YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 12:06

GEDİZ MÜFTÜLÜĞžÜ KUTLU DOОUM HAFTASI`NDA ETLİ PİLAV VE HELVA DAОITTI

A
A
A
GEDİZ MÜFTÜLÜĞžÜ KUTLU DOОUM HAFTASI`NDA ETLİ PİLAV VE HELVA DAОITTI

Gediz Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde etli pilav, helva ve ayran dağıttı.
Hazreti Muhammed`in doğumunun 1441. Yıl Dönümü münasebetiyle Gediz İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Merkez Ulu Camide mevlit okutularak başladı.
Cuma namazı öncesi İslam Peygamberi Hazreti Muhammed için Kuran ve mevlit okundu, hatim indirildi ve dualar edildi. Daha sonra Gediz Müftüsü M. Ali Değirmenci tarafından yapılan vaazda, günün anlam ve önemi tüm vatandaşlara anlatıldı.
İlçe Müftülüğü Din Görevlileri Derneği tarafından Cuma namazı öncesi Atatürk Parkı`nda verilmeye başlanan etli pilav, helva ve ayrandan oluşan Kutlu Doğum Aşına tüm vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Parkta öğrenciler, memurlar, ve halkın yoğun ilgi göstermesi yüzünden uzun kuyruklar oluşturan 4 bin kişilik Kutlu Doğum Aşı kısa sürede tükendi.
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü M. Ali Değirmenci, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed`in doğumunun 1441. Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları programın Gediz halkı tarafın büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Müftü M. Ali Değirmenci, "Din görevlisi arkadaşlarımız tarafından ortaklaşa düzenlenen 4 bin kişilik Kutlu Doğum Aşına büyük ilgi gösterilmesinden çok memnun olduk. Bu güzel girişimi her yıl devam ettirerek geleneksel hale getirmekten çok mutluyuz. Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası Konferansı için ilçemizi şereflendiren Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan Doç. Dr. İsmail Karagöz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu`nun katılımları, Perşembe günü din görevlilerimiz ve halkın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum ve Mehteran Yürüyüşü etkinliklerimizi renklendirmiştir. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimize katkı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftasının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Muratpaşa, Milano Gıda Paktı’na katıldı Antalya Muratpaşa Belediyesi, kentlerin sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirilmesi ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmasındaki rolünü esas alan ve iyi örnekleri dünya ile paylaşan Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’nın (MUFPP) imzacısı oldu. Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı, İtalya’nın Milano Belediyesince 2015’te başlatıldı. Türkiye’den Nilüfer, Mezitli, Efeler belediyelerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de taraf olduğu paktı imzalayan yerel yönetimler, 7 maddelik taahhütte bulunuyor ve 37 maddelik Kentsel Gıda Politikası çerçevesinde bunu yapacaklarını beyan ediyor. Son olarak Muratpaşa Belediyesi de pakta katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ekonomik yoksunluk ve iklim değişikliğinin sağlıklı gıda üretimini, tedarikini ve erişimini bir sorun alanı olarak kentlerinin gündemine taşıdığını söyledi. Gıda politikalarının özellikle Covid-19 pandemi sürecinde daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, belediye olarak bu dönemde farkındalık geliştirmek için bir dizi tarımsal üretim çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediyeye ait boş parselleri işleyerek, tohumu toprakla buluşturduklarını aktaran Başkan Uysal, 12 bin 700 kilogram mısır hasat ettiklerini, 20 bin kilogram buğday üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Uysal, 5 dönümde susam tarımı yaparken zencefil üretimine başladıklarını dile getirdi. Başkan Uysal, ayrıca kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayan Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazasını Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda