ÇEVRE - 27 Mart 2026 Cuma 11:56

Bozkır Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

A
A
A
Bozkır Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

Konya’nın Bozkır ilçesinde yer alan Bozkır Barajında, son aylarda etkili olan yağışlar ve verimli geçen kış mevsiminin ardından su seviyesi yükseldi.


Göksu Nehri üzerinde inşa edilen ve yaklaşık 6 yıl önce su tutmaya başlayan barajda doluluk oranı yüzde 29 seviyesine ulaşarak 101 milyon 870 bin metreküp olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle barajda su seviyesi beklenenin altında kalırken, 2026 kışında etkili olan yağışlarla birlikte dolmaya başladı. Barajda yükselen su seviyesi, baraj nedeniyle daha önce taşınma süreci başlatılan Dedemli Mahallesi sınırlarına kadar ulaştı.


Mahalle muhtarı Muzaffer Cavlak, bu yılın kış mevsiminin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "2026 yılında bol yağmurlu ve karlı bir kış yaşadık. Barajlarımız yavaş yavaş doluyor" dedi.


Mahalle sakinlerinden Kamil Eroğlan ise "Çok bereketli bir kış yaşadık. Belki de son 4-5 yılın yağmayan yağmuru, karı bu sene yağdı. Geçmiş yıllardaki gibi kar birikimi olmadı. 2-3 gün kar yağdı üzerine yağmur düştü, bu da berekete döndü. Çoktandır böyle bir kışı özlemiştik. Bozkır Barajı yapıldı yapılalı böyle bir kış görmedi. Baraj suları Dedemli’ye yaklaştı. Çok güzel görüntüler de ortaya çıkıyor, gezmek görmek için de gelebilirsiniz" ifadelerini kullandı.


Artan su seviyesiyle birlikte hem bölgedeki su kaynaklarının yeniden canlanması hem de yerleşim alanları üzerindeki riskin büyümesi, Dedemli’de dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer alıyor.



Bozkır Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da hasarlı yollarda asfalt seferberliği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yağışların tahrip ettiği Bağlar ilçesindeki ana arter ve mahalle yollarında asfalt serim çalışması gerçekleştirdi. Gün boyunca kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında 187 ton sıcak asfalt kullanıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, olumsuz hava koşullarının yol açtığı deformasyonları gidermek amacıyla Bağlar ilçesinde kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması yürüttü. Çalışmalar kapsamında Karanfil 6, 7 ve 8. caddelerde bozulan yol yüzeyleri yenilendi. Ekipler, asfalt serimi öncesinde yollarda oluşan çukurlarda biriken suyu tahliye ederek zemini hazır hale getirdi, ardından sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Vatandaşların günlük ulaşımını doğrudan etkileyen bu güzergâhlarda yapılan çalışmalarla hem sürüş güvenliği artırıldı hem de ulaşım konforu yeniden sağlandı. Farklı ilçelerde eş zamanlı müdahale Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bağlar’daki çalışmaların yanı sıra kentin farklı noktalarında da eş zamanlı olarak sahadaydı. Kayapınar ilçesinde Selahaddin Eyyubi Bulvarı, Nazım Hikmet Caddesi ile Musa Anter Caddesi’nde asfalt serim çalışmaları yapılırken, Sur ilçesi Meya Farkin Caddesi ve eski Mardin yolunda da bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Kent genelinde gün boyunca sürdürülen çalışmalar kapsamında toplam 187 ton sıcak asfalt kullanıldı. Büyükşehir Belediyesi, hava koşullarına bağlı olarak bozulan yol ağında bakım ve onarım çalışmalarını planlı bir program dâhilinde sürdürecek.
Gaziantep Şahinbey Ampute şampiyonluğa ilerliyor 5-1 Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı kendi evinde ağırladığı İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nı 5-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, kendi evinde İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. İçeride ve dışarıda aldığı seri galibiyetlerle ligdeki çıkışını sürdüren mavi-beyazlı ekip bu çıkışını İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı karşısında da sürdürerek güçlü rakibini 5-1 mağlup etti. Karşılaşmayı Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kulüp Başkanı Cuma Güzel, protokol üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi. "İyi bir takımımız var" Ampute takımının önemli başarılara imza attığını ifade eden Şahinbey Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak amatör sporları destekliyoruz. Ampute Futbol Takımımız yıllardır Ampute Süper Lig’inde şampiyonluklara imza atıyor. İyi bir takımımız var. Gerek Avrupa’da gerekse Türkiye’de önemli başarılara imza attı. Şu anda da ligin lideri durumunda ve çıkışını sürdürüyor. Bu günde İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı’nı 5-1 gibi net bir skorla mağlup etti. Takımız şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Alına galibiyetten dolayı sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum" dedi. "Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştık" Şahinbey Belediye Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, alınan galibiyetten dolayı teknik heyeti ve oyuncuları tebrik ederek, "Çıktığımız her maçta Gaziantep’i ve Şahinbey’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Haftayı galibiyetle kapattığımız için mutluyum. Şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bıraktık. Ortaya konan mücadeleden dolayı her iki takımın oyuncularını ve teknik heyetini tebrik ediyorum. İki takımında sahada kora kor mücadelesi vardı. Ancak ortaya konan bu mücadeleden galip ayrılan taraf biz olduk. Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyerek, ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edip şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak istiyoruz. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya koydukları mücadeleden dolayı bir kez daha oyuncularımı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.
Gaziantep Şahinbey’de mukaddes emanetler sergisi kapılarını açıyor Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen "Mukaddes Emanetler Sergisi", 6 Nisan Pazartesi günü Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde kapılarını açıyor. 6-19 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan serginin açılışı, Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirilecek. Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde düzenlenecek sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) ait hatıraları yaşatan ve İslam dünyası için büyük önem taşıyan yaklaşık 100’e yakın mukaddes emanet vatandaşların ziyaretine sunulacak. "Çok özel ve kıymetli bir ana şahitlik ediyoruz" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazi şehir Gaziantep’te çok anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Gazi şehrimizde çok özel, çok kıymetli bir ana hep birlikte şahitlik edeceğiz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) hatırasını taşıyan 100’e yakın mukaddes emaneti büyük bir hürmet ve muhabbetle karşıladık. Bu emanetler Kâbe-i Muazzama’nın izzetini, Ravza-i Mutahhara’nın huzurunu, Efendimiz’in mübarek izlerini gönüllerimize taşıyan, asırlardır ümmetin kalbinde muhafaza edilen en kıymetli değerlerdir" dedi. 15 gün boyunca ziyarete açık olacak Serginin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, açılış programına tüm vatandaşları davet ederek şunları söyledi: "6 Nisan Pazartesi günü öğle namazını camimizde hep birlikte eda ettikten sonra mukaddes emanetler sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Sergimizi ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız, 15 gün boyunca sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında külliye bölümünde sergimizi ziyaret edebilirler. Sergimiz, bu alanda en kapsamlı sergilerden biri olacak." "Bu sadece bir sergi değil, manevi bir buluşma" Serginin yalnızca bir etkinlik olmanın ötesinde anlam taşıdığını vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bu buluşma bir sergi olmanın çok ötesinde. Çocuklarınız ve sevdiklerinizle birlikte gelerek bu manevi iklimi hep birlikte yaşayalım. Çocuklarımızın hafızasında bu kıymetli anları birlikte nakşedelim. Tüm vatandaşlarımızı mukaddes emanetler sergimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.