YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 14:37

SUDAN BAŞKONSOLOSU`NDAN SELÇUK`A İŞBİRLİĞžİ ÇAОRISI

A
A
A
SUDAN BAŞKONSOLOSU`NDAN SELÇUK`A İŞBİRLİĞžİ ÇAОRISI

Sudan Başkonsolosu Asım Muhammad Ali Mukhtar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel`i makamında ziyaret etti.
Konya`da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Mukhtar, Selçuk Üniversitesi ile Sudan`daki üniversiteler arasındaki bilimsel işbirliğini artırmak istediklerini vurguladı. Sudan Başkonsolosu Mukhtar`ın ziyaretine Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin de katıldı. Türkiye`deki üniversitelerle işbirliğine önem verdiklerini belirten Mukhtar, ``Türkiye`nin köklü üniversiteleri arasında bulunan Selçuk Üniversitesi ile bizim ülkemizdeki üniversitelerin bilimsel işbirliği ülkemiz açısından önemli bir gelişme olacak. Selçuk Üniversitesi`yle her alanda bilimsel araştırma programları, mastır ve doktora programlarında işbirliği bizim için çok önemli bir gelişmedir. Bunun için bilimsel çalışmalarda önemli adımlar atmak istiyoruz`` dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Gökbel ise, ``Sudan Başkonsolosu sayın Asım Muhammad Ali Mukhtar`ın ziyareti bizi çok memnun etti. Bu ziyaret sadece nezaket ziyareti değildir. Sayın Başkonsolos`un ziyareti Sudan`daki üniversitelerle Selçuk`un önemli alanlarda bilimsel üretim ve işbirliği yapmasının da öncüsüdür. Daha önce gerçekleştirilen işbirliğini daha da ileriye götüreceğiz`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir