EĞİTİM - 18 Haziran 2020 Perşembe 14:57

Tasarladıkları maskelerle uyardılar

A
A
A
Tasarladıkları maskelerle uyardılar

Konya’da bir grup ilköğretim öğrencisi, kendi tasarladıkları maskeleri takarak, hazırladıkları video ile maske ve sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Konya’da bir grup ilköğretim öğrencisi, kendi tasarladıkları maskeleri takarak, hazırladıkları video ile maske ve sosyal mesafe uyarısında bulundu.


Karatay Saraçoğlu TOKİ Mustafa Çetin İlkokulunda yürütülen ‘Sınıfa Sığmayan Hayaller’ projesi kapsamında sosyal imkanları farklı öğrenciler, Türkiye’nin değişik bölgelerinden proje ortağı diğer okul öğrencileri ile korona virüs pandemisi nedeniyle maske ve sosyal mesafe uyarısı yapılan bir çalışma hazırladı. Öğrenciler kendi tasarladıkları maskeleri takarak, yaşam alanlarından korona virüs salgınına dikkat çekmek için video mesaj paylaştı. Ayrı mekanlarda olsalar da birliktelik mesajı veren öğrenciler, sosyal mesafeye uyularak maske takılmasını istedi.


Proje sorumlusu öğretmen İlknur Keskinkılıç, hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen maskelerin çocukların hayalleriyle süslendiğini belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.