KÜLTÜR SANAT
28 Aralık 2025 Pazar - 16:31 Haliliye Belediyesi standına büyük ilgi 25-28 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri fuarında Haliliye Belediyesi standı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel zenginliği ve eşsiz lezzetleri İstanbullularla buluşturuldu. Tanıtım günleri boyunca Haliliye Belediyesi standında, dünya tarihine ışık tutan Göbeklitepe ve Karahantepe başta olmak üzere, Haliliye Belediyesi tarafından coğrafi işaret belgesi alınan ve üretimi yapılan culha kumaşı, kentin kültürel mirası ve yöresel değerleri ziyaretçilere tanıtıldı. Fuara gelen misafirler, standı büyük ilgiyle ziyaret ederken, Şanlıurfa’nın köklü geçmişi ve zengin kültürü hakkında bilgi alma fırsatı buldu. Etkinliğin ilk gününde Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Canpolat’ın stant gezisinden görüntüler, fuara olan ilgiyi ve atmosferi yansıttı. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yaptığı değerlendirmede Şanlıurfa’nın UNESCO tarafından müzik şehri ilan edildiğini hatırlatarak, gastronomi alanında da başvuruların yapıldığını belirtti. Başkan Canpolat, "Gastronomi şehri Şanlıurfa’dan sizlere selam olsun" ifadeleriyle kentin bu alandaki iddiasına dikkat çekti. Dört gün süren Şanlıurfa Tanıtım Günleri, kentin tarihi, kültürel mirası ve mutfak zenginliğinin İstanbul’da tanıtılmasına katkı sağlarken, Haliliye Belediyesi standı fuarın en çok ilgi gören alanlarından biri oldu.
28 Aralık 2025 Pazar - 15:54 Sarıkamış Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu Dünyada sadece Alpler’de ve Sarıkamış’ta görülen eşsiz kristal kar yapısı ve sarıçam ormanları arasındaki güvenli pistleriyle ünlü Sarıkamış Kayak Merkezi, Aralık ayının son hafta sonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Son yağan kar ile birlikte pistlerinde 80 santim kar bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi yerli ve yabancı kayak severleri ağırlıyor. 2 bin 634 rakımlı kayak merkezinde vatandaşlar bir taraftan kayak kayarken, diğer yandan da güneşli havanın tadını çıkarıyor. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalitesinin kayak ve snowboard için en üst seviyede olması, çevre iller başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelen tatilcilerin akına uğradı. Hafta sonunu değerlendirdiklerini ifade eden kayak severler, "Dünya da nadir görülen kristal karın yağdığı Sarıkamış’a geldik. Pistler çok güzel, orman içinde kaymak çok güzel, tatilin keyfini çıkarıyoruz" dediler. Sarıkamış’ta çığ tehlikesi olmadan kaydıklarını belirten kayak severler, "Ortam çok kalabalık, çok güzel, çok güzel bugün burası, herkesi de bekleriz" şeklinde konuştular. Öte yandan kayakseverler, 5 telesiyej ve toplam 30 kilometreyi bulan farklı zorluk derecelerindeki 10 pistte güneşli havanın tadını çıkardı. Sadece kayakçılar değil, çocuklarıyla gelen aileler de kızak pistlerinde yoğunluk oluşturdu. Bölgedeki otellerin doluluk oranlarının hafta sonu itibarıyla yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Bazı otellerde ise akşam saatlerinde meşaleli kayak gösterileri ve Kafkas halk oyunları performansları sergileniyor.
