bu maçta mesele sadece sevmek değil, cezalı tribünümüz var. Passolig devri söz konusu. Bilmiyorum nasıl olacak ama biz takım olarak bir şekilde maça gelmelerini istiyoruz. Dışarıda zaten hep destek oluyorlar ama bu maçta sahada destek olmalarını çok istiyoruz. Çünkü onlarla daha güçlüyüz. Onlarla beraber çok önemli olan bu maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.



"Rivas döndü, Bruno bireysel çalışıyor, Serdar’ın MR sonucu bugün çıkacak"


Takımdaki eksiklere ve futbolcuların sağlık durumlarına da açıklık getiren başarılı teknik adam, "Botond cezalı. Rivas bugün bizimle, takımla beraber antrenmanlara başlayacak. Bruno henüz takımla beraber antrenmanlara çıkamıyor. Tedavisi ve bireysel antrenmanları devam ediyor. Bu maç da aramızda olmayacak gibi gözüküyor. Onun dışında Serdar Dursun’un MR’ı öğleden sonra belli olur ama ciddi bir şey olacağını zannetmiyorum. Ben maçta bizimle beraber olacağını düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.



Selçuk İnan’dan Gençlerbirliği yorumu: "Güçlü takıma karşı oynayacağız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Polis, Erzurum’da kural ihlali yapan meslektaşını affetmedi Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili düzenlemeler uygulamaya girerken, Erzurum’da yeni uygulama ile birlikte ilk kesilen cezalardan polis memuru da nasibini aldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme amacıyla, şoför esnafına yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nda yapılan programa Erzurum İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun bizzat katıldı ve şoförlere kurallara uymaları noktasında mesajlar verdi. "Cezalardan polis memuru da nasibini aldı" Erzurum İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini ve yasa değişikliği olduğuna dikkat çekerek, "Ne oldu biliyor musunuz? İlk ceza bir polis memuruna yazıldı. Ekipler resmi polis memuru arkadaşımıza ceza yazdılar. Toplamda 28 bin lira gibi bir ceza yazıldı. Yani bunun gerçekten ciddi olduğunu, yaptırımın ciddi olduğunu göstermek adına; polis dahil herkesin bu kurala uyması gerektiğini, bunun bir istisnasının olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. O yüzden bu kuralları el birliğiyle, hepimiz birlikte hareket ederek hayata geçireceğiz. Kırmadan dökmeden, insanımızı üzmeden ama birlikte trafik kültürünü de oluşturarak güvenli bir trafiği, hızlı akan bir trafiği hep birlikte sağlayacağız" dedi. "O zaman biz de ceza yazmayız" Karaburun, polisin amacının ceza yazmak olmadığını vurgulayarak, "Bizler düzen ve güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Trafiğimiz düzenli aksın ve güvenli olsun, sıfır yaralanmalı ve ölümlü kaza olsun sıfır ceza yazdırmaya talimat veriyorum. Erzurum’da herkes trafiğe çıktığında kendi ve çocuğunun canından emin olsun, bunu sağlayalım trafik kültürünü geliştirelim ben de ceza yazmayayım. Zaten ihtiyaç kalmaz. Bu benim bir temennim, bir dileğimdir. İnşallah sizler destek verirseniz çok şey değişecek. Ben buna eminim. El birliğiyle biz Erzurum’da trafiği çok daha güvenli, çok daha hızlı ve akışkan hale getirebiliriz" şeklinde konuştu.
Bursa Bursa’da ‘Kadın ve Işık’ sergisi açıldı Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ‘Kadın ve Işık’ resim sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde açıldı. Bursa’da kadınların emeğini ve üretim gücünü sanatın diliyle anlatan ‘Kadın ve Işık’ resim sergisi, düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu’nun hazırladığı sergi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde 17 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide yer alan her eserin, bir duygunun, güçlü bir direnişin ifadesi olduğunu belirten Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Üyesi Nigar Körpe, "Bu çalışma kadınların sesini, sözle sanatla büyütmenin bir göstergesi. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Aydınlanmanın kadınlarla başladığını belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, "Kadınlar ışığı saçarsa çocuklar ışıldar. Çocuklar ışıldarsa ülke ışıldar. Bu isim için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerle birliktesiniz" dedi. "Yaşamdan ve ışıktan beslenen güçlü bir hikaye" Kadınların toplumsal yaşamın her alanında emeğiyle, birikimiyle ve üretkenliğiyle hayata değer katan en önemli güçlerden biri olduğunu ifade eden Başkanvekili Gazioğlu, "Bu sergide yer alan ve sanatçılarımızın tuvalinde hayat bulan eserler, kadının yaşama kattığı ışığı, emeği ve üretim gücünü sanatın diliyle bizlere aktararak, yaşamdan ve ışıktan beslenen güçlü hikayesini de anlatmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, sanatı ve kültürü kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, bu alandaki çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz" dedi. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sergide yer alan eserleri tek tek inceleyerek sanatçılarla sohbet etti.
Malatya Kutsal emanetler Malatya’da sergilendi Malatya’da Ramazan ayı nedeniyle açılan Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi yoğun ilgi gördü. 12 Mart’a kadar ziyaretçilerine açık olacak sergide 99 eser yer alıyor. Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Saraylar Başkanlığı iş birliğinde, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi bugün açıldı. 99 eserin yer aldığı sergide Kabe örtüleri, Ravza-i Mutahara örtüleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in Saç-ı Şerifi ve Sakal-ı Şerifi’nin yanı sıra ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı müzeler, teberrükat depoları ve vakıf kayıtları arşivinden seçilen kutsal emanetler ve taşınır vakıf kültür varlıkları yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, vakıf kültürününün önemine dikkat çekerek, "Böyle bir programda özellikle vakıf eserlerinin müzelerimizde sergileniyor olması bizler için son derece gurur verici bir durumdur. Vakıf kültürü, medeniyetimizin gerçekten vazgeçilmez unsurlarından biridir" dedi. Malatya’nın bu sergiye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Valisi Seddar Yavuz ise, "Aziz milletimizin Hazreti Peygamber’e ve Ehli Beyt’e olan sevgisi, diğer İslam toplumlarına kıyasla çok daha güçlü ve derindir. Neredeyse Hazreti Peygamberimizin ismi anıldığında herkesin elini göğsüne götürerek salavat-ı şerife getirdiğini görürüz. Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin, Kültür ve Turizm Bakanımızın ve Milli Saraylar Başkanlığı’nın şehrimize ve diğer illerimize verdiği değerin bir göstergesi olarak bunu değerlendiriyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanımıza ve emeği geçen bakanlık ile Milli Saraylar Başkanlığı’nın kıymetli yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (MABESEM) açılan sergi 10 - 12 Mart tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak.