GÜNDEM - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 18:49

Sünnet şöleni, zafer bayramı coşkusuyla birleşti

A
A
A
Sünnet şöleni, zafer bayramı coşkusuyla birleşti

Kartepe’de bu yıl 15’incisi düzenlenen sünnet şöleni, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla birleşerek unutulmaz anlara sahne oldu.



Kartepe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 15.’si düzenlenen sünnet şöleni, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla birlikte Meşelik Park Alanı’nda gerçekleştirildi. Hem anlamlı tarihe hem de yüzlerce ailenin sevincine sahne olan etkinlik, renkli ve duygusal anlara ev sahipliği yaptı. Şölen, sünnet olan 240 çocuğun mehteran takımı eşliğinde tören alanına girmesiyle başladı. Ardından Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri gerçekleştirdi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti dinletisiyle devam etti.



"Zafer Bayramı coşkumuzu ve sevincimizi daha da arttırdı"


Şölende konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hem de sünnet şölenini birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün çok özel bir gün. Hem 30 Ağustos Zafer Bayramı hem de bizim sünnet şölenimiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu memleket için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Sünnet şölenimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi coşkumuzu ve sevincimizi daha da arttırdı. Bugün burada 240 evladımız erkekliğe ilk adımını atıyor. Her biri artık bizim gözümüzde birer kahraman. Sünnet olan tüm evlatlarımızı alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum" dedi.



Protokolden yoğun katılım


Etkinliğe, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Murat Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mehmet Arapoğlu, BBP İlçe Başkanı Ali Oktay, AK Parti İl yöneticileri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Durmuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sebahattin Yetimaslan, mahalle muhtarları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.



Doyasıya eğlendiler


Şölende çocukların unutamayacağı bir gün geçirmesi için tüm detaylar düşünüldü. Alanda kurulan çocuk oyun grupları, pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikramlarıyla miniklerin yüzü güldü. Hacivat-Karagöz oyunu, çocuk animasyon gösterileri ve müzikli eğlencelerle alanda adeta bayram havası esti. Günün sonunda hep birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafı ve yapılan ikramlar eşliğinde şenlik sona erdi.



Sünnet şöleni, zafer bayramı coşkusuyla birleşti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.