Mersin Şehir Tiyatrosu çocuklar için perdelerini açtı
10 Ekim 2025 Cuma - 09:57 Mersin Şehir Tiyatrosu çocuklar için perdelerini açtı Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezona çocuklar için perdelerini açtı. ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesiyle yola çıkan ekip, ilk gösterisini Erdemli’de sahneledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında, 2025-2026 sanat sezonunda perdelerini bir kez daha çocuklar için açtı. Sezonun ilk durağı Erdemli ilçesi oldu. Erdemli Üçtepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Erdemli Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘İki Bavul Dolusu’ adlı oyunu izledi. Oyun, palyaço karakterler Hapşu ve Pırasa’nın kaçırdıkları trenle başlayan serüveni konu alıyor. Egoist davranışlarıyla arkadaşını zor durumda bırakan Pırasa’nın yaşadıkları, çocuklara dostluk, empati ve paylaşmanın önemini eğlenceli ve düşündürücü bir dille aktarıyor. Renkli dekorlar, eğlenceli karakterler ve düşündürücü sahnelerle buluşan öğrenciler, kimi zaman kahkahalarla güldü kimi zaman ise farklı duygulara kapıldı. Etkinliğe katılan öğrenciler arasında hayatında ilk kez tiyatro izleme deneyimi yaşayan çocuklar da bulunurken, program keyifli ve unutulmaz anlara sahne oldu. Kültür ve sanatla dolu bir gün geçiren çocuklar, oyun sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı. Şehir Tiyatrosu ekibi yalnızca merkezde değil, sezon boyunca ilçeleri de gezerek çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam edecek. "‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projemiz yeniden başladı" ‘İki Bavul Dolusu’ oyununun yönetmen ve oyuncusu Özgür Ahmet Gönenler, 2025-2026 sezonunda ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesinin yeniden başladığını belirterek, " ‘İki Bavul Dolusu’ adlı oyunumuz geçen senenin oyunuydu ama şimdi aramıza 2 oyun daha katıldı. ‘Bisküvi Adam’ ve gençler için ‘Lokman Hekim’ oyunumuz, önümüzdeki haftalarda tiyatroseverlerle buluşacak. Daha önceki yıllardan ‘Gökkuşağının Altında’ adlı oyunumuz da yine bu sezon içinde çocukların seyrine sunulacak" dedi. ‘İki Bavul Dolusu’ oyununun çocuklara; paylaşım, saygı, birliktelik gibi deneyimleri kazandırdığını kaydeden Gönenler, "Çocuk bir arkadaşıyla sorun yaşayabilir. Oyunda bunu nasıl düzeltebileceğini görüyor, paylaşmayı öğreniyor. Eğlenceli bir oyun. Çocukların mutlu olduğunu düşünüyorum. Biz bugün Erdemli’de açılışımızı yaptık. ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projemiz kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gösterilerimiz olacağı gibi; ilçelerimize de gidip oyunlarımızı sergileyeceğiz" diye konuştu.
Yalova Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı
09 Ekim 2025 Perşembe - 17:54 Yalova Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı 15-18 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yalova Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı. Yalova Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Yalova Uluslararası Film Festivali, bu yıl "Birlikte Üretiyoruz, Birlikte İzliyoruz" temasıyla gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde, 101 ülkeden yapılan bin 153 başvuru arasından seçilen 70 finalist film, 10 farklı kategoride yarışacak. Film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, paneller, atölyeler ve kültürel etkinlikler Yalova’nın çeşitli noktalarında sanatseverlerle buluşacak. Festivalin açılışı, 15 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te Yalova Heykel’den başlayacak kortej ile yapılacak. Ardından Star AVM’de yönetmen Osman Sınav’ın "Uzun Hikâye" filmi gösterilecek. Açılış konuşmaları ve konser ise saat 18.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Festivalin ikinci günü olan 16 Ekim’de Özdilek AVM ve Star AVM’de film gösterimleri yapılırken, RDKM’de paneller düzenlenecek. 18 Ekim’de ise RDKM’de çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Festivalin kapanışı, aynı gün saat 16.00’da Star AVM’de Dr. Özden Toprak’ın "Doğudan Batıya Fikir ve İrfan" belgeselinin gösterimiyle yapılacak. Ödül töreni ise saat 18.00’de RDKM’de düzenlenecek. Festivalin amacı, Yalova’yı Marmara Bölgesi’nin sanatsal merkezi haline getirmek ve genç sinemacılara üretim ortamı sunmak. Tüm sanatseverler bu büyük sinema buluşmasına davet ediliyor.
Ahmet Yesevi Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yeni merkezinde
09 Ekim 2025 Perşembe - 16:32 Ahmet Yesevi Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yeni merkezinde Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle açılan yeni hizmet binası, kadınların sosyalleşmesine ve dayanışma kültürünü güçlendirmesine katkı sağlayacak. Nilüfer Belediyesi, kadınların sosyal hayattaki rolünü güçlendirmek ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Ahmet Yesevi Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin kullanacağı yeni merkez, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, yeni merkezin hayırlı olmasını dileyerek, "Nilüfer Belediyesi olarak kadın dernekleriyle iş birliği yapmayı çok önemsiyoruz. Onların birlik içinde üretmelerini ve dayanışma ruhunu yaşatmalarını destekliyoruz. Bu desteğimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. Ahmet Yesevi Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Semra Eroğlu ise, sağlanan imkanlar için teşekkürlerini iletti. Eroğlu, "Belediyemizle olan iş birliğimiz sayesinde kadınların bir araya gelip sosyalleşebileceği ve üretebileceği bu mekana kavuştuk. Bu iş birliği ve destekleri için Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e ve emeği geçen herkese minnettarız. Bu merkez, dayanışmamızı daha da güçlendirecek" dedi. Törene, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Zerrin Güleş ile Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de katıldı.