açtıklarını söyledi. Eylül 2022 yılında açılan mağazayla kooperatiflerinin 2 milyon liraya yakın gelir elde ettiğini belirten Başkan Uysal, “20 kooperatifle çıktığımız yolda üye sayımız 33’e ulaştı” dedi. Belediyenin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek ulaştırdığını aktaran Başkan Uysal, Okul Menüsü projesiyle de ilk ve ortaokul çağındaki çocukların bir öğün yemeğini karşıladıklarını söyledi. Uysal, bu projeden bin 462 öğrencinin faydalandığını söyledi. Yeni dönemde de gıda tedariki, sağlıklı gıdaya erişim gibi alanlarda çalışmaya devam edeceklerini aktaran Uysal, bu dönemde israfın önüne geçmek ve toplumsal dayanışmayı büyütmek için bir adım atarak ‘Dayanışma Marketleri’ kuracaklarını ifade etti. Üreticiler, marketler ve gıda tedarikçileriyle iş birliği yaparak sıfır atık temelli bir market oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Kırşehir Bozkır toprakları orman varlığıyla yeşerecek Orman varlığını yüzde 3’ten yüzde 7’ye çıkaran Kırşehir’de, 2024 yılı projeleriyle bozkır topraklar yeşerecek. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kırşehir İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol, 11 projeye 33 milyon 387 bin lira harcanacağını ve projelerin mevsime göre hayata geçeceğini söyledi. Erol, "Orman Genel Müdürlüğünün Kırşehir’de 11 projesi var. Projelere 33 milyon 387 bin lira harcanacak. Projeler mevsim geçişlerine göre başlanacak. Yıl sonu itibariyle projelerin tamamı gerçekleşmiş olacak" dedi. Diğer yandan proje ile orman köylülerinden 12 aileye toplamda 3 milyon liralık kredi desteği sağlanacak. 3 milyon liranın ise yüzde 20’si hibe şeklinde olacak. Kırşehir’in yeşillenmesi adına yapılacak projelerde ise Ağaçlandırma tesisi 310 hektar, yapılmış olan ağaçlandırma çalışmalarında bakım 400 hektar, rehabilitasyon 200 hektar, erozyon kontrolü 300 hektar, toprak muhafaza ve bakım 700 hektar, kıraç dağlar işlendikten sonra dikime hazır hale getirilecek. 436 bin dekardan fazla orman alanına ulaşılan şehirde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla birlikte yüzde 100 oranında orman varlığı arttırılarak ağaçlandırma çalışmaları desteklenirken 20 binli rakamlarda olan orman varlığı yapılan aktif çalışmalarla 44 binli rakamlara kadar ulaştırıldı.
Bitlis Ahlat’ta üretilen konteynerlere yoğun talep Bitlis’in Ahlat ilçesinde istenilen ebat ve çeşitlerde üretilen konteynerlere her geçen gün talep artıyor. Geniş tarım arazileriyle bilinen Ahlat, üretim sezonunda binlerce tarım işçisine ev sahipliği yaparken, birçok çiftçi ise işçilerin günlük yaşamını kolaylaştırmak için konteyner kullanımını tercih ediyor. Ahlat’ta yıllardır sanayide demir doğrama ve konteyner üretimiyle uğraşan Sefa Alacan, son yıllarda özellikle çiftçiler tarafından konteynerlere ciddi bir talep olduğunu söyledi. Konteyner üreticisi Sefa Alacan, “Yaklaşık 10 yıldan fazladır demir doğrama işiyle uğraşıyorum. Son yıllarda ise çiftçilerin talebi üzerine konteyner üretimine başladık. Gelen talepler üzerine ürettiğimiz konteynerleri her geçen gün geliştirmeye gayret ediyoruz. Yaptığımız konteynerlerde mutfak, banyo ve yatak yeri bulunuyor. Yapımı 10-15 günü buluyor. Tüm zorlu şartlara dayanıklı bir konteyner üretimi yapıyoruz. Gelen olumlu geri dönüşlerden ise oldukça memnunuz. Şu anda çalıştığımız yer aslında biraz küçük geliyor. İnşallah ilerleyen süreçte bu konuda teşvik alabilirsek seri üretime geçebiliriz” dedi. “Karavan üretimine hazırlanıyoruz” Alacan, gelen talebe göre istenilen ebatlarda ve çeşitlerde konteyner ürettiklerini belirterek, ilerleyen süreçte ise karavan üretimine başlayacaklarını söyledi. Alacan, “Konteynerleri gelen talebe göre karavan türünde de yapmaya hazırlanıyoruz. Şu anda ürettiğimiz modelde konteynerlerin fiyatı 240 ile 260 bin TL arasında değişiyor. Ama karavan türlerinde ve büyük ebat konteynerlerde fiyat biraz daha yüksek olur” diye konuştu.