GENEL - 25 Mart 2019 Pazartesi 14:02

Başkan Altay, Doğanlar Mahallesi sakinleriyle buluştu

A
A
A
Başkan Altay, Doğanlar Mahallesi sakinleriyle buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Uğur İbrahim Altay, Doğanlar Mahallesinde bulunan Muhammed-ül Emin Kur’an Kursu’nda düzenlenen programla bölgeye halkıyla buluştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Uğur İbrahim Altay, Doğanlar Mahallesinde bulunan Muhammed-ül Emin Kur’an Kursu’nda düzenlenen programla bölgeye halkıyla buluştu.


Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, 22. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün, Cumhur İttifakı AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de katıldı.



“Hep birlikte Konya için çalışacağız”


Amaçlarının şehre hizmet etmek olduğunu belirterek, Doğanlar Mahallesi sakinlerine bu zamana kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Altay, “Bu dönem, özellikle merkez ilçelerimizde hep eskiden tanıştığımız, bir arada çalıştığımız arkadaşlarımızla huzurunuzdayız. Bu dönem çok daha koordineli olduğumuz bir dönemdeyiz ve daha şanslıyız. Genel Başkan Yardımcımız ve iki bakanımız var. Hep birlikte Konya’ya hizmet etmek için çalışıyoruz” dedi.



“Adaylara oy verirken gönlünüz rahat olsun”


Konya’nın gelinen noktada standardının çok yükseldiğine dikkat çeken Halil Ürün, “Konya’da adaylarımızın hepsinin çok düzgün olduğunu ifade etmek istiyorum. Gönlünüz rahat olsun. Birlik olalım, günümüzü iyi değerlendirelim. Son ana kadar var gücümüzle çalışalım. Burada hanım yoğunluğu var. Hanımlar, kendinizi güçlü olarak görün” ifadelerini kullandı.



“Edindiğimiz tecrübeyi Karatay’a aktaracağız”


Halil Ürün döneminden başlayarak dört belediye başkanıyla birlikte belediyecilik hizmetlerini tecrübe ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Hasan Kılca da, “Bundan sonraki dönemde de inşallah, Konya’mızın tarihi ve turistik kalbi olarak nitelendirdiğimiz Karatay ilçemize hizmet edeceğiz. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayırlı olur diye ümit ediyorum. Rabbim mahcup etmesin” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Başkan Altay, Ürün, Kılca ve Genç, Kur’an Kursunda öğrenim gören çocukları ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.