YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2016 Perşembe 10:00

Futbol Turnuvası Sona Erdi

A
A
A
Futbol Turnuvası Sona Erdi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları arasında kaynaşmayı sağlamak, vatandaşları ve kurum çalışanlarını spora teşvik etmek amacı ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası” oynanan final karşılaşması ile sona erdi.
Yaklaşık bir ay süren turnuvaya 10 takım katıldı. Termospor ile Yoka Mahallespor takımı tüm rakiplerini eleyerek finalde karşı karşıya geldiler. Termospor takımı ile Yoka Mahallespor takımı arasında oynanan final karşılaşması Yoka Mahallenin 2-1 üstünlüğü ile tamamlanarak Yoka Mahallespor turnuvanın şampiyonu oldu.
Şampiyon olan Yoka Mahallespor’un kupasını Kaymakam Ahmet Karaaslan, ikinci olan Termospor ’un kupasını Garnizon Komutanı İdris Taş, turnuvada üçüncü olan Yaşamspor’a kupayı İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan tarafından verildi.
Kaymakamlık kupası Futbol turnuvasının final maçını İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon komutanı İdris Taş, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş işledi.
Pazarlar Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürü Faruk Ünver, “Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğümüzün düzenlediği Kaymakamlık Futbol turnuvası sona erdi. Yaklaşık ay devam eden turnuvaya katılan 10 takımımız mücadele verdi. Bu turnuvaları da birer klasik haline getirerek devamlılığını sağlamak istiyoruz” dedi.(MB-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.