OMÜ Çarşamba Fakülte Kütüphanesi yenilendi
09 Ekim 2025 Perşembe - 16:27 OMÜ Çarşamba Fakülte Kütüphanesi yenilendi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’nde bulunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kütüphanesi, yapılan yenileme çalışmalarıyla hem estetik hem de işlevsel açıdan modern bir görünüme kavuştu. OMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında kütüphane iç mekânına yeni kitaplıklar, masa, sandalye, koltuk ve oturma grupları kazandırıldı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından temin edilip nakledilen donatı elemanları, kütüphanenin mekânsal bütünlüğü ve kullanıcı hareket alanı dikkate alınarak yerleştirildi. Bu düzenlemeyle görsel etki ve kullanım rahatlığı bir arada sağlandı. Çalışma kapsamında kullanılan kitaplıklar, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğü tarafından mevcut imkânlar dâhilinde imal edildi. Böylece birimler arası kaynak paylaşımıyla ekonomik, özgün ve sürdürülebilir bir düzenleme gerçekleştirildi. Serbestoğlu: "Kütüphanemiz hem estetik hem de işlevsel olarak güçlendi" İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, yapılan düzenlemenin kütüphanenin estetik ve işlevsel yapısını zenginleştirdiğini söyledi. Fiziki koşullarda yapılan iyileştirmenin öğrenci ve araştırmacıların çalışma motivasyonuna katkı sağlayacağını belirten Serbestoğlu, "Kütüphane standartlarını iyileştirerek öğrenci ve araştırmacılarımızın çalışma motivasyonunu artırmayı hedefliyoruz" dedi. Serbestoğlu, kütüphanelerin okuma kültürünün gelişmesinde kilit rol oynadığını vurgulayarak, "Fakülte Kütüphanemizin daha sık ziyaret edilmesini teşvik edecek çalışmalarımız sürecek" ifadelerini kullandı. Donbay: "Sağlıklı ve motive edici ortamlar oluşturuyoruz" Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Uğur Donbay, kütüphanelerdeki fiziki şartlarının öğrenme süreçlerini doğrudan etkilediğini belirterek, "Öğrenci ve araştırmacılara sağlıklı, işlevsel ve motive edici bir çalışma ortamı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Donbay ayrıca, OMÜ Merkez Kütüphanesinin sadece kendi bünyesiyle sınırlı kalmadığını, fakülte ve birimlerle sürekli iş birliği içinde çalışarak bilgi okuryazarlığı kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kütüphanesinde yürütülen bu yenileme çalışmasıyla, üniversitenin farklı birimleri arasında gerçekleştirilen iş birliği sonucu öğrenciler ve araştırmacılar için daha konforlu, estetik ve motive edici bir çalışma alanı oluşturuldu.
Ankara Gastrofest ziyaretçilerini yemek ve kültür yolculuğuna çıkartmaya hazırlanıyor
09 Ekim 2025 Perşembe - 15:58 Ankara Gastrofest ziyaretçilerini yemek ve kültür yolculuğuna çıkartmaya hazırlanıyor Ankara medeniyetleri ve mutfaklarının tanıtılacağı Ankara Gastrofest, 24-26 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri ile buluşuyor. Etkinlik ziyaretçilerine adeta tarihte kültür ve yemek yolculuğu yaptıracak. Geçmişten günümüze Ankara medeniyetlerini ve mutfaklarını tanıtacak olan Ankara Gastrofest, 24-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, Ankara’nın köklü mutfak kültürünü yeniden görünür kılmayı ve bu değerleri eğitim, üretim ve turizmle ilişkilendirerek sürdürülebilir yerel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlıyor. Festival kapsamında tamamen Ankara yemekleri üzerine workshoplar, panel ve söyleşiler ile 120 öğrencinin yarışacağı yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca konserlerin de yapılacağı festivalde, Ankara’nın yerel sanatçıları ağırlanacak. "1998’den beri gastronomi alanının içindeyim" Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Gastronomi Federasyonu Başkanı Yılmaz Seçim, gastronomi denilince akla sadece yemeğin gelinmemesi gerektiğini belirterek, "1998’den beri gastronomi alanının içindeyim. Buraya festival kapsamında pek çok aşçı ve şef gelecek. Gastronomi bölümünde okuyan ya da lisede yiyecek içecek bölümünde okuyan pek çok arkadaşımız katılım gösterecek. Dolayısıyla dolu dolu bir etkinlik geçeceği düşüncesindeyiz. Yapılan workshoplar herkesin ilgisini çekecek. Herkes bu işe katılabilecek. Kendi eli de o ateşe değecek, o ocağa değecek. Her şeyin tadımını yapabilecek. Ankara’da gastronominin hangi boyutta olduğunu, nasıl gelişecek konusunda bize bir bilgilendirme de yapılmış olacak. Bizim burada tek amacımız sadece yemek yiyip gitmek değil, aynı zamanda gastronomi alanında kültürel anlamda kente bir zenginlik katabilmek" diye konuştu. Festivalin tanıtım toplantısına Türkiye Gastronomi Federasyonu Başkanı Yılmaz Seçim, İstanbul Aşçılar Derneği Başkanvekili Yahya Akay, Aspala Kurucu Şefi Ahmet Kafa, Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği Genel Başkanı Rasim Uzun, Ankara Gastrofest Proje Koordinatör Yardımcısı Nur Delice ve aşçılar katıldı.
