GENEL - 20 Mart 2012 Salı 10:30

DOĞMADAN ÖLÜR DENİLEN ELİF BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

A
A
A
DOĞMADAN ÖLÜR DENİLEN ELİF BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

Konya’da doğmadan önce bir hastanede doktorların "yaşamaz, ölür dediği" Elif Nur bebek, başka bir hastanede tıbbi müdahalelerle 6 ay bir haftalıkken 37 santim boyunda, 860 gram ağırlığında dünyaya geldi. El bebek, doktorların 35 gün süren çabası sonucu yaşam savaşını kazandı ve ilk defa annesiyle buluştu.
Konya’da 35 yaşındaki anne Selma Karagülle 3. çocuğuna hamile kaldı. Hamileliğin 26. haftası içerisindeyken anne Selma Karagülle rahatsızlandı. Kocası Salim Karagülle tarafından hastaneye kaldırılan Selma Karagülle’ye bebeğin gelişiminin durduğu, yaşamasının mümkün olmadığı söylenerek isterseniz başka bir doktora gidin denildi. Bunun üzerine Karagülle çifti Konya Farabi Hastanesi’ne geldi. Doktorlar, bebeğin yaşaması için yaptıkları müdahalelerle erken doğumu biraz geciktirdi ve Elif Nur bebek 27
haftalık olunca 37 santim boyunda ve 860 gram ağırlığında el büyüklüğünde dünyaya geldi. Doktorlar bebeği yaşatmak için yenidoğan bakım ünitesinde kuvöze aldı. Kuvözde yaklaşık 1,5 ay kalan Elif Nur bebek bugün yaşam savaşını kazandı.
BEBEĞİNİ İLK DEFA KUCAĞINA ALDI
Yaşam savaşını kazanan Elif Nur bebek bugün kuvözden bir süreliğine çıkartılarak annesi Selma Karagülle’nin kucağına verildi. Heyecanlanan anne bebeğini severken, baba Salim Karagülle yakından görme şansı buldu. Rahatsızlanması sonucu hastaneye gittiklerini ifade eden anne, "O gün, bebeğin yaşamaz ölür dediler. Biz ise eşimle Farabi Hastanesi’ne geldik. Burada doktorlarımız çok yakından ilgilendi ve doğumu biraz geciktirdi. Yine de erken doğan bebeğimiz kuvöze alındı ve yaşam savaşını kazandı. Bugün ilk
defa kucağıma alıyorum, çok heyecanlı ve mutluyum" şeklinde konuştu.
Hastaneden her telefon geldiğinde bebeğimize bir şey olduğunu zannediyordum diyen baba Salim Karagülle ise, "Doktorların mücadelesi sonucu bebeğimiz her geçen gün iyiye gitti. Bebeğimi yakından gördüm mutluyum. Bize başka bir hastanede bebeğiniz ölü dünyaya gelir denildiğinde çok üzülmüştüm ama ümidimizi yitirmedik. Buraya geldik ve doktorların müdahalesiyle bebeğimiz dünyaya geldi. Şimdi daha iyi inşallah daha da iyi olur" dedi.
Elif Nur bebeğin durumu ile ilgili bilgi veren Konya Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar da, "Elif bebek, riskli bir bebekti. 860 gram dünyaya geldi, yani el gibi bir bebekti. Risk durumu son derece yüksekti. Elif bebek yoğun bakım hizmetleri sonucu 1360 grama ulaştı ve yüksek risk grubundan düşük risk gurubuna geçti ve bu bizi çok mutlu etti. Ülkemizde her geçen gün bebek ölümünün hızla düşmesi gurur verici bir tablo. Ülkelerin sağlık düzeyini göstermekte en önemli etken bebek ölüm
hızıdır. Bizim ülkemizde bebek ölüm hızı 1970 yıllarda binde 134 iken bugün ise binde 17’lere düşmüştür. Bu çok sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Hasta yataklarında çiçek sürprizi duygulandırdı Düzce(İHA) – Düze Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, hastanede tedavi olan, çocuklarına refakat eden annelere ve hemşirelere çiçek dağıttı. Düzce’de Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Muncurlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavisi devam eden, çocuklarına refakat eden annelerin ve aynı bölümdeki hemşirelerin günlerini çiçek ile kutladı. Önce çocuk servisinde yatan çocukların annelerini ziyaret eden Yılmaz, ’geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Daha sonra hastanede görevli hemşireler ile bir araya gelen Yasin Yılmaz, pasta kesti. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, sağlık çalışanları ve annelerin yanında olduklarını belirterek “Hem hemşireler günü hem anneler günü. Öncelikle sağlık çalışanlarımızın hemşireler gününü kutluyoruz. Çocuk servisinde yatan çocuklarımızın annelerinin, anneler gününü kutlamak için geldik. Onlarla güzel vakit geçirdik. Biliyorsunuz hastanemizde hemşire arkadaşlarımızın buraya gelen hastalarımızla yakından ilgilenmesini sağlamak için çalışıyoruz. Ben bütün çalışan arkadaşlarımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Hem çalışanlarımızın, hem annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Hemşireler gününü de kutluyorum” ifadelerini kullandı. Hastanede tedavi olan kızının yanında kalan Şefika Tüfekçi, ziyaretten memnun kaldığını dile getirerek, “Çok teşekkür ederim anlamlı bir günde geldikleri için. Allah başımızda eksik etmesin. Böyle geleceklerini beklemiyordum. Ama aklımdan da geçirdim. Acaba ziyaret ederler mi dedim. Geleceklerini tahmin etmemiştim. Gerçekten doktorlar ve hemşireler çok iyiler. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun” dedi.