Ankara Gastrofest 24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek
09 Ekim 2025 Perşembe - 15:50 Ankara Gastrofest 24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Ankara Medeniyetleri ve Mutfaklarının tanıtılacağı Ankara Gastrofest, 24-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. Geçmişten günümüze Ankara medeniyetlerini ve mutfaklarını tanıtacak olan Ankara Gastrofest, 24-26 Ekim 2025 tarihleri arasında Başkentin kültürel zenginliğini ortaya koyacak. Ankara’da Gastrofest ile geçmişten günümüze yemek ve kültür yolculuğu yapılacak. Festival, Ankara’nın köklü mutfak kültürünü yeniden görünür kılmayı ve bu değerleri eğitim, üretim ve turizmle ilişkilendirerek sürdürülebilir yerel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlıyor. Düzenlenecek festival kapsamında tamamen Ankara yemekleri üzerine workshopların yapılacağı, panel ve söyleşilerin yer alacağı, 120 öğrencinin yarışacağı yarışmaların düzenleneceği belirtildi. Ayrıca konserlerin de yapılacağı festivalde, Ankara’nın yerel sanatçıları ağırlanacak. Düzenlenen basın toplantısına Türkiye Gastronomi Federasyonu Başkanı Yılmaz Seçim, İstanbul Aşçılar Derneği Başkanvekili Yahya Akay, Aspala Kurucu Şefi Ahmet Kafa, Kırsal Kalkınma ve İklim Değişikliği Derneği Genel Başkanı Rasim Uzun, Ankara Gastrofest Proje Koordinatör Yardımcısı Nur Delice ve aşçılar katılım sağladı. "1998’den beri gastronomi alanının içindeyim" Düzenlenecek festival kapsamında açıklamalarda bulunan Türkiye Gastronomi Federasyonu Başkanı Yılmaz Seçim, gastronomi denilince akla sadece yemeğin gelinmemesi gerektiğini belirterek, "1998’den beri gastronomi alanının içindeyim. Buraya festival kapsamında pek çok aşçı ve şef gelecek. Gastronomi bölümünde okuyan ya da lisede yiyecek içecek bölümünde okuyan pek çok arkadaşımız katılım gösterecek. Dolayısıyla dolu dolu bir etkinlik geçeceği düşüncesindeyiz. Yapılan workshoplarla herkesin ilgisini çekecek. Herkes bu işe katılabilecek. Kendi eli de o ateşe değecek, o ocağa değecek. Her şeyin tadımını yapabilecek. Ankara’da gastronominin hangi boyutta olduğunu, nasıl gelişecek konusunda bize bir bilgilendirme de yapılmış olacak. Bizim burada tek amacımız sadece yemek yiyip gitmek değil, aynı zamanda gastronomi alanında kültürel anlamda kente bir zenginlik katabilmek" diye konuştu.
Muğla Büyükşehir Gezici Da(Ya)nışma otobüsü yollarda
09 Ekim 2025 Perşembe - 15:02 Muğla Büyükşehir Gezici Da(Ya)nışma otobüsü yollarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadınlar Güçleniyor Kent Eşitleniyor’ vizyonuyla Milas Bozbük’te ziyaretlerine başlayan Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsü, kırsal mahallelerde kadınlar ve çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Merkezden kırsala herkese hizmet götürmeyi hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gezici Da(Ya)Nışma otobüsü ile kadınlar ve çocuklarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. İlk durağı Milas’ın Bozbük Mahallesi olan otobüs; Yatağan Akgedik, Ortaca Yeşilyurt, Bodrum Dirmil ve Ula Esentepe mahallelerinde de kadınlar ve çocuklarla buluştu. Gezici Da(Ya)Nışma otobüsünde neler var? Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsünde kadınlar için; psikolojik ve sosyal destek görüşmeleri, sağlık ve danışmanlık hizmeti, hukuki haklar ve fırsatlar hakkında bilgilendirme, ayrıca güçlenme ve dayanışma buluşmaları düzenleniyor. Çocuklar için ise; yenilikçi atölyeler, psikolojik destek ve rehberlik, sosyal etkinlikler ve paylaşım alanları otobüs içerisinde yer alıyor. Böylece kadınlar kendilerine yönelik destek hizmetlerinden faydalanırken, çocuklar da güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirme imkânı buluyor. Özel günlerde özel etkinlikler Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsü, içerisinde yer alan etkinlikler ve hizmetlerin yanı sıra, yaklaşan özel günler için çocuklara özel programlar da düzenliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yaklaşmasıyla birlikte çocuklar için hazırlanan Cumhuriyet Atölyelerinde, hem değerler eğitimi verilecek hem de Cumhuriyet’in anlamı ve kazanımları yenilikçi etkinliklerle çocuklara aktarılacak. Başkan Aras: "Kadınların güçlenmediği yerde gerçek kalkınma olamaz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projenin kadın ve çocuklara doğrudan temas eden önemli bir sosyal belediyecilik örneği olduğunu vurguladı. Başkan Aras, "Kadınların güçlenmediği, çocukların güvenle büyümediği bir yerde gerçek kalkınmadan söz edemeyiz. Gezici Da(Ya)Nışma Otobüsü ile amacımız, merkezden en uzak mahalleye kadar eşit hizmeti ulaştırmak ve her yaştan yurttaşımızın yanında olduğumuzu hissettirmek. Kadınların sosyal, psikolojik ve hukuki anlamda desteklenmesi, kent yaşamında eşit fırsatlara sahip olması bizim için öncelikli bir hedef. Çocuklarımız ise Cumhuriyet’in geleceği; onların özgür, mutlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi en büyük sorumluluğumuz" dedi.
Uluslararası Ankara Caz Festivali başlıyor
09 Ekim 2025 Perşembe - 14:54 Uluslararası Ankara Caz Festivali başlıyor Caz Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen ‘29. Uluslararası Ankara Caz Festivali’, 13-30 Kasım tarihleri arasında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak. Caz Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen ’29. Uluslararası Ankara Caz Festivali’ 13 Kasım’da başlıyor. ‘Cazın Renkleri’ temasıyla gerçekleştirilecek festival, 17 gün boyunca konserlerden sergilere, söyleşilerden ustalık sınıflarına uzanan dolo dolu bir program sunacak. 13 Kasım akşamı Ankara HiltonSA’da yapılacak açılış programıyla başlayacak olan festivalde dünyaca ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, Volkan Öktem, Alp Ersönmez ve Seçil Akmirza aynı sahneyi paylaşacak. Festival boyunca kentin seçkin kültür ve sanat mekanlarında konserler, sergiler ve eğitim etkinlikleri yer alacak. Ankara’nın önemli mekanlarında İlayda Hatipoğlu Quartet, Bilal Karaman, Şenay Lambaoğlu ve Tuluğ Tırpan, Raquel Kurpershoek Quartet, Irma Peretti Quintet feat. Aydın Kahya sahne alacak. Festivalin finali ise 30 Kasım akşamı ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda yapılacak. Şef Ümit Eroğlu yönetimindeki METU Big Band, konuk sanatçı Yıldız İbrahimova eşliğinde sahneye çıkarak festivalin kapanışını gerçekleştirecek. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin 29’uncusunda bu yıl da yalnızca konserler değil, eğitim ve kültürel etkileşim alanındaki etkinlikler de yer alacak. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek masterclass programları, genç müzisyenlere caz doğaçlaması ve ses tekniği üzerine uygulamalı deneyimler sunacak. Festivalde ‘Disiplinlerarası Bir Bakışla Caz Yazıları’ kitabı tanıtımı ve Tasarım Yarışması Sergisi ile cazın farklı sanat dallarıyla kurduğu bağ da izleyicilere aktarılacak.